Tässä vielä kaikki kymmenen.
Huomennahan, 16.3.2008, sitten tippuu joku pareista.

fl26.gif

1376034.jpg

Sanavalmiudestaan ja itseironiastaan tunnetun mediapersoona Joonas Hytösen ensimmäinen vastaus tämän kevään tanssikutsuun oli "ei ikinä". Visusti balettitanssijataustaansa salaamaan pyrkinyt toimittaja-tuottaja on kuitenkin valmistautunut palaamaan juurilleen ja ottamaan kilpatanssit haltuun ammattilaisparinsa Kati Koiviston ohjauksessa.
 - Tällä hetkellä kadun todella syvästi sitä, että olen koskaan mennyt tunnustamaan tanssineeni mitään. Alleviivaan vielä, että olen siis tanssinut balettia lapsena! Joonas parahtaa.

Lähtötasostaan tanssikilpaan hän antaa rehellistäkin rehellisemmän kuvauksen.
 - Lähtötasoni on siinä mielessä harvinainen fysiologinen ilmiö, että sitä ei ole. Kuvasimme tänään ohjelman alkutunnusta, jossa mun piti tehdä sellainen luolamieshenkinen, alkukantainen liikehdintä, mutta siitäkään ei tullut yhtään mitään. Aikamoinen äidinkielenopettajan sanavarasto saa olla, jos haluaisi mun tanssitaitojani kuvailla, Joonas toteaa ja "kersantti" lempinimen pariltaan saanut Kati komppaa hänen rinnallaan täysillä:
 - Mä voin todistaa tämän kaiken! Joonaksen taidot ovat tällä hetkellä suorastaan sanoinkuvaamattomat, räväkkä tanssijatar nauraa.

Hän lisää, että paritansseissa Joonaksen balettitausta ei sinänsä tuo heille parina etua, vaan tanssitekniikan harjoittelu on aloitettava aivan alkeista. Joonas nyökyttelee rinnalla, ja ennättää jopa harmittelemaan, ettei kyseessä ole balettikilpa.
Jotain erityisapuja tanssiammattilainen Kati kuitenkin partneristaan löytää.
 - Meillä tulee aivan varmasti olemaan todella hauskaa yhdessä, ja sehän on kaikkein paras etu tässä kisassa. Jos jengi tykkää myös katsoa meitä, niin asiat eivät voisi olla paremmin.

Myös Joonas haluaa sanoa oman sanansa parikemiasta ja etenkin sen toimivuuden tuomista eduista.
 - Tämä kilpailuhan pelaa pitkälti parikemian varassa, ja tosi monella parilla näytti olevan sellaista pientä kitkaa tuolla takahuoneessa. Porukka ei vaan tule toimeen keskenään, joten siinä mielessä me ollaan todellakin etulyöntiasemassa, Joonas virnuilee ja saa sädehtivän parinsa repeämään jälleen nauruun.

Heille parina ominaisimmiksi tansseiksi Kati veikkaa latinalaistansseja. Näiden tanssijatar uskoo sopivan reteäotteiselle Joonakselle, jolle hankitaan tarvittaessa myös kunnon suihkurusketus.
 - Mun sisällä asuva latinalaisamerikkalainen härkätaistelija vain odottaakin ulospääsyä, Joonas virnistää.

Tansseista hänellä ei itsellään ole muuta sanottavaa, kuin että hän aikoo tanssia ensimmäiset tanssit niin hyvin, ettei putoa heti kisan alkumetreillä.
 - Säilytän ihmisarvoni näin ollen siis edes kahden viikon ajan, ja jos mä tästä tavoitteesta selviydyn, niin olen mielestäni siinä vaiheessa jo voittanut. Se on tärkeintä.

fl26.gif

1376042.jpg

Elegantti ja karismaattinen näyttelijätär Merja Larivaara kertoo olevansa tanssijana melko alkutekijöissään, mutta luottavansa täysin opettajaansa. Suomen huippuparejakin valmentava Janne Talasma on luvannut kuoria Merjasta kevään aikana joutsenen esiin.

