No, en nyt sentäs, mutta eikös Simo Salminen joskus laulanut noin ?

Leipominen kyllä jatkuu tänään. Teen kinuskikakun jos vaan kerkeen, todennäköisesti vaan kakkupohjan, mutta ainakin sellaisen helpon piirakan, joka Quiche Lorraine - nimellä tunnetaan. Mun versioni sisältää tällä kertaa katkarapuja ja tonnikalaa, eikä kinkkua niin kuin alkuperäisessä ohjeessa on. Oion vähän muutenkin sen tekemisen kanssa. Käytän Sunnuntain valmista piirakkataikinaa.

Photobucket

Tän helpommaksi ei piirakan tekeminen voi enää tullakaan. Toi taikina levitetään tasaisesti tollasen vuoan pohjalle, ja reunoille, kuin tossa kuvassakin on.
Mun täyte on tällainen:

1 prk       tonnikalaa tai vastaava määrä vaikka savulohta
180 g      katkarapuja, voi vähempikin riittää
150 g      Emmental-raastetta, voi vähän enempikin laittaa
(sen saa valmiiks raastettuna, jos tarve vaatii)
3             munaa
1 prk      Flora ruokakermaa
(voi lorauttaa vähän toisestakin purkillisesta, jos seos vaikuttaa ihan tönköltä)
               mustapippuria
               tillisilppua maun mukaan, mää käytän aika paljon
               varovasti suolaa jos ollenkaan, se selviää maistamalla

Kaikki aineet hyvin sekaisin, sit se mössö kaadetaan vuokaan ja tasoitellaan. Paistetaan +200 asteessa n. 40 minuuttia ja avot, piirakka on valmis. Kannattaa antaa sen vähän aikaa vetäytyä, ennen kuin leikkaa. Muuten ne viipaleet ei pysy kauniisti kasassa.

 

Photobucket

 

Tälle päivälle on muutenkin siunaantunut kaikennäköistä. Pitäis tietty ehtiä imuroimaankin, ettei ihan villakoirat, tai meillä -kissat, tuu vastaan ulko-ovella. Sit mulla on se ryhmä tänään klo: 14.00 - 15.30 ja siihenkin pitäis vähän valmistautua lukemalla "läksyt". Kello 17.00 tulee sit vieraat. Höh ! Ne mitään vieraita oo, hyvinkin tuttuja; isä ja sen naisystävä.

Niin ja Taavi voi nyt hyvin, toivottavasti jatkossakin.
Nyt meen keittään kahveet ja sit alan hommiin.


Hyvää keskiviikkoo kaikille !

Photobucket