Seitsemän paria jäljellä:

1446291.jpg1446306.jpg1446309.jpg

1446312.jpg1446315.jpg1446319.jpg

1446320.jpg


Tällä kierroksella kaikki parit tanssi samban.
Merjan ja Jannen putoamisesta on saatu aikaiseksi oikea mediamylläkkä, enkä määkään voi olla lusikkaani siihen soppaan laittamatta. Oon Antin ja Sutun kanssa samoilla linjoilla: kyllä Merja ja Janne olisi ehdottomasti ansainneet jatkopaikan.

Olkoonkin, että Merja on vähän kylmähkö esiintyjä, mutta olihan hänen tanssinsa ihan toista luokkaa kuin Antin ja täytyyhän näyttelijällä olla persoonaa. Josko se helyjen heittely katsojien päälle ei ollut asiallista, eikä Jannen jättäminen kuin nalli kalliolle.

Jos Antti ja Sutu vielä ens sunnuntainkin jälkeen jatkaa kisassa, niin mistä ihmeestä tuottajat aikoo saada ens vuodelle opettajat ja oppilaat ? Jos tän vuoden Kaikkoskuumeen takia ens vuoden kisaan osallistuu kymmenen Kaikkosta, niin eipä siinä ohjelmassa oo enää mitään katsomista.


"Ketkä on edistyneet ?
Ketkä tsemppaavat ?
Kuka tanssii parhaiten ?

Ketkä on oppineet minkäkin verran ?"

line042.gif

Ensimmäisenä tanssi  Maria ja Mikko   (pari n:o 9)
tanssikappaleena
Maria
(Ricky Martin)
.
 
1445699.jpg

Ei, ei ei. En kommentoi. Teennäistä. Yököttää.

Tuomariston kommentteja:
J.H:
Koko ajan uusi suunta tulossa  [bauns] - liike kohdallaan. Mentiin sujuvasti kuviosta toiseen. Erittäin hyvin rakennettu koreografia. Paljon hienoja kuvioita.
Takapainotusta näkyvissä joka häiritsi yleiskuvaa.


J.R-K:
Mielenkiintoinen dramaattinen glamoursamba. Sensuelli ja hyvin sofistikoitunut (häh ?).
Puuttui hurja karnevaalitunnelma.

H.A-H:
Tosin hyvin rakennettu koreografia, jossa kaikki samban perusvuorot ja vaikeampia variaatioja. Hieno esitys

J.U:
Mun silmissäni tää oli kyllä myös superluokkaa. Vauhdikas veto ja ja koreografialtaan vaihteleva ja rytmisesti hallittu. Loppuun asti viedyt liikkeet ja Marian ihanat kädet. Erityisesti minuun vetosi se, että tää ei ollut mikään vulgääri tämmönen katukarnevaali, vaan oli sofistikoitu
taidokas ja tyylikäs samba. Sensaatiomaisen hyvä, mikä hehku.

Pisteet:
8        8        9        9    =    34

line042.gif

Toisena tanssi  Merja  ja  Janne  (pari n:o 2)
tanssikappaleenaan

Agamamou
(Art Popular)
.

1445632.jpg  1445633.jpg

Merja tanssi ihan hyvin. Oon aikaisemmin ollut Merjafani, mutta tässä tanssissa oli sellainen ylimielinen asenne tai sitten se kuului ton esityksen luonteeseen. Pukuvalinta oli aika vaisun värinen sambaan.

Tuomariston kommentteja:
J.R-K:
Ihana tunnelma, letkeyttä ja rentoutta. Mukava huomata, että tästä meidän ladylikestä löytyi tämmöinen discosähikäinen.

H.A-H:
Tykkäsin perustanssiosuuksista, perusvuorot Merjan näköistä tanssia. En innostunut niistä erikoisvariaatioista.

J.U:
Mää en niin valtavasti innostunut. Siinä oli hyvää yritystä, mutta se ei ihan irronnut. Mää sanoisin, että vähän turhaa jäykistelyä siä oli mukana. Lantiot liikkumaan enemmän ja rytmistä iskevyyttä lisää. Kiihkoa enemmän peliin. Sambaksi liian haalee, jopa vaatimaton.