 - Teatterikoulussa toki otin tanssitunteja, mutta en ole esimerkiksi tanssinut balettia, Merja selvittää tanssitaustaans

Mieluisinta tanssilajia kysyttäessä hän tunnustaa, että lähtee liikkeelle melko puhtaalta pöydältä.
 - Olen huonosti perillä näistä kymppitansseista, olen kuunnellut tätä terminologiaa tässä päivän mittaan. Yritän olla avoin kaikille lajeille !

Kilpatanssimaailmaan ensituntumaa ottava näyttelijätär tunnustaa olevansa jännittynein mielialoin liikenteessä. Hän uskoo, että uran varrella koetusta kameran edessä työskentelystä on apua tulevissa koitoksissa. Myös Janne on samoilla linjoilla.
 - Juuri kameratyöskentely on Merjan vahvuus, koska se on kuitenkin yksi iso osa, kun mietitään suoria lähetyksiä. On tärkeää, että osaa tehdä koreografiat oikein, jotta kamerallekin näkyy jotain. Säästyn tällaisilta huolilta hänen avullaan.
 - Mutta eihän se sitä tanssimista paranna, ei auta kuin panna trikoot jalkaan ja alkaa treenaata, Merja lisää nauraen.

Tulevasta haasteesta Janne ei osaa sanoa vielä mitään. Hän uskoo, että Merjalla muusikkona on kuitenkin rytmipuoli hallussa.
 - Ehkä sitten vaikeimmat ovat ne pyörähdykset. Ne ovat vaikeimmat kaikille, vaikka olisi tanssinutkin. Jos hän oppii ne nopeasti, niin ei ole mitään ongelmaa !

Kotosalla Merjaa kannustaa innokas lapsinelikko. Lisäksi näyttelijäntyö pitää hänet jatkuvassa liikkeessä. Myös Jannella on monta rautaa tulessa. Silti kiireisen kaksikon aikataulujen yhteensovittaminen on sujunut kivuttomasti.
 - Aamusta ja aamupäivästä harjoittelemme. Janne on sitoutunut aikaisiin aamuihin, Merja kiittelee ja lisää lapsiensa odottavan kovasti Jannen tapaamista.

 - Yhdessä sovitaan aikataulut, ja lapsien tapaamista odotan innolla, Janne komppaa hymyillen.

Viiden viikon harjoittelurupeaman jälkeen näemme, onko joutsenesta jo havaittavissa merkkejä. Silloin Merja ja Janne liitävät parketille hitaan englantilaisen valssin tahdissa.

fl26.gif

1376049.jpg

Jyrki Anttila laajentaa tänä keväänä repertuaariaan laulusta tanssiin. Samettisen äänen omaava tenori liitää parkettien halki Satu Suomen parina. Kultakurkun päästessä ensikerran tositoimiin on tanssina vauhdikas cha cha cha.

Siirtyminen oopperalavoilta parketille on Jyrkistä haastavaa, vaikka leikkiin lähdetäänkin pilke silmäkulmassa.
 - Tuntuu oudolta, kun on tottunut ilmaisemaan itseään laulamalla. On erinomaisen mukava haaste ilmaista itseään vaihteeksi kehon kautta. Uskon, että voin näitä oppeja hyödyntää myös omassa työssäni. Nämä taidot tulevat hyvään käyttöön!

Omasta tanssikokemuksestaan Jyrkillä ei ole kovin ruusuista kuvaa.
 - Ei se kyllä kauhean kaksinen ole. Jos valssi ja polkka menee, niin ei ne ehkä riitä vielä kattamaan tätä kuviota. Mutta kyllä se siitä!

Satu luottaa partnerinsa taipuvan myös latinorytmeihin ja uskoo Jyrkin vahvuudeksi vankan esiintymiskokemuksen.
 - Varmasti on haastetta, kun Jyrkillä ei tanssipohjaa hirveästi ole. Mutta toisaalta Jyrki on niin kokenut esiintyjä, että se on ehdottomasti vahvuus. Ja päälähtökohtahan on, että hän haluaa oppia tanssimaan. Niin saadaan tulosta aikaiseksi.

