Koulukiusattu

Erään Fabo-tuttavani taistelu koulukiusatun poikansa puolesta sai mut avaamaan sanaisen arkkuni. En ole varma olenko tästä asiasta jo joskus tänne kirjoittanut. No nyt tää juttu tulee sit toiseen kertaan.

Tää on tositarina siitä kuinka kouluyhteisö voi asiat hoitaa halutessaan hyvin. Juu, halutessaan !

1275324585_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Poitsu kävi koulua Ristinarkun koulussa yläasteella. Vuosi oli (muistaakseni ?) 2001 ja meneillään oli yksi tavallisista koulupäivistä. No ei niinkään tavallisista.

Poitsu tuli luokasta välitunnille, kun sen kamppasi käytävässä joku sälli ja ko. sällin kaveri rysähti istuun Poitsun selän päälle. Poitsu tietysti purskahti itkuun pelästyksestä ja kivusta. No ne kaksi sälliä katos paikalta, totesivat vain lähteissään, että ”Saat turpaas jos kerrot opettajalle”.

Poitsu käveli siitä ihan suoraan opettajanhuoneeseen kertomaan asiasta. No opettajanhuoneessa ei ollut sillä hetkellä ketään, joten Poitsu meni koulukuraattorin luo josta se sitten passitettiin oitis terveydenhoitajan vastaanotolle.
Siinä vaiheessa mulle soitettiin kotiin. Kun tapahtumasta kerrottiin, niin ensimmäinen ajatus oli, että Poitsulta on selkäranka jostain kohtaa murtunut tmv. ja se joutuu istuun pyörätuolissa lopun ikäänsä. Multa petti jalat alta ja lysähdin istuun lattialle. Sain siis aikamoisen shokin jo puhelimessa.

Lähdin saman tien koululle hakeen Poitsua viedäkseni sen lääkäriin Koilliskeskuksen Terveysasemalle. No siellä ei voitu tehdä mitään, vaan meidät passitettiin Hatanpään ensiapuasemalle, jossa sitten otettiin tarpeelliset kuvat ja tutkittiin niska ja selän tilanne. Niskassa oli useampi välilevyn pullistuma, mutta onni onnettomuudessa, mitään vakavampaa ei ollut. Niskatukea piti kuitenkin pitää useampi viikko ja Poitsu ei saanut tehdä oikeestaan yhtään mitään.

No koulusta mulle soitti rehtori ja kertoi, että ne sällit on olleet puhuttelussa ensin vuorotellen ja sitten vanhempiensakin kanssa ja heille on ilmoitettu, että jatkossa pienimmästäkin rikkeestä seuraa koulusta erottaminen.

Multa kysyttiin, että haluanko keskustella vanhempien kanssa ja ilmoitin ykskantaan, että en missään tapauksessa. Ajattelin, että multa pääsee suusta sellaisia sammakoita joita Poitsu saa hävetä koko yläasteaikansa.

Koulussa myös kerrottiin kaikille yläasteen luokille tapahtuneesta ja Poitsun oma luokka otti tehtäväkseen valvoa, ettei ko. sällit päässeet Poitsun kimppuun sen paremmin koulussa, kotimatkalla kuin iltaisinkaan.

Koulukuraattori, Poitsun luokanvalvoja ja rehtori kehoittivat minua tekemään vahingonkorvausilmoituksen sekä lääkäri- ja matkakulukorvauksen ko. sällien vanhemmille ja teinkin sen. Kerrottiin myös oikeudestani vaatia koululta korvauksia.
Toisen sällin äiti oli jostain onkinut mun puhelinnumeroni ja soitti kertoakseen, että hänen poikansa on kiltti, eikä tekisi sellaista omin päin kenellekään. Totesin vaan, että nyt teki ja suljin puhelimen. Mulla ei oikein ollut haluja keskustella hänen poikansa 'kiltteydestä'.

Ko. tapahtumasta kerrottiin myös vanhempainillassa, jotta jokaiselle vanhemmalle selvisi, että ko. koulussa on koulukiusaamisessa nollatoleranssi. Sitä ei kerta kaikkiaan hyväksytä missään muodossa. No niinhän se pitäisikin olla. Ihan joka koulussa.

Se oli meidän kokemus koulukiusaamisesta. Tottakai se jäi lähtemättömästi mieleen, mutta onneksi koulu teki kaiken voitavansa asian hyväksi, eikä sen suhteen jäänyt mitään hampaan koloon.

Tuosta vakavasta aiheesta huolimatta toivottelen oikein aurinkoista viikkoa ja tietysti meille kaikille aurinkoista kesää. Huomennahan se virallisesti alkaa ja sitä lämpöä ja aurinkoahan kestää sitten koko kesän !


1275326334_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


No joo, IHAN virallisestihan se alkaa vasta sitten kun vuorokauden keskilämpötila on vähintään +10 astetta, mutta ei nyt kiinnitetä huomioo pikkuseikkoihin. Mun kalenterissa lukee huomisen kohdalla, että KESÄkuu. That's it !