J.H:
Makee biisivalinta, uuden aallon sambabiisi, jota väritettiin uudentyyppisellä sambaliikehdinnällä. Tykkäsin näistä vaihtoehtoratkaisuista sen samban värittämiseksi.

Pisteet:
8       8       6       6    =    28

line042.gif

Kolmantena tanssi  Vappu  ja  Jani   (pari n:o 7)
tanssikappaleenaan
Gasolina.

1445649.jpg  1445652.jpg

Jos ei tästä tanssista tule hyvälle tuulelle, niin ei sitten mistään ! Mulla on koko ajan hymy naamalla kun katson tätä ja oon sen katsonut jo moneen kertaan.
Tää meni sitten niin nappiin kuin olla ja vaan voi. Ehdottomasti illan paras tanssi.
Vappu on parantanut koko ajan ja sen repseä ja aito olemus ja hersyvä nauru kantaa pitkälle tässä kisassa ja äänestyksessä.
Kaalimato kavereineen.

Tuomariston kommentteja:

H.A-H:
Loistava koreografia, siitä löytyi kaikki mahdolliset samban ajoitukset. Vapulla ihanan elastiset vartalonliikkeet ja hyvä jalkatekniikka. Loistava samba.

J.U:
Sykkivä ja sytyttävä. Mehukas, maukas ja menevä. Hyvä yhdessä tekemisen kyky teillä on ja valtavan hieno eläytyminen. Emotionaalisesti lataatte ja se peittoo sit alleen ne muutamat pienet tekniset puutteet. Teitä on niin hyvä katsella.
Teidän tanssinne nyt vaan yksinkertaisesti tihkuu erotiikkaa.

J.H:
Joudun toistamaan itseäni viime viikosta. Tämä pari parantaa edelleen. Siellä oli mahtavia  voltat, täysin oikealla jalkatekniikalla tanssittuna, aivan mahtavat crusadoswalks askeleet. Tää oli todella, todella hyvä ! Onneksi olkoon !

J.R-K:
Olen onnellinen Vapun puolesta hänen kehittymisestään. Todella hienoa. Jani on hyvä tanssija ja loistava opettaja ja ne tulokset on näkyvissä viikko viikolta vaan paremmin.

Pisteet:
9       10       9       9    =    37

line042.gif

Neljäntenä tanssi  Nicke  ja  Susa  (pari n:o 10)
tanssikappaleena
Jambalaya.

1445691.jpg  1445693.jpg

Nicke oli vähän kankean oloinen, mutta siltikin tanssi oli tosi hyvä. Mua häiritsi Nicken musta asu, kun ei silloin näe selvästi tanssijan liikkeitä. Pirteä tarina ja Susa on kyllä hyvä esiintyjänäkin, ei vaan tanssijana. Mää tykkään kun tää pari käyttää suomalaista/suomeksi laulettua musiikkia.

Mulle tulee Nickestä mieleen ex-avomieheni, poikani isä, jolla on kroppa ihan samanoloinen, kiinteä ja keskivartalosta alaspäin "irtonainen". Häneen ihastuin just tanssitaidon perusteella.
Me tanssittiinkin hyvin ja hyvin yhteen.
Hänen mielestään olin tanssiessa pikkulillillä ohjailtava.

Tuomariston kommentteja:
J.U:
No tänä iltana on ollut mahtava, suorastaan loistokas meno täällä. Huh-heijaa vaan. Vallottava ja vapautunut esitys. Susa säkenöi ja tää koko tanssi tuoksui kuin raikas hedelmäkori. Ja sitten toi osuva roolipeli peitti hienosti sen Nicken hienoisen jäykkyyden. Dramaturgisesti tää oli täysosuma. Kuuma tuli.

J.H:
Todella upeasti toteutettu tää tarina. Tyylipuhdas, sopivalla energialla toteutettu, ei ylitekemistä. Koska Susa pystyy säkenöimään noin, niin se tarkoittaa, että Nicke hallitsee tän homman.
Valitettavasti muutamia rytmikarkaamisia siinä keskiosassa.
Vähän jäi harmittaan se.

J.R-K:
Tänään ei ole tylsää. Viihdyttävä, vivahteikas ja hienosti kerrottu tarina.

H.A-H:
Ei voinut kuin tulla hyvälle tuulelle. Pieniä rytmivirheitä ja  [merengein]-askelissa, jonka tekniikka jäänyt jonnekin. Ihanan raikas esitys.