Kaksikko arvelee tulevan tanssikevään olevan rankka. Aikataulujen yhteensovittaminen ja harjoittelu on kuitenkin päätetty hoitaa kunnialla.
 - Kyllä me saadaan aikataulut sopimaan. Kun siihen on varauduttu, niin kyllä se aika löytyy, Satu hymyilee iloisesti.
 - Kyllä se saadaan, meillä on muutamana aamuna harjoitus varhain, mä kerkiän sieltä oopperaan harjoituksiin. Toisina päivinä otetaan illalla, että Satu kerkiää tehdä omat työnsä, Jyrki myötäilee.

Molemmat tanssiparin osapuolet ovat omassa työssään tottuneet täsmälliseen ja joskus rankkaankin harjoitteluun.
 - Kun pitää ensin 15 vuotta harjoitella laulamista, että pystyy esiintymään, niin kyllä harjoitteluun on tottunut, Jyrki heittää ja lisää, että on joutunut työssään opettelemaan välillä myös vaikeita tanssikoreografioita.
 - Nelikymppinen mies ei tietenkään ole enää mikään nuori poika, pitää muistaa myös fyysiset lainalaisuudet, hän jatkaa nauraen.

Kunnianhimoa ei tanssiparilta ainakaan omien sanojensa mukaan puutu.
 - En osaa veikata sijaa, mutta koen, että me ollaan aika kunnianhimoisia, Satu arvelee.
 - Minä varsinkin haluan saada irti mahdollisimman paljon ja oppia tanssia. Se on hieno harrastus, Jyrki summaa.

fl26.gif

1375994.jpg

Tänä keväänä viime vuoden Tanssii Tähtien Kanssa - voittaja, tanssinopettaja Aleksi Seppänen saa taivuteltavakseen todellisen energiapakkauksen, kun hänen kanssaan parketille astuu aerobicin maailmanmestari Tuuli Matinsalo.

Säteilevä Tuuli nauraa kuvaillessaan omaa lähtötasoaan tanssiin lähdettäessä.
 - Olen tanssijana tällä hetkellä kömpelö, melko hidas ja todella johdateltava. Sillä tasolla ollaan tällä hetkellä, hän hymyilee.

Viime kaudella pedantti Aleksi tuli katsojille tutuksi tiukkana ammattilaisena, jonka treenit tanssisalilla olivat hikisiä ja usein kovinkin rankkoja. Aerobicin ystäviä kovalla kisakunnollaan vuosikaudet ihastuttanut Tuuli saattaa kuitenkin olla kova luu treenisalilla.
 - Minulla loppuu kunto ensimmäisenä aivan varmasti, epäilemättä ! Vaikka mä olen kondiksessa, niin en lähellekään siinä kunnossa, missä Tuuli…enkä ole koskaan ollutkaan, Aleksi nauraa Tuulin vinkatessa vierellä, että yhden käden punnerrukset on esityksissä varattu Aleksille.

Ohjelmassa nähtävistä kymppitansseista Aleksi uskoo heille parina sopivan erityisesti - kaikkien kymmenen.
 - Tuuli on varmasti mieletön lattaridaami, mutta myös ihana vakiodaami, sitten muutaman viikon treenin jälkeen. Vauhtitanssit ovat meille varmasti helpompia koon ja räjähtävän fyysisen olemuksen puolesta. Hitaissa sitten ovat toiset kujeet ja haasteet, Aleksi uskoo.

Tuuli toivookin aerobic-taustastaan olevan hyötyä etenkin energisissä latinalaistansseissa. Hän toteaa myös oman temperamenttinsa sopivan tulisiin lattareihin erinomaisesti.

Vielä pieni ja pippurinen pari ei ole ehtinyt juuri tanssia tapailla, mutta sen verran kuitenkin, että Aleksi uskoo daamistaan löytyvän valtavaa potentiaalia.
 - Minulla ainakin on aivan loistava fiilis Tuulista. Uskon häneen täysillä. Motivaatiota, intoa ja tarvittavaa avoimuutta löytyy eikä ongelmia tule varmasti olemaan oppien perillemenossakaan, tanssitaituri hehkuttaa.

