Photobucket

Niin se on sitten taas perjantai ja nyt sitten jo viimeinen viikko maaliskuuta. Hui ! Tässähän tulee kohta kiire niiden kutsujenkin kanssa. No, nyt tuntuu, että aikaa on vielä yllin kyllin, mutta tätä vauhtia kun tää kevät etenee niin kohta huomaakin, että on jo kesä.
Ei vaan oo toi runosuoni pulpunnut siihen malliin, että olis saanut kutsurunon aikaiseksi. Täytyy varmaan yhdistellä vanhoja kutsurunoja, kyllähän se niinkin käy. Eipähän näihin juhliin tuu kuin muutama jotka on olleet aikaisemminkin mun henkilökohtaisissa kekkereissä. Tokkopa nekään, jotka on olleet, niitä kutsuja muistaa.
Silloin kun maistatin niitä kakkuja niin kyselin myös mielipiteet parhaasta korttimallista. Se auringonkukkakortti voitti äänin 3-2 eli siitä sitten väsään ne kutsut. Loput jää sitten käytettäväksi johonkin muuhun tarkoitukseen.

Taidan ottaa ne mukaani ens viikolla Vantaalle, siinä on taas vähän lisää näpräämistä. Saumurin otan ainakin. Sille on aina hommia, korjattavat vaatteet kun on pääosin aina sellaisia joihin tarvitaan saumuria, ainakin meillä. Tavallinen ompelukone äidillä kyllä on.

Mulle on tullut tavaksi käydä lärviksessä  (Facebook) joka ilta juttelemassa muutaman ystävän kanssa ja tekemässä sellaisia Quiz:ejä eli jonkinlaisia kyselyjä. Toissailtana tein tällaisen:

"Ei tehrä tästä ny numeroo, mut mikä sää meinaan olisit Tampereella ?"

Totanoinniin, jos sää sattusitkin Hämpillä Hällään sisään, ja Roineen Eila istuskin siinä pöyrässä ja lupais tarjota sulle, nii mitä sää ottasit?
1.) Vissyvettä
X
      Kaheksan kuivaa jallua kermalla
      Kuivaa valkoviiniä
      Holipompelia

2.) Tota mikä meinaan on sun mielestä palttiarallaa paras juhlajuoma?
      Holipompeli ja päälle koppa mellakkaa
      Samppakalja
X
      Nokian panimon Pualukkapore
      Kolme pulloo Viron valkeeta

3.) Jos sun pitäs näistä valita, niin kenen kanssa sää lähtisit Tillikkaan?
      Juike
      Dave Lindholm
      Eila Roine
X
      Pekka Paavola

4.)...ja jos me kuvitellaan et sullois just tullu korvaukset tilille, niin kuin monta sää siellä ottasit?
      1-2
X
      0
      8-12
     15-20

5.) Minkä peleissä sää käyt?
      Jokerit
      Tappara
X
      HIFKI
      Ilves

6.) Misä sää asut?
      Hervuudissa
X
      Pispalassa
      Tois puol jokke
      Tesomassa

7.) Kuka näistä on kovin jätkä?
      Kirsi Kunnas
X
      Väpi Linna
      Hannu Salama
      Eeva-Liisa MannerTulos on:
Koskipuiston pussikaljarinteen kusipaikka voimalaitoksen piipun takana.

Jaa et muka ota vai? Tota mää en kyllä usko! Mikäs sää luulet olevas ? Männäehtoollakin sut hönöpäissäs Hämpillä nähtiin ! Sää tairat ollakin tommonen vähän kaappijuoppo ! Ja valehteletkin vielä! Tosta ei hyvää seuraa, sano mun sanoneeni ! Tollasta tyyppiä meinaan meillä kustaan kintuille ja sitten annetaan sakinhivutusta !

Photobucket

Photobucket


Ja sit asiasta kolmanteen:
Juttelin taas illalla äidin kanssa ja kyllä mulle tuli ihan toivoton olo, kun se on itse sitä mieltä, ettei se jaksa enää. Äiti puhuu siitä, että on jo vanha ja puhuu jo omasta kuolemastaankin. Ettei sillä oo mitään mahdollisuutta hoitaa Jahvettia kotona, sitten kun se kotio pääsee. Pelkää kaikkein eniten sitä miten se aivoverenvuoto on vaikuttanut Jahvetin mielialoihin. Kun ei se oo mikään helppo ihminen ollut tähänkään asti, niin mitä sitten nyt.
Niin joku tais kysyä Jahvetin ikää ? Jahvetti on 65 tai 66 v. ja äiti on 74 v.

Mulla ei varmaan oo ikinä ollut näin viraton olo. Kun ei kykene mitään tekeen, eikä millään lailla luoda sellaista tekopirteää ilmapiiriä. Ainoo mihin mää kykenen on kertoo äidille muiden kokemuksista tällaisessa suurin piirtein samanlaisessa tilanteessa.
Kun olisin siellä Vantaalla niin keksisin kaikenlaista puuhastelua, että äidin ajatukset olis ees hetken muissa asioissa. Nyt sillä on liikaa joutilasta aikaa jähmettyä niiden ajatustensa kanssa paikalleen.

Sen verran oon saanut selvitettyä, että kyseessä ei ole kumpikaan, ei ICH- eikä SAV aivoverenvuoto. Sitä en kuitenkaan tiedä mikä se sitten on ollut.

Tän päivän aion olla niin, että en hae mitään asiaan liittyvää tietoa mistään, nyt mun täytyy sen suhteen nollata pääni, muuten musta ei ole kenellekään mitään apua. Tää on outo tilanne: Mää tiedän jo aika paljon ja koska kuitenkaan en tiedä Jahvetin tilasta tarpeeksi, niin kuvitelmille jää liikaa tilaa. Vaikea selittää, mutta jotenkin niin se menee. Tästä tilanteesta tais Liskosisko jo varoittaakin.
Eli semmottia tämmöttiä tänään kuuluu.


Hyvää ja aurinkoista perjantaita kaikille !

Photobucket