Taisin luvata päivittää Jahvetin tilannetta. Tässä on tapahtunut kaikenlaista viikon aikana.

Viime maanantaina, kun olin just päässyt tänne äiten tykö, tuli Selmalta (Jahvetin tytär) puhelu, että Jahvetti on siirretty Katriinan sairaalaan ja sen tila on huonontunut siirron jälkeen ihan hirveästi.
Töölön sairaala ei nyt saa mitään ruusuja, lähinnä ison kasan risuja ja vielä muutama nokkonen päälle. Jahvetti oli siirretty siitä huolimatta Katriinaan, vaikka sillä oli ollut tulehdusarvot yli 170.

Iltapäivän ja illan mittaan tilanne meni niin pahaksi, että Jahvetin kipuja hillittiin morfiinilla ja keuhkoista tulevaa limaa imettiin noin 20 minuutin välein. Ihan hirveä rääkki elimistölle.
On hirveätä katsella kuinka tajuton ihminen kaikesta huolimatta tuntee kivut. Jahvettikin hengitti ihan sellaista palleahengitystä ja kyyneleet valui silmistä. Silmätkin aukes välillä, mutta niistä ei oikeestaan näkynyt kuin ne valkoiset osat, mitkä sitten lienevätkin nimeltään.
Morfiinipiikin jälkeen kivut lähti 1-1½ tunniksi ja sitten ne alkoi uudestaan ja koko ajan sitä "limaa" tuli ihan älyttömiä määriä.
Noi ihmisen röörit muodostaa "limaa" koko ajan oli sitten tajuton tai tajuissaan. Tajuissaan olevan on helppo niellä se, mutta tajuttomalta se pitää saada pois jollain muulla konstilla.

Tilanne meni sitten niin pahaksi, että Katrinan hoitohenkilökunta alkoi epäileen, ettei Jahvetti elä yön yli ja kehoitti meitä valmistautuun pahimpaan.
Katrinan sairaalan hoitajille kuuluu iso kimppu ruusuja. He kohtelivat meitä huolestuneina omaisina ja pitivät meistä huolta kaikin mahdollisin tavoin. Jahvetti oli yhden hengen huoneessa, johon hoitajat kantoivat kaksi sohvaa, peittoja ja tyynyjä, koska meidän oli tarkoitus olla siellä koko yö.
Lisäksi meille keitettiin kahvit, tuotiin voileipiä, jugurttia, mehuja ja juomia. Se oli ihan käsittämätöntä kuinka he jaksoivat huolehtia meistäkin potilaiden lisäksi. Hoitaja(t) kävi tosi usein Jahvetin luona ja tulivat aina heti kun kelloa soitti.

Vähän ennen puoltayötä yökkö soitti lääkärille, koska morfiinikaan ei enää tuntunut auttavan Jahvetin oloa. Lääkäri ilmoitti, että Jahvetti siirretään Peijaksen sairaalaan jossa on tehohoitovalmiudet. Ja niin tapahtui, Jahvetti siirrettiin Peijakseen ja me mentiin taksilla perässä.

Peijaksessa odotti Jahvetin sisko Rauha. Siellä me neljä naista odotettiin tehostetun päivystyksen odotushuoneessa kuullaksemme Jahvetin tilanteesta. Lääkäri tuli selvittään sitä heti kun Jahvetin tila saatiin tasaantuun ja Jahvetti hengityskoneeseen. Tulehdusarvot oli silloin nousseet ja syynä siihen akuuttiin tilanteeseen oli keuhkokuume.

Nämä oli viime maanantain tapahtumia ja Jahvetti on siis Peijaksen sairaalassa. Mitään edistystä ei yleistilassa ole tapahtunut. Tosin se keuhkokuume on  taas tällä kertaa selätetty. Sehän oli nyt toinen vai peräti kolmas keuhkokuume 6 viikon aikana.
Lääkärit on nyt kertoneet sen verran, että jos Jahvetti jonkun ihmeen kautta tulisi tajuihinsa, niin hän ei koskaan pystyisi esimerkiksi käveleen. Koko vasen puoli on halvaantunut ja todennäköisesti oikea jalkakin. Loppuelämänsä Jahvetti olisi laitoshoidossa.

Tämä siitä asiasta tällä istumalla.


Kaikesta huolimatta aurinkoista sunnuntaita kaikille ! Nyt meen haravoitteen kukkapenkkejä.

1240723816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e