Eilen nähtiin siis ihanaa liukuvaa foxtrottia ja kuumaa rumbaa ja se oli sitten toinen pudotusjakso.

Miian ja Vesan tanssin kommentoinnissa Susanna Rahkamo puuttui sellaiseen asiaan joka ei tuomareiden arvostelupiiriin kuulu. Nimittäin persoonan ulkoiseen olemukseen !
Eli lipesi rankimman kautta hyvän maun rajojen ulkopuolelle.
Siksi raakkaankin Rahkamon kommentit tästä lähtien vallan pois ! Ne voitte käydä katselemassa ja kuuntelemassa sieltä Tanssii Tähtien Kanssa - kotisivuilta (videoilta) jos haluatte tietää mitä se äm.. siis nainen suustaan päästelee.
Ja jos tuomari Rahkamo katselee kuvittelemiaan pömppömahoja, niin silloin Rahkamo unohtaa sen minkä takia on siellä tuomaristossa, meinaan tanssien arvostelun. Menköön arvosteleen missikisoja jos kerran haluaa kiinnittää huomioo kilpailijan mittoihin niin tai maatalousmessuille sikoja.
Vaikka Jorma Uotiselta on totuttu kuuleen jos jonkinlaista kommenttia, niin hänkään ei ole koskaan arvostellut kilpailijan henkilökohtaista ulkoista olemusta, sitä omaa tilaa. Ei koskaan !

Katsomokin oikein kohahti ja buuas Rahkamon kommentin jälkeen ja niin huudan minäkin. BUUUUUU ! Rahkamo ulos tuomaristosta ja käytös- ja tapakoulutukseen ! ! ! ! !

 

Photobucket

Pari n:o 7
Miia Nuutila & Vesa Anttila
rumba


Mää kyllä tykkään Miian tanssimisesta. Sillä on upeat sääret. Just sellaiset kauniit ja kauniisti ojentuvat tanssijan jalat. Muilla naisilla, siis näistä opettelevista julkimoista, ei oo läheskään niin kauniita jalkoja.
Mitä tanssimiseen taas tulee, niin liikkuminen oli kaunista ja vaivattoman näköistä. Ja voi niitä käsien liikkeitä, ah ! Voi olla, että ekana tanssiminen vähän verotti rentoutta, mutta viis siitä. Tykkäsin !
Ja äänestin.

Jukka Haapalainen:
"Kävelyt oikein varmalla rytmillä esitettyinä onnistui heti aluksi tosi hyvin. Siellä oli myös kauniita coucaraza (?) liikkeitä, jossa vartalon liike tuli näkyviin, se oli pehmeää ja kaunista tanssia. Eli tommoset pari tärkeää peruselementtiä tuli heti toteutuneeksi, heti alkumetreillä. Todella tunnelmaltaan kaunis rakkaustanssi ja tällä viikolla, toisin kuin viime viikolla, energiataso ja tekemisen taso oli aivan nappiin tähän tanssiin, oikein hyvä. Vähän oli siellä kanta-askeleita, mutta muuten tosi hyvä."

Susanna Rahkamo:
"Se oli kaunis rumba ja siinä oli hyvä antautuminen. Todellakin viime viikolla, kuten Jukka sanoi, oli vähän yliyrittämistä, mutta nyt tässä kolahti tosi hyvin se rumban idea siitä, että se on kahden ihmisen välillä oleva juttu ja muu maailma niin kuin haihtuu tästä ympäriltä ja se oli mun mielestäni hyvin saavutettu, kauniisti keinuva. Mitä mää ehkä jatkoon vielä vähän kehittäisin niin yritä saada vähän, kun sulla on vähän pömppömaha, se sisälle. Selän taivutus lähtee täältä yläselästä, mutta ei vatsasta. Se parantais aika lailla."
Oma huomautus:
Rahkamo kylvää tuota "Tanssi on kahden ihmisen välinen juttu" - lausetta joka jaksossa monta kertaa. No, täähän on paritanssikilpailu ! Eiköös se silloin ole selviö ? ! ?

Helena Ahti-Hallberg:
"Mun mielestäni tässä ei ollut just lainkaan mitään häiritsevää. Siinä oli vaivattomia pyörähdyksiä, vartalonliike aivan upea, kädenliikkeet viimeisteltyjä. Mää pidin tästä. Valitettavasti tästä vaan miinuksen antaa ne kanta-askeleet siinä alussa rumbakävelyssä."

Jorma Uotinen:
"No se oli tosi coolia. Siisti, rauhallinen ja ehkä vähän riskitön. Askeluksen tasolla ehkä vähän yksinkertainen vielä, mutta kaunista vartalon semmosta niin kuin sensuellia huojuntaa. Esitysasenteessa, niin kuin tässä on jo tullut todetuksi, ei huono lainkaan."

