Täytetyt graavilohirullat


4 annosta

300 g ruodotonta graavilohta viipaleina

Täyte:
200 g valkosipulituorejuustoa
1 punainen paprika
1 dl hienonnettua tilliä

Lisäksi:
täysjyväleipäviipaleita
tuorejuustoa tai margariinia
salaatinlehtiä

Täytevaihtoehtoja

Tuorejuusto-tillitäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunapippuria
3 rkl hienonnettua tilliä

Homejuustotäyte:

150 g sinihomejuustoa
2 rkl ranskankermaa


Katkaraputäyte:

200 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl kuorittuja hienonnettuja katkarapuja

 


Graavilohirullien täyte:
tuorejuustoa ja tilliä,




lisäksi hienonnettuja katkarapuja,



ja hyvin sekaisin.


Ohueksi leikatut graavilohisiivut levitetään limittäin folion päälle,



ja täyte levitetään siihen päälle.
Tossa on ihan liikaa täytettä;
ei sitä kannata levittää reunoille asti.

 
Lopuksi rullataan tiukaksi rullaksi ja laitetaan pakastimeen noin tunniksi,
että rullasta on helppo leikata 1½ - 2 cm leveitä siivuja.

 

Leikkausvalmis rulla.

 

 


Kalahyytelö 2

Ainekset:

400 g kypsää kalaa (ahventa, lohta, lahnaa)
400 g kuorittuja katkarapuja
5 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
2 nippua tuoretta tilliä
7 liivatelehteä

Lisäksi piparjuurella maustettua kermavaahtoa.


- paloittele kala ja poista ruodot
- valuta katkaravut
- silppua tilli
- liota liivatelehdet kylmässä vedessä
- kuumenna tilkka kalalientä kiehuvaksi ja liota siihen liivatelehdet
- sekoita liivateliemi valkoviinillä maustettuun kalaliemeen
- tarkista maku
- anna jäähtyä haaleaksi
- kerrosta rengaskakkuvuokaan kalapaloja, katkarapuja ja tillisilppua,päällimmäiseksi katkarapuja
- valuta vuokaan kalaliemi
- anna hyytyä jääkaapissa 5-6 tuntia

 

 

 

Smetanalohi

n. 700 - 800g lohifile
1 sitruunan mehu, voi olla sitä pullomehuakin, (pieni, vihreä lasipullo)
sitruunapippuria TAI mustapippuria ja suolaa
tillisilppua

1 prk smetanaa
2 dl maitoa
eli suhteessa 1 dl smetanaa (tai se 125g pikkupurkki) ja 2 dl maitoa

Voitele uunivuoka.
Tee lohifileeseen syviä viiltoja, nahkaan asti, noin 5cm välein ja laita file uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Lorauttele päälle reilusti sitruunamehua ja mausta sitruunapippurilla (tai mustapippurilla ja suolalla) maun mukaan. Päälle reilusti tillisilppua tai siis sitäkin maun mukaan. Anna fileen maustua noin puolisen tuntia.

Sekoita smetana ja maito hyvin keskenään. Vispilällä onnistuu parhaiten. Kaada smetanamaitoseos lohen päälle. Jos haluat mehevämmän ja paljon smetanakastiketta, niin tuplaa tai triplaa määrä. Kuvan lohessa on triplamäärä.

Paista +200 asteessa 30-40 minuuttia tai niin kauan kuin lohi on saanut kauniin värin. Parhaiten tän lohen kanssa sopii keitetyt perunat ja joku vihreä, miedonmakuinen salaatti.

Ja eikun syömään !