Ihmiset on näköjään ihan totaalisesti lakanneet arvostamasta toisten kotirauhaa. Heräsin yöllä siihen, kun joku naputteli nauloja, ainakin siltä se kuulosti, seinään. Mää tietysti luulin, että on aamu ja nousin sit kohtuureippaasti ylös. Paskan marjat, kello oli 02.20. Vaikka mää otankin kohtuullisen napakat nukahtamislääkkeet, niin siitä huolimatta heräsin siihen naputukseen.

No, menin uudestaan nukkuun ja olin just nukahtamaisillani, kun se naputtaminen alkoi uudestaan. Sitten meinas jo hihat palaa, vaikkei mun yöpaidassa hihoja ookkaan. Kuulostelin vähän aikaa, käänsin kylkeäni ruvetakseni taas nukkuun......ja per***e se alkoi taas uudestaan.
Siinä vaiheessa aloin miettiin, että josko käyn rapussa hihkasemassa, että HILJAA ! Tosin sittenhän mää olisin herättänyt loputkin tän rapun asukkaat, enkä sitten huutanut. No, multahan
siinä sitten yöunet meni. Torkuin muutaman tunnin ja nousin ylös klo: 5.20.


Viime sunnuntainakin sattui ja tapahtui. Makasin päivällä selälläni sängyssä, näiden niskakipujeni takia, kun yht'äkkiä jymähti oikein kunnon rokki soimaan. Hyvä, etten pompannut katosta läpi. Siis määhän tykkään rokista, vieläpä aika raskaasta sellaisesta, mutta haluan kuunnella sitä omasta enkä naapurin radiosta.
Silloinkin kävi mielessä, että lähden etsiin syypätä mokomaan sunnuntairauhanhäirintään.
Eikö ihmisille ole tullut mieleen, että vaikka talossa on hiljaisuus välillä klo: 22.0
0-7.00, niin ei se väliin jäävä aika tarkoita sitä, että silloin saa huoletta häiritä muita ?
Mää en muuten ole mikään hys-hys tyyppi, kyllä normaalit elämisen äänet pitää sietää, mutta joku roti sitä on kerjätessäkin.

Tässä talossa on joku myös ottanut tavakseen hakata mattoja sunnuntaisin, joskus peräti 10 aikaan illalla. Olkoonkin, että talon järjestyssääntöjä on muka muutettu niin, että mattojen tamppaaminen on sunnuntaisin sallittu, niin kyllä täytyisi ajatella vähän toisiakin. Vaikka ei aina ehtisikään hakkaan mattojaan arkisin, niin ei sitä pitäisi tehdä sunnuntaisinkaan.
Ja kellä halvatulla on niin likasta just sunnuntaisin ?

Tässä talossahan asuu jonkin verran maahanmuuttajia ja mielessä on käynyt, etteikö kukaan ole kääntänyt heille kaupungin järjestysääntöjä esim. englanniksi, sen paremmin kuin talonkaan järjestyssääntöjä. Sillä varmaan selvittäisiin monesta ärsyttävästä tilanteesta.

Ärsyttäviin tilanteisiin voi kaiketi lukea senkin, että saunan pesuhuoneeseen on tölmässyt 6 kertaa joku ventovieras ihminen, siis sieltä toiselta pesupuolelta, saunan kautta, samaan aikaan kun meillä on saunavuoro. Ja joka kerta eri ihminen.
En tiedä kumpi on pelästynyt enemmän. Minä vai hän. Todennäköisesti hän. Maahanmuuttajia hekin. Lienevätkö tottuneet siihen, että miehet ja naiset peseytyvät eri tiloissa vai miksi niitä kertoja on ollut ihan säännöllisesti ? Sen ainakin tiedän, että saunomisohjeet löytyy pukuhuoneen seinältä. Ja nekin taas pelkästään suomeksi.

No, onneksi ja kaiken kaikkiaan tää on hyvinkin rauhallinen rappu. Ainakin ollut. Toivottavasti on tulevaisuudessakin.

 

        


Rauhallista tiistaita vaan kaikille !

 

50 000 ?