Tai oikeestaan yöpaitapäivä. Siis pakollinen.
Mulla on kaikki kotivaatteeni pyykissä, enkä halua mitään "kunnollista" kissojen kynsien ulottuville, niin siksipä on ihan pakko pitää yöpaitapäivä.

Photobucket

Aurinkoinen päivä näyttää taas tulevan, tosin meidän mittari näyttää -7 astetta. Kuinkahan niille narsisseille on käynyt ? Täytyy varmaan sen verran pistää nenäänsä ulos tänään, että käyn katsomassa ovatko vielä hengissä. Voikoos kukista sanoo niin ? Hengissä ? No, mää nyt kumminkin sanon niin.

Photobucket


Mulle tuli sähköpostiin kysely tästä mun painonpudotusruokavaliostani. Mullahan se on näin alkuun hyvinkin yksinkertainen, mutta sisältää ainakin suurin piirtein kaiken mitä tarvitsen. Eli se sisältää seuraavaa:

Aamupala:
 - 1 täysjyväleipäviipale tai ruisleipäviipale n. 57 kcal
   - päälle laitan silliä tai viipaleen juustoa ja esim. herkkukurkkua n. 30 kcal
Tosi harvoin
pari viipaletta kalkkunaleikettä tai rasvatonta kinkkua. Nytkään en ole syönyt niitä koko parin viikon aikana, kun en saa pakettia auki niin, ettei Taavi kuule sitä.

 - kahvia

Lounas puolen päivän aikaan:
Porkkana-tonnikalasalaatti:
 - 3 porkkanaa raastettuna n. 80 kcal
 - ½ prk currytonnikalaa  (mun lempimakuni) 95 kcal
 - ½ prk tonnikalaa vedessä 70 kcal

 - 2 dl lasillinen rasvatonta maitoa 68 kcal

(Joskus harvoin ! Välipala n. klo: 15.00:
 - 2 dl rasvatonta jugurttia n. 100 kcal
 - 1 dl ruisleseitä n. 20g  40 kcal)
tai
 - lasillinen rasvatonta maitoa/piimää 60-68 kcal

Päivällinen:
- sama kuin lounas 245 kcal

Illalla ennen klo: 19.00:
 - kupillinen kahvia
 - appelsiini iso 85 kcal

Ennen nukkuun menoa:
 - lasillinen greippimehua, n. 2dl iltalääkkeitten kanssa, 80 kcal


Siinäpä se, n. 800 kcal/d, jugurtin ja leseiden kanssa n. 940 kcal. Siitä pitäisi löytyä kaikki mitä tarvitsen; esim. kuidut, kalsium, proteiini, C-vitamiini. Lihaa en syö muuten kuin joskus tosi harvoin aamupalalla ja lisärautaa en vielä ainakaan tarvitse, kun mun hemoglobiiniarvoni on jostain syystä olleet viimeiset vuodet luokkaa 155 - 168.

Voi vaikuttaa aikas yksipuoleiselta, mutta se on mulle räätälöity ja hyväksi todettu aloituspotku painonpudotukselle. Ja mikä tässä on ihmeellistä niin se, että mun ei tee mieli mitään "kiellettyä". Ei karkkia, pullaa, roskaruokaa tmv. Mää kyllä pystyn pitään päätökseni sitten kun oon sen sisäistänyt.
Sinistä Siskoa lainatakseni:

Ugh ! Olen puhunut !

Photobucket

 

Lupasin kakkukuviakin laittaa niistä viime sunnuntain kakuista. Tässä on kuvia rääppeistä, kun en taas saanut kuvattua niitä aikaisemmin.

Appelsiinikakku pitäisi olla koristeltu mansikoilla, niitä vaan ei ole nyt saatavilla.


Kinuski ei ollu luonnossa noin tummaa ja se onnistui loistavasti. Tein sen taas fariinisokerista ja hyla kuohukermasta, niistä onnistuu parhaiten. Itse tykkäsin eniten tosta kinuskikakusta.


Suklaajuustokakun pohjaan laskin keksien määrän väärin, siksi siitä tuli noin mureneva, mutta kyllä se muuten maistui. Loput kakuistahan laitoin isän ja pikkuveljen mukaan, niin ne ei jääneet meille happaneen.

 

No niin ! Nyt ylös, ulos ja lenkille !

Photobucket