Myös Tuuli laskee kaiken luottonsa kansainvälistä menestystäkin niittäneeseen tanssinopettajaansa. Viime vuonna Aleksin ja Marikon taival oli voitokas alusta loppuun, joten Tuuli kertoo olevansa todennäköisesti varmoilla käsivarsilla.
 - Aleksi on selvästi loistava opettaja. Välttämättä Marikollakaan ei ollut niin vahvaa pohjaa, jolta ponnistaa viime vuoden voittoon. Nyt on tietysti isot saappaat täytettävänä, kun koetan Marikon jalanjälkiä kömpiä, Tuuli virnistää.

Aleksi korostaa parinsa rinnalla, että paineita viime vuoden voitosta ei todellakaan tulla ottamaan, vaan yritetään sen sijaan kääntää viime kaudesta saatu kokemus hyödyksi. Viime vuonna kohahduttaneesta Marikon samba-asustakin pari aikoo pistää vielä paremmaksi.
-  Totta helkkarissa tänä vuonnakin yllätetään! Vaikka tosissaan lähdetään kilpailemaan ja molemmilla on voitontahto korkealla, niin koiruuksia pitää keksiä aina, Aleksi vinkkaa.

fl26.gif

1376056.jpg

Ilon ja innostuksen määrää on vaikea sanoin kuvailla, kun television tehopakkauksena tunnettu Sikke Sumari alkaa puhua tanssimisesta. Sisustamiselle ja hyvälle ruoalle sydämensä menettäneellä Sikellä on motivaatio enemmän kuin korkealla, ja se antaa hyvän lähtötilanteen tanssinopettaja Daniel Ylimäelle.
 - Mä leijailen jossain maanpinnan yläpuolella ! Mun mielestäni tämä on niin ihana ohjelma juuri siksi, että tämä on kaiken arkisen yläpuolella. Tätähän jokainen ihminen kaipaa elämäänsä, ja kun tämä mahdollisuus annettiin, niin en todellakaan miettinyt kahta kertaa, innokas tanssioppilas iloitsee.

Tanssiohjelman tunnuskuvauksen yhteydessä Sikke ja Daniel ehtivät jo tapailla hieman vakiotansseja, joiden perusteella komea tanssinopettaja toteaa fiiliksen olevan enemmän kuin korkealla myös hänellä. Helpolla hän ei kuitenkaan usko tänä keväänä pääsevänsä ja lupaakin ottaa tarvittaessa tiukat otteet käyttöön.
 - Sikke on varmasti tiukka ja myös aika haasteellinen oppilas. Varmasti tekee myös kaikkensa, mitä tanssi tuo tullessaan. Ja tietysti Sikke on erittäin kaunis! Oikein tanssijan näköinen, Daniel hymyilee.

Sikkekään ei säästele ylisanojaan tanssinopettajastaan puhuessaan. Tuntemukset omasta tanssiparista ovat olleet ensitapaamisesta asti hyvät.
 - Katsoin heti, että ainakin minulla on kaikkein komein tanssipari ! Se helpottaa ihan varmasti, koska kaikki äänestävät häntä, Sikke virnistää ja jatkaa:
 - On myös mukavaa, että hän on minun laillani uusi näissä ympyröissä, ja voidaan olla yhdessä silmät ymmyrkäisinä, että mitäs tässä oikein tapahtuu. Lisäksi Danielilla on selvästi kanttia ottaa ohjat käsiinsä, ja sitä mä juuri kaipaan. Hän päättää ja niin tehdään.

Siken vahvuuksia miettiessään Daniel kertoo daaminsa vinkanneen ainakin rytmitajun olevan kohdallaan. Sen tanssija aikoo tarkistaa heti ensimmäisenä parketille päästyään. Myös esiintymiskokemuksen ja päättäväisyyden Daniel uskoo paikkaavan tanssikokemuksen puutetta. Hän ei vähättele kuitenkaan tanssiohjelman luomia uusia odotuksia omallakaan kohdallaan.
 - Tämähän on myös minulle tanssinopettajana ihan uusi, varmasti raskas ja mielenkiintoinen tilanne. Yksi uusi tanssi olisi opetettava ja opittava viikossa, joka on kova tahti. Tämä on siis hyvä testi itsellekin nähdä, mihin pystyy, Daniel tuumii.

