Photobucket
(Huh ! Vähemmästäkin sitä pelästyis heti aamutuimaan !)

 

No onpas ihmeellinen aamu, kun en heti herättyäni tiedä mistä kirjoittaisin.

Oikeestaan en oo oikein herännytkään vielä, heräsin vasta 8:n korvilla eli nukuin taas yli 9 tunnin yöunet ja olin ihan taju kankaalla koko yön. Pää on ihan unessa vieläkin. Taavikin on palannut takaisin omalle paikalleen nukkuun eli mun kylkeeni kiinni. Sehän oli tässä toista viikkoa sellainen, että meni ensin sängyn alle ja tuli sieltä sitten aikojen päästä, salavihkaa, mun jalkoihini nukkuun. En tiedä olisko se johtunut siitä lääkärireissusta ja tietysti kipeistä sukukalleuksista. Nyt se on kuitenkin tullut takaisin omalle paikalleen, ihan mun kylkeeni.

Lunta tuli taas eilen koko lailla koko päivän. Tuiskutti ihan vaakatasossa. On tänä talvena ainakin lunta saatu, mikä tietysti on ihan hyvä asia, talvella pitääkin olla lunta. Sääliksi mun kuitenkin käy noita käsipelillä kolaavia. Täällä on tietysti aurat hommissa, nytkin tossa keittiön ikkunan alla, ja hyvähän se on, että niillä hommia piisaa. Ei tartte aurata paljasta pihaa ja kaupungin maksaa turhasta.

Tähän sopiikin tää vanha juttu:


Rakas Päiväkirjani

Marraskuun 1. klo 17.00
Lunta sataa. Ensilumi on sitten kaunista. Luonto tulee kauniin valkoiseksi ja mieli piristyy, kun ei ole enää niin pimeää. Tein vaimolleni ja itselleni kuumat rommitotit ja istuimme takan ääressä katsomassa hiutaleiden leijumista kevyesti maahan ja peittämässä puun oksia. Todella kaunista.

Marraskuun 3.
Heräsin ja katsoin ikkunasta ulos. Koko maiseman peitti kristallinkirkas uusi lumi. Hieno näky. Jokaisella puulla ja pensaalla oli valkoinen kaapu. Tein talven ensimmäiset lumityöt ja nautin joka kolallisesta. Kolasin sekä pihan,  että jalkakäytävän. Myöhemmin päivällä teknisen viraston aura aurasi tien ja työnsi lumen portin eteen. Kuljettaja hymyili minulle ja vilkutti. Minäkin vilkutin hänelle ja kolasin portin taas auki.

Marraskuun 5.
Viime yönä satoi vajaat 15 cm lunta ja pakkasta on pari astetta. Pihakoivuista katkesi muutamia oksia lumen painosta. Tein lumityöt. Ja taas saatuani työt valmiiksi tuli aura-auto. Lumi oli tällä kertaa ruskeanharmaata.

Marraskuun 8.
Sää lauhtui, lumi suli sohjoksi, joka jäätyi liukkaaksi, kun pakkanen taas laski. Kaaduin perseelleni jalkakäytävälle. 150 mk poliklinikkamaksua, mutta onneksi mitään ei ollut poikki. Sääennustus lupasi lisää lunta.

Marraskuun 10.
Yhä kylmää. Myin vaimon auton ja ostin maasturin, jotta hän pääsisi töihin. Auto liukui kuitenkin päin kaidetta ja oikea etukulma meni aika pahasti kasaan. Viime yönä satoi reilut 15 cm lunta. Molemmat autot ovat aivan suolassa ja kurassa. Tiedossa lumitöitä tänään. Se perkeleen aura ajoi meidän ohitse kaksi kertaa.

Marraskuun 12.
10 astetta pakkasta. Lisää tuota perhanan lunta. Pihalla ei ole yhtään puuta tai pensasta, joka ei olisi vahingoittunut. Sähköt oli poikki melkein koko yön. Yritin pitää talon lämpiminä kynttilöillä ja bensiinilämmittimellä, joka tosin roiskaisi hiukan yli, syttyi tuleen ja oli polttaa koko talon. Sain onneksi matolla tukahdutettua liekit, mutta sain toisen asteen palovammoja käsiini ja silmäripset ja kulmakarvat paloivat. Auto karkasi käsistä matkalla poliklinikalle ja hajosi lunastuskuntoon.

Marraskuun 14.
Tuota vittuperkeleen valkoista paskaa tulee koko ajan. Kaikki perkeleen vaatteet pitää olla päällä, jos haluaa käydä postilaatikolla. Jos saan käsiini sen kusipään, joka ajaa tuota aura-autoa, niin revin siltä sydämen rinnasta. Se on varmaan kulman takana kytiksessä ja odottaa, kunnes saan jalkakäytävän puhtaaksi ! Sähköt yhä poissa. Vesijohto jäätyi ja näyttää siltä, ettei katto kestä lumen painoa.

Marraskuun 16.

Saatana, 12 perkeleen senttiä uutta vitun lunta ja vitun räntää ja vitun jäätä, ja herra yksin tietää mitä paskaa sitä taivaasta viime yönä tuli. Yritin osua aura-auton kuljettajaa jäähakulla, mutta se pääsi pakoon. Vaimo jätti minut. Auto ei lähde käyntiin. Luulen, että minusta on tulossa lumisokea. En pysty liikuttamaan varpaitani. En ole nähnyt aurinkoa  viikkoihin. Ennusteissa luvataan lisää lunta. Viima tekee ilman purevaksi.
Perkele, muutan Espanjaan. Vituttaa niin perkeleesti ! Saatanan lumi ja koko vitun talvi.


Nyt taidan keittää oikein kunnon kahveet ja kokeilla jossain vaiheessa irtoisko parempaa juttua.

Hyvää perjantaita itse kullekin säädylle ja kaikille säädyttömillekin !

 

 

Photobucket