Photobucket

Juu-u ! Ainakin täällä. Tosin mittari näyttää vain +7.4 astetta, mutta josko toi keli vähän lämpiäis kun toi mollikka on tua taivaalla.

Koko viikkoon en oo päässyt noihin ulkohommiin, kun on melkein koko viikon satanut vettä. Eilen sit saatiin ihan vähän tehtyä ulkonakin hommia. Istuttelin kesäkukkia parvekelaatikoihin, siis ne jotka vien mökille.

Sit raapotin tualta kellarista vanhoja Alkon koreja pihalle aika kasan; niitä on 8 isoa, eli vihreitä, ja yksi punainen, eli puolikkaan pulloille tarkoitettu. Ne on niin likasia kun olla ja voi, ravassa ja hämähäkinseiteissä, kuten kuvasta näkyy:

1244615361_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pesin ne harjan kanssa tuolla pihalla.
Vien ne meidän mökille, isällä on kuulemma niille jotain käyttöö. Mää meinaan jo Alkosta kysyin, että huoliiko ne niitä, mutta eivät kuulemma huoli kun noi korit on jo sitä vanhempaa mallia. Minkääslainen se uus malli on ?

Kellarista raapotin myös vanhoja laatikoita hirveen kasan. Onneks äiti oli jo ne purkanut ja litannut, niin ei niitä tarvinnut kuin kantaa autoon. Samoin jätesäkillisen muovikasseja ja -pusseja. Ja muutaman kymmenen lasipulloa. Kaikki vietiin jätteiden keräilypisteisiin.

Leivoin taas vaihteeksi sämpylöitäkin. Laitoin taikinan kohoon ja vein äitin taas Jahvettia katsoon Katriinaan. Sillä välin kun äiti oli siellä, niin mää paistoin sen ensimmäisen sämpyläsatsin ja tein uuden taikinan kohoon. Sit hain äidin sieltä Katriinasta ja kun tultiin kotiin, niin paistoin sen toisen sämpyläsatsin. Tein siis paria erilaista. Toiset on tehty kaurajuomaliemeen ja toisissa on tuoretta ruohosipulia ja oreganoa. Niitä en oo vielä ehtinyt maistaan.
Ruoaksi tein hunajamarinoituja kananpojan filepihvejä ja kinkkuperunapaistosta ja tietty salaattia.

Eli eilen oli kyllä taas oikein päivien päivä. Huh !
Koskahan mää tipahdan ?

Tänään lähdetään käymään Haminassa eli tää päivä menee auton ratin takana.

Hyvää sunnuntaita,

Photobucket