* otsikko Jiin mukaan


Oli siis vallan ihana viikonloppu !

Photobucket


Jii  pääsi perjantaina yllättään mut ihan täysin ilmestymällä meille jo alkuillasta. Olin varautunut siihen, että Jiillä menee työn tuoksinassa niin pitkään, ettei ehdi Tampereelle ennen klo: 20-21.
Kyselinkin sitten tekstiviestillä, joskus klo: 18 aikoihin, että: "En tee ruokaa ennen kuin tiedän ehditkö meille tänään......vai huomenna."
No vastausviesti tuli heti: "Klo: 18.32 Ookadun parkkipaikalla." Mullehan tuli sitten kiire laittaa ruokaa uuniin. Tein sitä Savunmakuista äyriäisgratiinia hieman mukaeltuna ja se olikin tosi hyvää. Suosittelen ! Aion kyllä tehdä sitä toisenkin kerran.

Sit lähdettiin käymään terassilla kolmistaan, Poitsu, Jii ja minä !  Istuskeltiin ihanassa ilta-auringon paisteessa yhden olusen/lonkeron/kossusitruunagrogin ajan verran ja mentiin siitä sitten porukalla kauppaan just ennen yhdeksää.

Lauantaina herättiin aikaisin. Se tosiaan tarkoittaa aikaisin. Poitsukin lähti töihin jo klo: 05.20. Me istuskeltiin Jiin kanssa aamukahvilla jo puol 7 aikaan.
Suunnistettiin sit aamutorille ja Tammelantorilla oltiin
kin jo 8 maissa. Jii kävi kyselemässä lähikampaamoista parturiaikaa ja saikin ajan klo: 10.30. Siinä meillä oli sitten reilusti aikaa ja käppäiltiinkin ympäri Tamperetta: ensin Tammelantorilta Koskipuistoon, siitä Kehräsaaren kautta Alarantaan. Sitten Keskustorille ja Tammerkosken yläjuoksun patosillan kautta Tuomiokirkon puiston läpi takasin Tammelantorille.

Päiväkahvien merkeissä viivyttiin kotona reilun tunnin verran ja sit lähdettiin mökille saunoon ja uimaan. Oltiin siellä isän ja Leelian kanssa koko iltapäivä: grillailtiin makkaraa ja kahviteltiin. Joskus klo: 18 maissa suunnistettiin takasin Hervantaan ja sieltä sit lähdettiin taas keskustaan ja Alarannasta laivalla Viikinsaareen. Tai siis tietysti laivalla kun ei omaa venettä oo ja matka on ihan liian pitkä uimiseen.

Kierrettiin koko Viikinsaari ja sit istuskeltiin Viikinsaaren Wanha Kaidesaari -ravintolan terassilla. Se on tosi kaunis rakennus:

1248083480_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Klo: 22.30 paatilla takasin kaupunkiin ja sitten syömään Tampereen parhaaseen pitseriaan, Pizzeria Napoliin. Olis tietysti voinut mennä syömään esim. Saludiin, jossa en oo käynyt muutamaan vuoteen, mutta mun teki mieli pitsaa. En kyllä muista koska olisin viimeksi syönyt päivän pääaterian klo: 23 jälkeen yöllä. Kotona oltiin sit joskus ja nukkuunkin mentiin joskus. Kai.

Eilen aamulla heräiltiinkin vasta klo: 8 jälkeen. Koko päivänä ei oikein saatu aikaiseks mitään ihmeellistä. No kaupassa käytiin ja ruokaa laitettiin. Sit eilen päätin sellaisen asian, että ikinä en enää syö maissia ! Syykin selvinnee.
Laitoin ruuaksi kanafilepihvejä, keitettyjä uusia perunoita, tomaatti-mozzarella-pesto -salaattia ja uunin grilliin pekoniin käärittyjä maisseja. Maissit ei pehmenneetkään siihen mennessä kun ruoka oli valmista ja ne sai jäädä uuniin kypsyyn. Aattelin niistä iltapalaa.
No siinä sitten välillä vähän puuhasteltiin muuta ja jonkun ajan päästä kävin keittiössä maistamassa olisiko ne maissit jo kypsiä. Purasin liian syvältä ja kuului hirveä rusahdus ! Mulla on edessä ylhäällä kolmen hampaan posliinikuorinen kultasilta ja toisesta sitä siltaa paikallaan pitävästä hampaasta lohkes kamala palanen. Nyt en sitten uskalla purra mitään kun pelkään, että koko silta lähtee paikaltaan. Tunnen ihan selvästi, että se ei oo mitenkään tukevasti kiinni.

Meidän suunnitelmiinhan kuului, että Jii lähtee vasta tänä aamuna ja mää meen sen mukana Riihimäelle asti. Hyppäisin siitä sitten junaan ja kohti Tikkurilaa ja mutsia ja Jii menee töihin.
No ne suunnitelmat muuttui. Ensiksiksikin ton hampaan takia. Jos toi silta olis lähtenyt Vantaalla olo aikana kokonaan irti, niin mulla olis ollut aikas hankala päästä siellä hammaslääkäriin. Toiseksi sen takia, että Jii unohti perjantaina tehdä yhden työnsä valmiiksi. Onneksi se muisti sen eilen illalla, eikä
sillä mennyt koko työviikko sekaisin sen asian takia. Näin kiireaikana semmonen useamman tunnin työn viivästyminen siirtää kaikkien muidenkin töitten valmistumisajankohtaa.

Eli viikko alkoi aikas sekaisissa merkeissä, eikä asiaa oo helpottanut yhtään mun alkava migreeninikään. No, kyllä se taas tästä alkaa suttaantuun !

Toivottelenpa kaikille oikein hyvää maanantaita !

 

Photobucket

 

Ai niin !
Oon unohtanut kertoa, että vaikka en itse poltakaan, niin tykkään, ja oon aina tykännyt, ihan mielettömästi piipun tuoksusta. Siinä tuoksussa on jotain niin miehekästä, että se vetää jalat alta. Aahhhh......!

Arvatkaas kuka polttaa piippua ?
Tosin se selvis mulle vasta tänä kesänä. Viime kesänä en nähnyt ko. herran polttavan ees tupakkaa.

 

1248082393_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Photobucket