BRITAN KAKKU a la ANNE

 

POHJA uunipellillinen:

150g  voita
1 dl  sokeria
3  keltuaista
1 dl  maitoa
2 dl  vehnäjauhoja
2 tl  leivinjauhetta


PÄÄLLE marenki:

3  valkuaista
1½  dl sokeria
1 tl  vaniljasokeria
60g  pähkinärouhetta tai mantelilastuja   -  en yleensä käytä kumpiakaan


TÄYTE rahkakermahyytelö:

1½ tlk  rahkaa
7-8 dl  mustikoita tai lakkoja tai vadelmia tai mansikoita tai muita marjoja. Voit myös käyttää hyvin valutettuja/paperipyyhkeellä kuivattuja säilykehedelmiä soseutettuna
1 tl  vaniljasokeria
3 rkl  sokeria
6 liivatelehteä
3 dl  kuohukermaa  - olen käyttänyt myös Vispi Cremeä

 

VALMISTUS:

POHJA JA MARENKI:
-  vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset hyvin vatkaten
-  sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaseokseen vuorotellen maidon kanssa kahdessa erässä (ensin puolet maidosta ja sitten puolet jauhoista 2 x)
-  levitä seos hyvin ohuelti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kuminuolijalla - älä pelästy, vaikka taikinaa tuntuu olevan niukalti
-  vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit nopeasti vatkaten
-  levitä valkuaisseos taikinapohjan päälle ohueksi tasaiseksi kerrokseksi, halutessasi voit ripotella pähkinärouheen tai mantelit pinnalle
-  paista +175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin kullanruskeaa
-  kun kakkupohja on jäähtynyt, niin leikkaa se kahteen tai kolmeen osaan, riippuen siitä kuinka ison kakun haluat, ja anna sen kovettua

TÄYTE:
- pane liivatelehdet likoamaan ihan kylmään veteen. Jos haluat kakustasi kuljetettavan tai marjat/hedelmäsose on hyvin mehuista, niin lisää liivatteiden määrää 1-2 kpl.
-  sekoita marjat/hedelmäsose rahkaan ja mausta seos sokerilla. Älä tee kakusta kovin makeaa, koska marenki makeuttaa kakkua tarpeeksi.
-  kiehauta tilkka vettä/marjojen mehua/säilykehedelmien lientä ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Voit kuumentaa nesteen kiehuvaksi myös mikrossa.
-  sekoita liivateseos täytteeseen ja anna seoksen päästä hyytymisen vauhtiin jääkaapissa, n. 20 min.
-  lisää vatkattu kerma nostellen sekoittamalla jo vähän hyytyneeseen, paksuhkoon täytteeseen
-  irrota pohja leivinpaperista ohutta paistinlastaa tai veistä käyttäen (veitsen terä leivinpaperia vasten, kuljettaen pohjaa ympäri), ja nosta se varovasti tarjoiluvadille kakkupaperin päälle
-  levitä päälle täyte, jonka päälle voit halutessasi lisätä marjoja/säilykehedelmien viipaleita "upottamalla" ne hyytelön pinnalle
-  nosta toinen pohja hyytelökerroksen päälle ja tee niin monta kerrosta kuin haluat

Kakku ei kaipaa mitään koristelua, koska on kaunis kumpuileva sellaisenaan. Halutessasi voit pölläyttää pinnalle tomusokeria.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

-