Ammattilaistanssijakaartin hän uskoo olevan tulevassa kisassa hyvin tasaväkinen, ja Sikke on samaa mieltä tähtioppilaista.
 - Kaikilla on hurjasti lavasäteilyä ja sehän on iso osa tätä kilpailua. Muutamia sellaisiakin on mukana, joilla on kova liikunnallinen tausta, joka on tietysti haaste meille muille. Täytyy kuitenkin ajatella, että itse tuo esiin ne omat parhaat puolensa. Pyritään säilyttämään hyvä fiilis koko ajan…ja ihan vähän vain niitä jalkakramppeja jooko, ihan muutama? Sikke virnistää tanssipartnerilleen.

fl26.gif

1376059.jpg

Muusikko Jimi Pääkallo lupaa tulevana keväänä tarjota faneilleen ja koko tanssiyleisölle paljasta pintaa. Miehen selkävaivat rajoittavat yhä tanssien parissa urakointia.
 – Aika vaihteleva tilanne selän kanssa, Jimi kuvailee ja lisää, että tanssimista on päästy treenaamaan huomattavasti vähemmän, kuin muut parit.

Taustalla Jimin tanssipari, Anna Sainila, huutaa ilmi eriävän mielipiteensä treenatun ajan määrästä. Sekä opettajaa että oppilasta naurattaa. Keskinäiset kemiat tuntuvat kaksikolla toimivan loistavasti.
 – Ihana pari mulla on! Vaikka mä vedän päin mitä, niin Anna näyttää kuitenkin aina hyvältä, rokkikukko hehkuttaa opettajaansa.

Jimin faneille on tämän kevään aikana luvassa aimo annos silmänruokaa, sillä esiintymisasuissa ei ole säästelty – vai pitäisikö sanoa juuri päin vaistoin? Tanssiessa käytettävät asut ovat olleet miehelle pienoinen shokki.
 – On me Annan kanssa puhuttu, että pitäisi saada jotain kivaa päälle. Välillä on tosin tarjottu jotain sellaista asua, että on joutunut päätymään paljaaseen pintaan, Jimi veistelee.

Kymppitanssit ovat Jimille täysin uusi juttu ja hän ilmoittaa lähtötasonsa tanssijana olevan nolla. Sen verran mies on kuitenkin ehtinyt lajiin tutustua, että on kiinnittänyt huomiota tanssijoiden kasvonilmeisiin.
 – Jos yksi asia pitäisi kieltää, se on hymyileminen. Luonnollinen hymy silloin tällöin on jees, mutta kun hymyilee koko ajan se näyttää tosi raskaalta. Mä en ole läheskään niin huolissani tanssijoitten selistä ja jaloista ja käsistä, kuin purukalustosta, hän heittää pilke silmässä.

Jimi lähtee kilpailuun rennoin rantein ja tanssia oppimaan. Voitto ei hänen mielestään saa olla pääasia. Hauskaa täytyy olla niin tanssijoitten, heidän opettajiensa kuin koko tuotantotiiminkin kanssa.
 – Jos lähtee tällaiseen kisaan mukaan vain voittamaan, silloin mennään kyllä väärään suuntaan. Mun mielestä tän pitäisi olla hauska juttu, ja siitä kaikesta kivasta pitäisi saada kiksit, hän pohtii.
 –Voittaminen on pikku bonus siellä loppupuolella, jos nyt sattumalta niin kävisi. Mutta jos jengi haluaa äänestää mua, ei mulla ole mitään sitä vastaan ! Ainahan se on kiva äänestää sitä underdogia !

Tanssimisella ja sen rytmiikalla ei Jimin mukaan ole juurikaan tekemistä musiikin tekemisen ja toteuttamisen kanssa. Hyvä rytmitaju auttaa vasta siinä vaiheessa, kun tekniikka on hallussa.
 – Mulla on ehkä hyvä rytmitaju kun mä sävellän tai laulan, mutta se ei auta, kun kroppa ei reagoi samassa tahdissa aivojen kanssa.