Pisteet:

7   +   8   +   8   +   7    =   30


Photobucket

Pari n:o 10
Kim Herold & Sanni Siurua
foxtrot

 

Ihana Kim ! Aaah !
Siis oon yhä edelleen sitä mieltä, että Kim on kisan paras miestanssija, siis julkimo, vaikka onkin semmonen laiskanrento. Nyt ei sen pääkään enää heilunut minne sattuu, sen paremmin kuin katsekaan harhaillut, vaan focusointi  (ha-haa, oon oppinut jotain !) oli parantunut paljon. No, pikkuisen sen askeleet sekos, mutta vaan ihan inansa. Tykkäsin !

Jukka Haapalainen:
"Foxtrot on vanhanajan glamouria ja filmitähtimäistä meininkiä ja tämä pari tekee juuri sitä
. Tässä oli huomionarvoista se, että hartialinja vakioasennossa on parantunut ensimmäisestä vedosta ja sitten teidän tyyli tukee tän tanssin luonnetta tosi hyvin. Jalkatyössä kanta- ja varvasaskeleet oli melkein oikeissa paikoissa, mutta vähän silleen hieman ujosti suoritettuna. Nilkkoja vielä enemmän käyttöön seuraavaan vakiotanssiin, että ne nousut ja laskut saisi näkyä vähän enemmän. Toisaalta Kimin plussaa on se, että sää tunnet musiikin, sää heittäydyt siihen musiikkiin. Ja vaikka siellä vähän jotain tommosta epävarmuutta näkyikin niin se peittyi tän supersympaattisen esityksen alle."

Helena Ahti-Hallberg:
"Tanssiasento on hurjasti parantunut, mutta vaikea on pitää kyynärpäät ylhäällä. Jotenkin sopii foxiin, mutta tulevien vakiotanssien harjoituksissa kannattaa keskittyä siihen, että koko vartalossa olis enemmän jäntevyyttä. "

Jorma Uotinen:
"Hienoista kehitystä olen havaitsevinani. Positiivista, pientä keinuntaa alkaa jo irrota. Jännittävää, että puku on irti traditionaalisesta frakkiasusta. Se on positiivista ja sopii jostain syystä tälle parille hyvin. Koreografisesti koherentti eli sisäisesti johdonmukainen, ei ollut pahoja tökkejä. Kimin vähän innoton ja laiska ote istuu kuitenkin ja on jotenkin sinua."

Pisteet:

7   +   7   +   7   +   7    =   28


Photobucket

Pari n:o 1
Satu Tuomisto & Janne Talasma
rumba


Hhmmm. En nyt oikein tiedä missä tökkii.
Satu on oikeen sympaattisen oloinen, ei millään lailla teennäinen ainakaan harjoituksien videoissa ja tanssiikin hyvin askelilleen. Mää en vaan tiedä miksi sen tanssiminen jättää jotenkin haaleen tunnelman, sellaisen vaisun ja pliisun. Jannessa sitä tunnelmaa oli sitten senkin edestä, ihan kylmänväreet meni.


Helena Ahti-Hallberg:
"Te tanssitte aikamoisen kauniisti toisillennekin. Kaipaisin paljon lisää jalkojen sulavuutta ja jalkojen työskentelyä. Koreografia oli kaunis ja ehdottomasti kaunis pari Jannella rinnalla. Sisältöä jäin kaipaamaan vielä lisää."

Jorma Uotinen:
"Keskinäinen luottamus on hieman parantunut, Haapkylän Minnan neuvot menneet kaaliin. Ehkä vähän arka ja jännittynyt aluksi. Kaipasin rohkeampaa uskallusta. Koreografia lähti loppua kohti nousuun, kiitos siitä, että koreografiassa oli kasvua. Pari upeaa taivutusta ja pyörähdykset sattui ihan kohdalleen. Viimeinenki tahti osui tahdilleen."

Jukka Haapalainen:
"Kaunis, vaativiin perusaskeleisiin perustuva koreografia. Hyvin aseteltuja, tyylikkäitä mausteita. Pidin tätä kokonaisena suorituksena. Teidän yhteistyö pelas tosi hyvin tänään."

Pisteet:

7   +   6   +   5   +   6    =   24


Photobucket

Pari n:o 2
Mato Valtonen & Janica Mattsson

foxtrot


Voi että mää tykkään tosta miehestä. Eihän siitä varmaan koskaan tanssijaa tulisi selän ryhdin vuoksi, mutta asenne on niin kohdallaan, niin kohdallaan. Viime viikkoinen jive on ollut tähän mennessä paras sen tansseista, vaikka kohdilleen tossa foxissakin askeleet meni. Tykkäsin !
Ja äänestin.