Pisteet:
8       9       7       8    =    32

line042.gif

Viidentenä tanssi Antti  ja  Sutu   (pari n:o 8)
tanssikappaleenaan
Mi Tentacion
(Rey Ruiz)
.

1445678.jpg  1445679.jpg

Ei tää mitään sambaa ollut, eikä mitään muutakaan tanssia. Aloitus olis käynyt huonosta humpasta. Ihan kuin Antti laskisi askeleitaan samalla tavalla kuin harjoituksissa. Mää en nyt parhaalla tahdollanikaan ymmärrä, miksi tää pari äänestetään yhä edelleen jatkoon. Pitäisihän se olla jo kaikilla tiedossa, että Antin jalat ei vaan taivu tanssiin. Jotain edistymistä pitäisi jo olla näkyvissä, mutta ei. Ei sitten mitään.
Sutukaan ei enää pysty paikkaamaan Antin kömpelöä talsimista.

Tuomariston kommentteja:
J.H:
Tässä esityksessä oli aivan loistelias oppitunti siitä, kuinka sambaa voi tanssia antaumuksella. Kauniilla, puhtaalla, ihanalla, pehmeällä, seksikkäällä perusliikkeellä, niin kuin vain tämä La Mujer Real eli aito nainen pystyy. Valitettavasti kaikki tunnelma ja taito jäi naisen puolelle ja miehen puolelle ei jäänyt mitään. Kaikki askeleet alkoi väärällä jalalla ja väärään rytmiin.

J.R-K:
Antti on suomalaisen miehen samaistumisen kohde. Tässä vaiheessa alkaa rima olla jo tosi korkealla ja pitäisi olla muutakin kuin olla vaan ton huikean Sutun kehys.

H.A-H:
Jäi semmoinen olo, että niistä vähistä askelista mitä piti ottaa jäi puolet ottamatta ja ne mitä otettiin meni kyllä jotakuinkin kaikki väärään tahtiin.

J.U:
En nähnyt sitä heiluria enkä huiskua. Vähän raskas oli tää rutistus. Antin tehtäväks jäi lähinnä kulkea Sutun rinnalla. Tää samba ei oikein syty, eikä sytytä ainakaan mua. Siinä ei ollut edes sitä aikaisemmin vetoavaa huumoria ja komiikkaakaan.
Yksinkertaisesti kankea, rytmitön ja heikko esitys.


Pisteet:
2       4       2       2    =    10

Antin ja Sutun haastattelu samban jälkeen:

Antin oma tanssipari Sutu Markkanen alkaa olla tuomareiden kanssa samaa mieltä parin tanssitaidoista ja jatkomahdollisuuksista. Sutu paljasti eilen suoran lähetyksen jälkeen IS:lle, ettei tanssikisa enää tunnu hyvältä.
  - Tämä on jo ihan käsittämätöntä. Tämä ei ehkä nyt ollut hyvä juttu, että olemme vieläkin jatkossa, Sutu sanoo suoraan.

Sutua huolestuttaa se, että tanssit käyvät kerta kerralta nopeammaksi, eikä Antti yksinkertaisesti pysy mukana.
  - Tuleva viikko tulee olemaan vielä paljon pahempi, sillä tanssimme sunnuntaina cha chata, tiukkailmeinen Sutu toteaa päätään pudistellen.

Hänen mielestään on jo epäreilua, että heidän tanssillaan ollaan jatkossa.
  - Nyt pitäisi kyllä alkaa jo äänestää tanssijoita. Kyllä voiton ansaitsisi joku muu pari, Sutu pamauttaa Antin kuunnellessa vieressä.

line042.gif

Kuudentena tanssi  Joonas  ja  Kati  (pari n:o 1)
tanssikappaleenaan
I Wanna Be Like You
(Big bad woodoo daddy)
.

  1446119.jpg

Ihan hyvin Joonakselta luonnistui samba. Siinä oli paljon lantionliikettä ja sellasia balettipyörähdyksiä. Joonas oli potenut kovaa kuumetta koko viikon, eikä pari ollut päässyt harjotteleen keskiviikon jälkeen. Pahoin pelkään, että katsojat pudottaa tän parin ens sunnuntaina.
Äänestin näitä viime sunnuntaina useampaankin otteeseen ja niin teen ens sunnuntainakin. Yritän omalta osaltani varmistaa, ettei ne putoa ennen Anttia ja Sutua. Muilla pareilla ei varmaan niin suurta putoamisen uhkaa ookkaan.

