(Tää on tän päivän toinen postaus. Eipähän tässä oo parempaakaan tekemistä, kun ei mihinkään voi lähteä. Tosin eipä pahemmin kiinnosta mihinkään mennäkään.)


Varsinkin se moni muu. Kukka meinaan.
Oon tässä kattelut puisten kukkalaatikoitten malleja. Olis tarkoitus saada mökille teetettyä sellaiset. Siellä on pari kukkapenkkiä verannan rappusten molemmin puolin, mutta ne on niin huonoilla paikoilla, että kasteluvesi ei niitä kastele. Vesi valuu aina pois ja maa on niin kivinen, ettei siihen saa kaivettua kuoppaa. Siks niiden paikalle vois laittaa tommottet jalalliset kukkalaatikot.

Mää tässä yks kesä kaivoin sinne kukkamaan ja se oli laitimmainen kerta kun siihen hommaan ryhdyn. Sen pienen läntin, 1 m x 1m, tekemiseen meni yks viikonloppu. Siihen maahan on varmaan viljelty kiviä ja kun ne ei oo mitään pieniä. Sit taas jos tekis kivistä kukkapenkin, niin sinne täytyis viedä ainakin peräkärryllinen multaa. Joten noi laatikot on ihan paras vaihtoehto. Niihin voi sitten kylvää vähän tilliä ja persiljaakin. Siinä onkin oikeestaan ne yrtit joita meillä syödään. No, tykkään mää pestosta, joten basilikaakin vois tietenkin kasvattaa itse.
Niin ja tietysti kissoille kissanminttua.

Tässä olis muutama kukkalaatikon malli:

Tästä esimerkiks toi malli n:o 1, mutta isompana eli ton korkuisena kuin toi malli n:o 5 ja 1½ metrin mittaisena. Mahtuis sit tarpeeks kukkia tai mitä sinne nyt sitten istuttaiskaan.

Mitäs sinne muuten istuttais ?
Antakaas vähän kukkavinkkejä.Paikka on aurinkoinen. Mustasilmäsusanna on ainakin, mutta entäs muita ? Krassi ei ainakaan ihan niin auringossa viihdy. On kokeiltu monta kertaa.Tämmöttetkin olis hienot. Vai mitä ?

Ne laatikot täytyy varmaan vuorata kunnon muovilla sisäpuolelta. Muutenhan se märkä multa tekee sen puun ajan mittaan ruman näköiseksi. Muoviin, laatikon pohjalle vaan reikiä ja salaojitus. Sillai mää oon sen suunnitellut.
Mitäs muuta täytyy ottaa huomioon ? Neuvokaas nyt vähän tätä tätiä.Photobucket