Helena Ahti-Hallberg:
"Vau mikä aloitus ! Janicalla mieletön luottamus partneriin, kun päästää hänet yksin lattialle tanssiin suunta-askeleen ja kolmiaskeleen. Yritys oli ihan hyvä. Toimiva musiikki ja koreografia yhdistelmä, viihdyttävä ja hellyyttävä. Tähän asti päivän parasta jalkatyötä. Hyvä Mato !
"

Jorma Uotinen:
"Aika asiallinen lähtö ! Kevyttä kohennusta olemuksessa, vaihtelua askeleissa ja askellus aika hyvä. Joku Madon totisessa äijäenergiassa vetoaa. Munaa ! "

Jukka Haapalainen:
"Kunnianhimoa ei puuttunut. Alun jalkatyödemonstraatio [bigshop ja doubleriverspin] (tai jotkut sinne päin ?) jotka on tosi vaikeita kuvioita. Ne meni aika hyvin. Ehkä ne sun vehkeet on oikeesti kasvanut laihtumisen myötä, koska sun jalat harotti. "

Pisteet:

5   +   6   +   7   +   7    =   25


Photobucket

Pari n:o 9
Pirkko Mannola & Mika Jauhiainen
rumba


Oon nyt tullut siihen tulokseen, että Pirkolle ei sovi lattarit. Sen polvet jää liian koukkuun, niin kuin tässä rumbassakin, ja ne vielä näkyykin kun puku on niin lyhythelmainen. Lisäksi jaloista puuttui ne sellaiset joustot jotka lähtee lantiosta. Tästä en vaan yksinkertaisesti tykännyt.

Jorma Uotinen:
"Hyvässä esityksessä pitää olla hyvä alku ja loppu ja tämä täytti sen. Siellä välissä voi olla puppua ja tässä siellä välissä oli pari puppua. Ei ollut Pirkkoa parhaimmillaan. Koreografisesti muutama hieno oivallus missä Pirkko pääsi näyttämään sitä ominta virtuositeettiään. Kiitos siitä. "

Jukka Haapalainen:
"Erikoiselementit tässä esityksessä parasta antia, kuten esim. ilmakävely. Valitettavasti rumban perusaskelissa vartalon painon siirtäminen siirtyi polviin, se ei laskeutunutkaan suoralle jalalle. Pieni rytmiongelma keskellä.
"

Helena Ahti-Hallberg:
"Vaativissa linjoissa ja taivutuksissa, missä tarvitaan jäntevyyttä, Pirkko onnistui tosi hyvin. Valitettavasti kaikissa rumbakävelyissä ja perusaskeleissa polvet oli koukussa, mikä estää lantiolle asettumisen. Lantionliike jäi puuttumaan kokonaan."

Pisteet:

5   +   5   +   5   +   6    =   21


Photobucket

Pari n:o 8
Rolf Nordström & Nitta Kortelainen
foxtrot

Pikku hiljaa Rolf alkaa löytää ryhdikkyyttä tanssimiseensa ja vähän luontevuuttakin. Siitä huolimatta en oikeen tykkää siitä kun siltä puuttuu sellainen tanssin kipinä tai siis se tunnelma. Teennäisyys paistaa läpi ja jotenkin tulee vaan semmonen pelkän suorittamisen maku.

Jukka Haapalainen:
"Rolf parantaa tällä viikolla selvästi. Foxin askelten perustuotannossa oltiin juuri ja juuri oikeilla raiteilla. Rytmisesti ongelmia, kaikien askelsarjojen toinen quick-askel tuli maahan liian nopeasti, Nitta sai pidettyä teidät rytmin sisällä. Hienosti rakennettu, teille sopiva koreografia.

Helena Ahti-Hallberg:
"Tosi hieno biisi ja koreografian vaikeusaste aivan kohdallaan. Sitä oli selkeesti harjoteltu, mikä oli parannusta entiseen. Valitettavasti tanssiasennon pitäminen on Nitan varassa."

Jorma Uotinen:
"Tässä oli sitä jotain joka puuttui. Koreografisesti foxin ajatusta hakeva, eikä niinkään tulkitseva. Nitta yrittää paikata sen mitä Rolfilta puuttuu. Rytmisesti hatara. Vähän ryhditön. En syttynyt."