Ensimmäinen suora lähetys ei saa tottunutta lavaesiintyjää vapisemaan. Itsekritiikki on Jimin mielestä pahin vastustaja.
 – Mua ei jännitä kamerat eikä yleisö yhtään, mä haluan vain päästä vetämään! Oma tekeminen on se, joka jännittää eniten. Mussa on vähän sellaista perfektionistin vikaa.

fl26.gif

1376066.jpg

Vappu Pimiä ja Jani Rasimus ovat molemmat ensimmäistä kertaa tanssimassa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Vaikka jännitystä onkin ilmassa paljon, ovat molempien odotukset ja tunnelmat korkealla.

Monessa mukana olleella menevällä Vapulla ja tanssin ammattilaisella Janilla tuntuu heti synkkaavan loistavasti, ja kehuja satelee molemmin puolin kaksikon arvioidessa toistensa vahvuuksia.
 - Mä luulen, että meillä tulee Janin kanssa tosi hauskaa! Vappu nauraa.
 - Tuo asenne ! Jani ylistää nauravaista Vappua.
 - Tuollainen positiivisuus ja vauhdikas luonne, se on semmoinen vahvuus, jolla mennään pitkälle !

Ja pitkälle pari tähtääkin.
 - Toukokuun puoleenväliin asti ! Vappu toteaa varmana.

Nainen kertoo tanssineensa disko- ja show-tansseja teini-ikäisenä, mutta aikaa pyörähtelystä on jo tovi. Vakiotansseja Vappu ei ole koskaan tanssinut, mutta toivoo menneisyyden tanssiharrastuksesta olevan jotain hyötyä uusien kuvioiden opettelussa.
 - Olen miettinyt monta vuotta, että pitäisi mennä tanssitunneille, mutta rohkeus ei ole riittänyt, Big Brother -juontaja naurahtaa.

Nyt rohkeutta on kuitenkin pakko löytyä, sillä pian Vappu pääsee näyttämään tanssitaitonsa Janin kanssa koko Suomen kansan edessä.
 - Luulen, että voi olla sanko ensimmäisessä lähetyksessä verhon takana, sillä saattaa tulla yrjö kurkkuun, kun jännitys on niin kova! kokenut esiintyjä paljastaa.
 - Kun on niin uusi juttu. Enkä hallitse tilannetta, vaan olen itse hallittavissa, niin se varmaankin jännittää tosi paljon, Vappu jatkaa.

Janin usko Vappuun ei horju, vaan mies on onnellinen saadessaan säteilevän energiapommin parikseen.
 - Vappu on parasta, mitä voi toivoa! kansainvälisilläkin tanssiareenoilla vaikuttanut opettaja sanoo suoraan ja lupaa trimmata Vapun rautaiseen tanssikuntoon.
 - Semmoinen personal trainer, Jani kertoo roolistaan.
 - Joka vaatii, potkii ja ruoskii, Vappu jatkaa nauraen.

Entä millä eväillä tämä kaksikko aikoo tanssia itsensä kansan ja tuomareiden sydämiin?
 - Cha cha cha:lla lähdetään liikkeelle ja saman tien luulot pois ! Vappu täräyttää ja Jani jatkaa daaminsa lausetta:
 - Ja pistetään muu porukkaa kyykkyyn !

fl26.gif

1376070.jpg

Kansanedustaja Antti Kaikkonen ja bailatinon kehittäjänä tunnettu Sutu Markkanen muodostavat yhdessä miksauksen, jossa riittää energiaa ja huumoria. Hevosnaisenakin tunnettu Sutu kertoi heti pressitilaisuuden alussa ottavansa hevosraipat opettamisen avuksi.

Antille opettajan raippaveto tuli täytenä yllätyksenä.
 – Suorastaan järkytyksenä, koska harjoitukset eivät ole vielä alkaneetkaan. Saa nähdä, mitä tulevan pitää, mies kommentoi hymy huulillaan.

Raipan käyttö oli Sutun mukaan ensin pelkkää huulenheittoa, mutta pienen pohdinnan jälkeen nainen uskoo, että välineellä saattaisikin olla käyttöä harjoitussalissa.
 – Eihän se ole rankaisuväline, vaan sellainen muistutus- ja merkinantoväline, räväkkä tanssinopettaja tuumii.

