Kaikki nämä ohjeet on lähtöisin Kettuterroristit - blogista ihan luvallisesti.
ÄLÄ SIIS KOPIOI NÄITÄ, koska nämä ei ole multa lähtöisin !

Katkarapu-ruohosipulituorejuustokierteet

 

lehtitaikinaa
ruohosipulituorejuustoa
katkarapuja
kevytjuustoraastetta

Kaulitse lehtitaikina ohueksi levyksi tai käytä valmiiksi kaulittua levyä. Levitä levyn päälle ohuelti tuorejuustoa. Ripottele päälle pieneksi paloiteltuja katkarapuja sekä juustoraastetta. Kierrä levy rullalle ja leikkaa ohuita siivuja. Paista uunissa 220 asteessa noin 15-20 min.




 

Mustikkamousse-valkosuklaakakku



Kakkupohja:

6 munaa
2 dl sokeria
6 rkl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vesi. Lisää varovasti siivilän läpi keskenään sekoitetut jauhot. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteessa n. 50 min. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Jäähdytä kakkupohja, kumoa vuoasta ja leikkaa levyiksi.

Mustikkamousse:


7 liivatetta
3 dl Flora vispiä
2 dl maitorahkaa
400 g pakastemustikoita
tilkka vettä
2 - 2 1/2 dl sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita mustikat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes mustikat sulaa. Soseuta seos tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mustikkasoseeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt mustikka-liivateseos.

Kostutukseen:

mustikkamehua

Väliin:
mustikkahilloa

Kasaa kakku irtopohjavuokaan. Aseta pohjalle yksi kakkulevy ja kostuta mehulla. Levitä kakkulevyn päälle ohut kerros mustikkahilloa. Levitä hillon päälle kerros mustikkamoussea (anna moussen jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa, jos se on liian notkeaa). Laita toinen kakkulevy moussen päälle ja toista niin monta kertaa kuin haluat kerroksia. Päällimmäiseksi tulee pelkkä kakkulevy. Laita kakun päälle tuorekelmu ja kevyt paino.  Anna kakun hyytyä jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.

Kuorrutus:
200 g kuorrutevalkosuklaata
tilkka ruokakermaa

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon tilkka ruokakermaa. Levitä sula suklaa vuoasta poistetun kakun päälle. Koristele halutessasi esim. koristerakeilla tms.

Reunapursotukset:


Flora vispiä
tomusokeria
Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikeainesjauhetta
mustikkamehua

Vatkaa kerma vaahdoksi. Makeuta tomusokerilla. Sekoita joukkoon hieman vaniljakastikeainesjauhetta. Värjää vaahto mustikkamehulla ja pursota kakun reunoille.




Pikainen mustikkapulla

 


Taikina:
1,5 dl  sokeria
2  munaa
2  dl  maitoa
125 g  juoksevaa margariinia
2 tl  kardemummaa
4 dl  vehnäjauhoja
2 tl  leivinjauhetta

Väliin:
3 dl  mustikoita
½ dl  sokeria

Pinnalle:
mantelilastuja
raesokeria

Sekoita munat ja sokeri keskenään, ei tarvitse vatkata. Lisää joukkoon maito ja margariini sekoitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita vain sen verran, että taikina tasoittuu.Kaada kolmasosa taikinasta 24 cm voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta päälle ja ripota pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. (Nuo taikinakerrokset ovat aika ohuita....) Paista 175 asteessa alimmalla ritilätasolla ohjeen mukaan 40-55 minuuttia. Tarjoa esim. vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

(Tätä Kaarina Roinisen pullaa on viime aikoina monessa blogissa tehty eri variaatioina. Tein omani hieman isommassa vuoassa, joten pullasta tuli hieman ohuempi, mutta ei haittaa lopputulosta yhtään. Tämä pulla on hyvin piirakkamaista.)