Tuomariston kommentteja:
J.R-K:
Joonas keikutteli ja pyörähteli kivasti. Teillä on hyvä yhteistyö ja letkeää oli, mutta jotakin tulisieluista brassimeininkiä jäin kaipaamaan.

H.A-H:
Lantion liikettä löytyi silloin kun jalat oli paikoillaan. Bounce (?) [bauns] puuttui kokonaan. Koreografisesti vähän köyhä.

J.U:
No, ei tää nyt häpeän puolelle mennyt, mut kyllä se vähän semmonen iloton ja rytminen askellus oli aika hakusessa. Muutama mehukas muljautus lantiossa ei vielä riitä. Koreografia yllätyksetön. Keskinkertainen.

J.H:
Tiltti (?) ja pyöritys irtos ihan mahtavasti, mutta se ei vielä tee tanssista sambaa. Oli semmosta askeltamista.

Pisteet:
3       6       4       5    =    18

line042.gif

Viimeisenä eli seitsemäntenä tanssi Tuuli  ja  Aleksi
(pari n:o 4)
tanssikappaleenaan
One note samba.

1446412.jpg

Ihanan notkea Tuuli. Mun mielestäni niin hienoa katseltavaa just ton notkeuden takia ja kun ne tanssii tosi hyvin yhteen ja hyvällä fiiliksellä. Aleksin koreografiatkin on ihan omaa luokkaansa. 

Tuomariston kommentteja:
H.A-H:
Näkyi kaikki samban perusvuorot aikamoisen hyvällä jalkatekniikalla. Vartalon käyttö hyvin hallussa. Selviäisit kyllä vielä monimuotoisemmastakin koreografiasta, odotin haastavampaa koreografiaa. V
älillä vähän yliojentelua.

J.U:
Ahkeraa aherrusta ja semmosta niin kuin vahvaa teknistä osaamista. Päälimmäiseksi jäi suorittamisen maku. Kun taidot on näin vahvat, niin kaipaisin tulkinnallisesti vielä väkevämpää otetta. Eläytymistä.

J.H:
Alussa näin sellaista ihanan persoonallista, positiivista Tuulia. Oon sitä mieltä, että tää kaatuu vaikeuteen eli siihen, että yrittää tehdä kaiken niin täysillä ja ottaa kaikki elementit käyttöön. Kannattais antaa sen pehmeysosan paremmin esiin. Tästä parista voidaan saada vielä paljon enemmän irti.

J.R-K:
Liikkuva, tyylikäs, ammattimainen, mutta tämän parin kohdalla minäkin jäin odottamaan sellaista veren seisauttavaa tulkintaa, koska mää tiedän, että teillä on siihen kaikki edellytykset.

Pisteet:

7       8       8       8    =    31line042.gif


Tässä pistetaulukko tältä kierrokselta eli viides suora lähetys ja neljäs pudotus:

Vappu  ja  Jani    37
Maria  ja  Mikko    34
Nicke  ja  Susa    32

Tuuli  ja  Aleksi    31
Merja  ja  Janne    28
4. pudonnut pari

Joonas  ja  Kati    18
Antti  ja  Sutu    10

line042.gif

Lehtiäänestys tällä kierroksella putoavasta parista:

1. Antti Kaikkonen & Sutu Markkanen,  44.1 %

2. Joonas Hytönen & Kati Koivisto,  30.8 %

3. Merja Larivaara & Janne Talasma,  16.5 %

4. Vappu Pimiä & Jani Rasimus,  3.4 %

5. Maria Lund ja Mikko Ahti,  2.5 %

6. Tuuli Matinsalo & Aleksi Seppänen,  1.4 %

7. Nicke Lignell & Susa Matson, 1.3 %

line042.gif

Osa 7 sunnuntaina  13.4.2008  klo: 19.25 - 21.00,
jolloin parit tanssivat valssia ja cha-chata.

Ne parit jotka ovat jo tanssineet valssin, tanssivat cha chan ja päinvastoin.