Kansanedustajan työssä puhelahjat ovat mannaa ja keino selvitä vaikeistakin tilanteista. Uuteen rooliin astuva Antti epäilee, ettei hyvistä puhelahjoista ole tulevissa koitoksissa juurikaan hyötyä, päinvastoin.
 – Tämä onkin pahempi, sillä tässä eivät nyt mitkään selittelyt auta. Tässä pitää nyt ihan uudet opit hakea ja nöyrästi opetella asiat, mies naurahtaa.

Tuore oppilas myöntää, että hänen lähtötasonsa tanssijana on hyvin vaatimaton. Pari kertaa vuodessa tanssiparketilla piipahtava mies kertoo tanssineensa lähinnä tavallisia lavatansseja kuten valssia, tangoa ja foxia.
 – Tämäkin tuli nyt jo sanottua vähän yläkanttiin. Jos siellä ison porukan keskellä tanssii tai liikkuu, niin eihän sitä ehkä muut huomaa, ettei siitä mitään tule, hän korjaa.

Värikäs tanssiopettaja kuitenkin uskoo, että Antti selviää haasteesta kuin haasteesta. Sutu laskee miehen vahvuudeksi muun muassa suomalaismiehelle ominaisen järkähtämättömyyden.
 – Olen ihan varma, että Antti oppii askeleet. Se on jännä, mutta miehet yleensä muistavat ne pidempään. Menemme yhdessä ja uskon, että Antti kantaa paikkansa. Ja toiseksi Antti tuntuu kestävän hyvin meidän hörhötyksiä, opettaja listaa.

Tanssihaasteen ilolla vastaanottanut kansanedustaja uskoo, että kävi miten kävi, niin "sanomista tästä varmaan tulee".
 – Eduskunnassa tulee varmaa riittämään vinoilua aiheesta. Sitä jännitän, että miten pahasti tulen tositilanteissa kompuroimaan. Mutta totta kai nyt treenataan ihan tosissaan, että hyvin menisi, mies kuittaa ja toivoo kaksikon välisen huumorin pelastavan hänet pulasta kiperissä tilanteissa.

Kiireiseksi mieheksi tunnustautuva Antti aikoo uhrata vapaa-aikansa tanssitreeneille. Hän on päättänyt pysyä kisassa mukana mahdollisimman pitkään.
 – Haemme uudella mielellä kansan tukea, Antti virnistää.
 – Me halutaan pärjätä ja mennä mahdollisimman pitkälle. Urheilutermein teemme parhaamme ja toivomme, että yleisö ja tuomarit pitävät meistä. Toivotaan, että meidän kanssa voi nauraa ja nauttia tanssista, Sutu kiteyttää.

fl26.gif

1376078.jpg

Viimevuoden finaalissa niukasti kakkossijalle jäänyt Mikko Ahti astelee tänä vuonna parrasvaloihin käsipuolessaan tumma ja tulinen Maria Lund. Ensitunnelmat salamavalojen räiskeessä olivat Marian osalta sekavat.
 - Nyt tämä tuntuu pikkuhiljaa todelliselta. Tänä aamuna oli vähän sellainen olo, että tämä ei ole totta. Olin kuin unessa ja oli epätodellinen olo. Mutta nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua, että tästä ei pääse pois! Maria nauraa hersyvästi ja lisää, että hauskaa on ollut, mutta todelliset työt alkavat vasta nyt.

Mikko puolestaan ottaa tilanteen nyt rennommin kuin edellisenä vuonna.
 - Erilaiselta tuntuu olla mukana, viime vuonna oli enemmän perhosia vatsassa. Kivalta tuntuu edelleen !

Maria tunnustaa odottavansa kaikkien tanssien oppimista tasapuolisesti. Mikään tanssilaji ei ole etukäteen hanskassa.
 - Tai no, ehkä valssi, mutta ei muuta! Maria hymyilee.

Tulevaan rääkkiin valmistautuminen on neuvotteluvaiheessa, vaikka Mikko korostaakin harjoittelun merkitystä. Myös kaksikon toisiinsa tutustuminen on vielä alkutekijöissään.
 - Me ollaan vasta kaksi kertaa tavattu. Ensivaikutelma oli positiivinen. Mitä enemmän oppii Mariaa tuntemaan, niin kivaa varmasti tulee olemaan. Katsotaan nyt, kun se alkaa se treeni. Kuten Maria sanoi, tämä on vain sellaista alkuhauskaa ja hulabaloota, Mikko pohtii.