Pisteet:

4   +   4   +   4   +   4    =   16


Photobucket

Pari n:o 4
Bettina Sågbom & Jani Rasimus
foxtrot


Vau mikä hyppy ! Josko se ei mun mielestäni sopinut foxiin ollenkaan. No se oli varmaan lähinnä biisiin pohjautuva juttu (Jump; Van Halen).
Enkä muutenkaan syty Bettinalle. Tykkään sen huumorintajusta ja sen tv-ohjelmasta ja vaikuttaa se olevan ihan symppis, mutta. Niin ja ilmiselvästi se osaa askeleet, mutta tanssista puuttuu yhä edelleen sitä jotakin. Olisko se taas se tunnelma, tunne.

Helena Ahti-Hallberg:
"
Tanssiasento paljon parantunut viime kerrasta. Jonkin verran jalkatekniikka virheitä. Parasta hyvä fiilis keskenänne. Bettina paljon, paljon vapautuneempi kuin aikaisemmin. Teidän keskinäistä luottamusta kuvaa se hurja hyppy."

Jorma Uotinen:
"Viihdyn oikein hyvin teidän seurassa. Superhyvä aloitus. Tanssitte hyvin yhteen, eikä ne sisäänpäin kääntyneet Bettinan jalkaterät silloin kiinnitä huomiota. Koreografisesti tää oli illan tähänastisesti kiinnostavin foxi."

Jukka Haapalainen:
"Onnistuessaan foxtrot näyttää ihan foxtrotilta. Asento on huomattavasti parantunut. Koreografisesti hieno lainaus jivesta keskellä tanssia. Jonkin verran jännittyneisyyttä ja rytmistä karkaamista."

Pisteet:

7   +   5   +   6   +   6    =   24

 

Photobucket

Pari n:o 3
Wilson Kirwa & Susa Matson
rumba


Nyt kun katsoin tän toiseen (kolmanteen) kertaan niin vasta näin kuinka hyvin rumbaavat pakarat Wilsonilla on. Se on selkeesti oppinut rumbakävelyn. Vähänhän se vielä hakee askeleita ja tasapainossakin on välillä toivomisen varaa, mutta kyllä nyt ainakin ne rumbaavat pakarat korvas sen. Ja onhan Wilson niin suloinen ja positiivinen. Tykkäsin !
Ja äänestin.

Helena Ahti-Hallberg:
"
Voi Wilson mikä vartalonliike. Tää pari on todella nostanut tasoa. Rumbakävely onnistui täydellisesti ja pysyi rytmissä. Oon vaikuttunut tästä kehityksestä mikä teissä on tapahtunut viime lattareista."

Jorma Uotinen:
"Juu ja ei, Susa Wilsonin vei ! Rytmikin rupes rumbaamaan. Siellä oli muutamia lantion eroottisia lumpsautuksia. Tää oli tiheä ja sensuelli tulkinta."

Jukka Haapalainen:
"Olen täysin vaikuttunut ! Ylivoimaisesti Wilsonin paras veto ja illan parhaat rumbakävelyt ja illan paras lantionliike."

Pisteet:

8   +   7   +   8   +   8    =   28


Photobucket

Pari n:o 6
Rosa Meriläinen & Sami Helenius
foxtrot


Yksinkertaisesti sanottuna aivan upea foxi ! En sitten muuta osaa sanoakaan. Rosallekin sopii tällaiset tanssit joissa ei sääret näy.
Tykkäsin !

Jorma Uotinen:
"Tää otti imuunsa aivan heti. Rosassa selkeesti aitoa esiintyjän ainesta, nautit tanssimisesta ja luotat partneriisi. Parina tähtiainesta. Hienoa ! Loistavia liukuja ja upeaa menoa."

Jukka Haapalainen:
"Joka vuosi tulee se hetki milloin ymmärtää, että tämän esityksen voisi lähettää ihan oikeisiin korkeatasoisiin kilpatanssikilpailuihin. Nyt se on nähty se esitys. Tää oli aivan loistava. Sekä opetus, että oppilas ovat molemmat ihan topquality !"

Helena Ahti-Hallberg:
"Mun mielestäni tää oli opettamisen taidonnäyte. Ihan loistavaa työtä. Foxi liukui ja liiteli pitkin lattiaa ja tunnelma tavoitettu täydellisesti. Harjoitusajan pituuteen nähden ihan uskomaton suoritus."

Pisteet:

9   +   9   +   9   +   9    =   36

 

Photobucket

 

Pistetilanne:

Rosa ja Sami  36
Wilson ja Susa  31
Miia ja Vesa  30
Kim ja Sanni  28
Mato ja Janica  25
Satu ja Janne  24
Bettina ja Jani
  24
Pirkko ja Mika  21

Rolf ja Nitta  16

- 2. pudonnut pari

 

Photobucket

Ensi sunnuntaina tansseina on quickstep ja paso doble.

Mikä pari silloin putoo ?

Arvauksia ?

Photobucket