paistaapa sinne kuukin.
(Kävi siellä Matti ja Oskarikin ja kenties vielä joku muukin.) Noita nimiä en varmaksi muista, mutta noin se jotenkin menee.


1305100041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Juu, kyllä toi aurinko jo kummasti lämmittää, ihan sisuskaluja myöten. Auringonpuolen seinustalla mittari näyttää huimat +35.8° ja täysin varjossakin jo +20°. Sitä ei usko kukaan kuinka hartaasti oon kevättä odottanut ja nyt tuntuu siltä kuin sydän pakahtuisi.

Photobucket

Ja voi herttileijaa sentäs kun siellä Piilopirtillä olis lepposaa olla tämmösillä keleillä. Ai niin mitä Jiille ja mulle kuuluu ? Meille kuuluu oikein hyvää, tää on jo semmosta ihanaa, kahden vanhan variksen, syvää kiintymystä. Toinen on olemassa, vaikka ei kyljessä koko ajan kiehnääkään.

Jiillä oli synttärit tässä taannoin, siis maaliskuun lopussa, ja oon tainnut mainita, että se on purjehtija henkeen ja vereen. On meinaan tehnyt itselleen veneenkin, semmosen 12 metrisen kaksion: 2 huonetta, keittiö, sauna ja iso uima-allas.
Sen lisäksi se rakastaa puuta eri muodoissaan, ihan niin kuin minäkin. Yhdistin sit nämä kaksi Jiin lempiasiaa ja ostin niinkin tylsän lahjan kuin kirjan. No en kuitenkaan mitä tahansa kirjaa....

1305101917_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


"Unelmien puuveneet Daphnesta Huh-Mariin kertoo matka- ja kilpapurjehduksen lumoihin joutuneista ja heidän unelmaveneistään 1930-luvulta meidän päiviimme.
Ainutlaatuisia veneitä ovat esimerkiksi kirjailija Göran Schildtin Daphne, akateemikko Yrjö Väisälän Johanna, ministeri Henrik Ramsayn Regina - josta tuli Wallenbergien sukukalleus - , teollisuusmies Hans von Rettigin Clipper ja näyttelijä Lasse Pöystin Huh-Mari. Myös Alvar Aalto toteutti unelmansa veneestä. Se sai enteellisesti nimekseen Nemo propheta in patria.
Monet yksityiset ihmiset ovat tehneet tuhansia työtunteja vaatineita kulttuuritekoja pelastaessaan ja entistäessään näitä merten kaunottaria. Kiitos heidän me voimme edelleen unelmoida puisten veneiden parissa. Kirjan kiinnostavat henkilökuvat ja runsas kuvitus tarjoavat tähän inspiroivaa aineistoa."

 

Että semmosen kirjan ostin.


Kyllä muuten sydäntä lämmittää kun osa vanhoista blogikavereista on jo löytänyt reitin takaisin tänne. Tervetuloo vaan uudetkin Hymy.

Photobucket