Nyt se sit alko. Meinaan joulu"krääsän" mainostaminen.
Meille putos postiluukusta maanantaina tällanen  Jotex:in  JOULUkuvasto  (Jotexin nettisivuilla lukee joulokuvasto). Ei tää mikään Jotexin vastanen kirjoitus oo, päinvastoin. Oon ostanu sieltä mm. hyvälaatusia verhokankaita jo useamman vuoden. Enkä mää jouluakaan vastusta, oon perin juurin jouluihminen; nautin joulun tunnelmasta, haluan laittaa kotini kauniiksi ja tehdä/syödä hyvää ruokaa.

Yhtä asiaa en joulun vuoksi tee. En nimittäin kiertele lahjaostoksilla. En oo enää vuosiin tunkenu itteäni tupaten täynnä oleviin kauppoihin, joissa ryntäilee ja törmäilee väsyneitä ja sen takia kiukkusia ihmisiä. Mulle se ei tuo joulutunnelmaa.
Enkä voi millään ymmärtää, että velvollisuudesta täytyy ostaa sellasia tavaroita, joita lahjansaaja ei osaa arvostaa tai ei edes tarvitse. Sitten ne päätyy kirpputorille tai Huuto.Net:iin. Joo, sieltä ne saattaa sitten päätyäkin jollekin tarvitsevalle, mutta alkuperänen tarkotushan se ei ollu. Vai oliko ?

Emännät raahaa isäntiänsä kaupasta toiseen ja miettii, että mitä pitäs ostaa sen naapurin Kaisan tyttärenpojalle lahjaks ? Vai olikoos se poika ? Ja, olikos sillä Kaisalla tytär ? Kukas se Kaisa sit on ? Sas sääki ny jotain !

                        

Tää joulutavaroitten mainostamisen ajankohta vaan ihmetyttää. Onhan se tietysti hyvä, että muistuttavat asiasta. Kyllä tässä ajassa
pitäs hämäläistenkin ehtiä lahjansa hankkiin.
Ei tartte sit vedota ihmisoikeuksien loukkaamiseen. Oon ittekin hämäläinen ja viä ylpee siitä.

Tostakin kuvastosta löytyy meinaan pussukkaa, säkkiä, kuppia, kippoo, kynttilöitä, yms. joka lähtöön. On meinatenki niitä kankaita ja verhojakin. Tollasen musiikkityynyn haluan ihan ehdottomasti !
Niin, no-joo. Kissat söis sen alta aikayksikön tai sitten menis sitä karkuun ja sehän olis jo eläinrääkkäystä.


Toi toiseksi viimeinen, vasen.....siis oikea alalaatikko  (ei siis lanttu-, porkkana-, tai perunalaatikko)  ilmottaa, että jouluaattoon on 88....87....86.....85 päivää....
                                 
934081.jpg

Ja sit sitä saa, sit sitä saa, vatsansa täyteen puuroo...