Yhteisistä harjoitteluajoista on päästy jo jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen.
 - Se on tietenkin hirveää sumplimista, mutta hienosti sä olet jaksanut kestää mun kanssa, Maria huokaa Mikkoa katsoen.
 - Mä laitoin Mikolle meilin, että sä olet aivan ihana ja kiitoksia. Toivottavasti jaksat tulevaisuudessakin olla kärsivällinen mun kanssa!

Laulaminen, näytteleminen ja lapsena harrastettu baletti ovat vahvana tukena Marian tulevassa koitoksessa. Myös Mikko uskoo balettitaustasta olevan hyötyä.
 - Kyllähän siellä varmasti on jotain jäänyt selkäytimeen. Toivottavasti ainakin se ryhti, hallinta ja kannatus, joka baletissa on aivan loistavaa. Se on plussa siellä pohjalla.

Hyvä ryhmähenki ja kova työnteko ovat tämän parivaljakon valtteja. Viimevuotisen ykkössijan kirkastamiseen Mikolla on selvät nuotit.
 - Finaalissa tanssitaan, että oksat pois ! Ei siinä muuta, mies nauraa.

fl26.gif

1376080.jpg


Näyttelijä Nicke Lignell pääsee kuluvan kevään aikana hiomaan tanssitaitoaan opettajansa Susa Matsonin avustuksella. Mies myöntää, ettei taida vielä tajuta itsekään, millaisen haasteen eteen on itsensä saattanut.
 – Otan tämän siltä kantilta, että nyt tulee tehtyä fyysistä. Samalla saa harrastaa sellaista, mitä kaikki tanssia tuntevat kehuvat. He ovat sanoneet, että tähän jäät koukkuun. Katsotaan jäänkö, Nicke tuumaa.

Myös ensi kertaa tanssiopettajan saappaisiin astuva Susa pitää untuvikon opettamista suurena haasteena. Tanssipari tapasi toisensa ensi kertaa pari kuukautta sitten ja ensivaikutelman perusteella kemiat sopivat varsin hyvin yhteen.
 – Minun mielestäni tämä on hyvä mimmi, Nicke naurahtaa tanssinopettajalleen.
 – Minullahan on tässä joka tytön unelma, filmitähti ja vielä komea sellainen, Susa jatkaa.

Pari tulee debytoimaan ohjelman tanssiparketilla valssin pyörteissä. Susa uskoo, että Nicken näyttelijäntaidot tulevat oleman suurena apuna varsinkin tanssitaipaleen alussa.
 – Sehän on fakta, että tanssissa kaikki, mikä on hidasta ja kaikki mikä on nopeata, on aina vaikeata. Kovin paljon sinne ei helppoa väliin jää, Nicke kommentoi.

Vaikka kaksikon tanssitreenit ovat vasta alkamassa, ovat he jo oppineet hieman tuntemaan toisiaan.
 – Mulla on ihan valtava käsihiki, kun mä hermostun. Näistä yksityiskohdista ja elämän pienistä asioista täytyy mennä. Ja kimpassa täytyy mennä, se on ihan varmaa, Nicke paljastaa.

Mies toivoo omalla tanssipanoksellaan säilyttävänsä näyttelijöiden glamourin. Taiteen moniottelijalla ei ole tanssista erityistä kokemusta, mutta takana on musikaalirooleja.
 – Sehän ei ole vielä tanssimista, ne ovat lukittuja numeroita. Se ei ole vapaata tanssimista, mies painottaa.

Kisassa pärjäämisen reseptiä yhdessä pohtinut pari on jo päättänyt, ettei lähtökuoppiin jäädä. Ensimmäisenä putoaminen ei tule kuuloonkaan.
 – Kyllä se on nyt uskottava pitempään kaareen kuin kahden jakson taipaleeseen. Pakkohan se on, muuten se on pieni huti, Nicke heittää.

fl26.gif


Tässä on aivan ehdottomasti ihanin pari värikkyydeltään. Tulee ihan mieleen kaksi menninkäistä.

1375967.jpg