Viime yönä raahasin pari patjaa ton kylppärin oven pieleen ja pidin vahtia siinä, että taatusti näkisin jos Taavi käy vessassa. Toisin kuitenkin kävi. Mulla alkoi jo viiden aikoihin olla niin huono olo, että oli pakko ottaa Karhunkaataja ja painua pehkuihin. Nukuin sitten reilut 5 tuntia, enkä tiedä siltä ajalta Taavin pissaamisista mitään.

Kun ei yöllä ollut mitään muuta postattavaa, niin jatkoin tota eilistä eli suunnittelen niihin kukkalaatikoihin istutukset. Kopioin nää jutut sitten myöhemmin tonne sivut-kategoriaan.
Vaikkei niitä laatikoitakaan vielä oo, niin voihan sitä miettiä kukkavaihtoehtoja. Tykkään kaikista, no en kaikista, siis yleensä isokukkaisista kesäkukista poikkeuksena petuniat. Niistä en tykkää. Ja jotta poikkeus vielä vahvistaisi säännön, niin tykkään kumminkin näistä kerrotuista petunioista:

Löytyypi osoitteesta Puutarha.com. Sieltä voi tilata taimia.

Toi sinivioletti ja keltainen olis sellainen hyvä yhdistelmä joka sopii mun silmääni. Miksei yhdistelmä vaaleanpunainen ja sininenkin. Se vois olla vähän "kevyempi" vaihtoehto. Sit siihen lisäksi vaikka jotain valkoista tai vaaleaa pikkukukkaista reunoille. Ostin viime kesänä äidille jotain uutta valkoista, pikkukukkaista kesäkukkaa, mutten tietenkään muista sen nimeä. Kasvutapa on kuitenkin sellainen lakoava. Vai käytetäänköhän virallisesti termiä lamoava ?
Sit keskelle voisi laittaa pajukartion tai jonkunlaisen ristikon ja siihen jonkun köynnöksen.

Tekisikö molemmista sitten samanlaiset kun ne tulee rappusten molemmin puolin ? Tasapainottaisihan se sitä ulkonäköö ja olisi aika tyylikäskin, mutta tuleeko liian tylsä ? Kyseessä on kuitenkin kesämökki jossa vois kukkia sikin sokin vähän kaikennäköiset, pirteät kesäkukat.

Amppelikukiksi ainakin portulakkaa


jonka kanssa ei amppeliin muuta laitetakaan. Toi koristeportulakka on aivan ihana kukka ja kukkii hyvin. Se muuten nukkuu yöt ja pilvisellä ilmalla, mutta auringossa se on vallan upea. Mitään nyppimisiä se ei kaipaa, vähän kun kädellä silittelee niin siitä irtoo kaikki kukkineiden kukkien kuoret.

Siinähän sitä taas yhdeksi kertaa, jatkoa seuraa tuonnempana.


Photobucket