Nyt meni hermot ja sen kyllä huomaa !

Jos ei muusta huomaa, niin tän postauksen sävystä.
Meinasin oksentaa hissiin, kun naapurin poika tuli samalla hissillä ja lievästi sanoen "tuoksui" kuin rankki partavedelle tai jollekin muulle vastaavalle.


Tää nyt on semmonen asia, josta toitotetaan aina, mutta kun tuntuu siltä, että
a. joko ihmiset ei ymmärrä puhetta tai lukemaansa,
b. ne ei vaan välitä muista ihmisistä.

Jotenkin kallistun tohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Photobucket


Mää jouduin työssäni koko ajan "haisteleen" ihmisiä, tai siis niitä hajuja joita ne oli ripsautelleet sinne, tänne. Toisinaan, aika useinkin, tuntui siltä, että niitä tuoksuja oli loroteltu pullokaupalla ja naisten/miestenhuoneessa niitä suihkauteltiin tai loroteltiin joka käyntikerralla vähän lisää, koska pienessä, tai suuressa, maistissahan ei haista mitään, ei näe mitään, eikä kuule mitään.
No, joo, mitään ja mitään, ei kumminkaan niin hyvin kuin selvinpäin.

Miettikääs vähän mikä hajujen "taivas" aukenee esimerkiksi just ravintolatyöntekijälle (ja tietysti monelle muulle) eli lähdetääs baariin:

Ens ne vaatteet on pesty jollain (puolimädäntyneiltä) siis raikkailta, eksoottisilta hedelmiltä tuoksuvalla, tai siis haisevalla, pyykinpesuaineella. Ja jos HYVIN käy niin huuhteluaine on ollut samaa tuoksua. Ai niin, nythän on vielä kehitelty sellainen pyykinpesuaine, joka pölläyttää vaatteista tuoksupilven aina kun vähän liikauttaa itseään. Voi kamalaa ! YÄK !

PhotobucketTietysti baariin lähdetään suihkunraikkaana.
Pyh, vai suihkunraikkaana? Ensin pestään koko kroppa jollain tuoksuvalla suihkusaippualla tmv., sitten hiukset tietysti shampoolla, jossa on taas eri tuoksu. Entäs hoitoaine ? Onko se samantuoksuinen kuin shampoo ? No, nyt ollaan kumminkin sitten ns. suihkunraikkaita.

Sitten on kosteusvoiteiden vuoro; jalat, kädet, kasvot jne. Tottahan kosteusvoidetta pitää laittaa ainakin kasvoihin. Kenties ne kaikki on samantuoksuisia ? Mitäs sitten seuraavaksi ? Vaikka hiukset. Ensin muotoilugeeli tai -vaahto ja sitten vielä muotoilusuihke jos tarve vaatii. Ja voidaanhan siihen lisätä vielä joku vaha, jotta hiukset varmaan pysyy kuosissaan. Se hiuksista, siirrytään muihin vartalonosiin.

Deodoranttia kainaloon, eiks nih ? Lisäksi miehille partavettä ja naisille hajuvettä, tosin nykyään miehet käyttää tuoksuja  (mun yhteisnimitys eau de parfumeille ja hajuvesille) melkein yhtä paljon kuin naisetkin.
Juu ja täytyyhän hampaatkin pestä, tosin se tuoksu on ainoa perin "hyödyllinen" tuoksu.

Tuoksuja on tähän mennessä kerääntynyt öpaut 8-12 kpl, riippuu vähän siitä kuinka lasketaan. Siis onko käytössä samantuoksuisia tuotteita.

Mitäs seuraavaksi ? Kaikki naisten meikitkin tuoksuu enemmän tai vähemmän, yleensä enemmän, mutta en laskenut meikkien osuudeksi kuin yhden pisteen. Juu, ja kynsilakka. Tosin se ei taida haista millekään, tai tuoksua ?
Siis ihan kammottava määrä hajuja ja mitä enemmän niitä käyttää, sitä heikommaksi käy hajuaisti. Toiset joutuu niitä haisteleen työnsä takia, mutta eivät kuitenkaan saa mitään haisevan, siis oikeastaan lemuavan, työn lisää.


Mää "heräsin" hajuihin
vuosina 1999-2000, kun pidin tauon ravintolatöistä. Olin hommissa sellaisessa firmassa, joka valmistaa kirurgisia implantteja  (Bionx Implants). Siellä oli ehdottomia vaatimuksia mm. se, että työaikana ei saanut käyttää minkäänlaisia hajusteita. Kaikki deodorantit, hiustenhoitotuotteet, ihonvoiteet jne. piti (pitänee vieläkin) olla hajusteettomia. Samoin tauolla käyttämiensä vaatteiden pesuun tarvittavat pesuaineet yms.

Siellä ei myöskään saanut meikata, ei käyttää kynsilakkaa, ei saanut pitää mitään koruja, eikä saanut työaikana käydä tupakalla. Olihan kyse kirurgisista elementeistä (oho, onpas hieno sana), jotka tulevat ihmisen sisälle. Eli ihan ymmärrettävää, vai mitä ?

Oon ihan kiitollinen siitä
, että sen vajaan parin vuoden aikana mun hajuaistini palasi ja voin jopa väittää, että se on nyt keskinkertaista parempi. Mun huushollini tuoksut muuttuivatkin ihan täysin.
Olen siitä lähtien käyttänyt hajusteettomia pyykinpesuaineita ja pyykinhuuhteluaineita mm.
Erisan, LV, Omo Sensitive.

1308378291_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 


Shampoot ja hoitoaineet on tietenkin myös hajusteettomia mm. WWW-Infinité,
samoin suihkusaippua. Meikin puhdistusaineet ja kosteusvoide on Eucerinia, sekin hajusteeton.

http://www.apteekkituotteet.fi/WebRoot/Euran/Shops/Eura/461F/2941/D6F3/3163/E5F8/C0A8/071D/0921/logo_eucerin.jpg


Jos on Matti tai Maija kukkarossa, niin kuin nykyään aika usein on, niin käytän Dermosilin hajusteettomia tuotteita  ->  linkistä löytyy 55 erilaista hajusteetonta tuotetta.

Saunassa käyttämäni tervasaippua on ainoa mikä tuoksuu, eikä senkään tuoksu kestä iholla pitkään, mutta se on aivan ihana tuoksu just saunassa.

http://www.dermoshop.com/images/products/large/3005.jpg   http://www.dermoshop.com/images/products/large/3019.jpg
  

Jos olen lauantaisaunan jälkeen jonnekin menossa, niin käytän saunassa pesemiseen puolukkasaippuaa. Siinä on mieto tuoksu ja aivan ihanan pehmeä vaahto. Ja molemmat sopii herkkäihoisille, sekä myös psoriaatikoille. Se on perhepiirissäkin testattu, kun äiti on psoriaatikko.
Deodorantit on aina tuoksuttomia, ainoat mitkä tuoksuu on meikit. Nekin yleensä valitsen mietotuoksuisia, esim. Cliniquen ja Lancômen. Ja noiden edellä mainittujen tuotteiden hajusteettomuus takaa sen, että hajuvettä ei tosiaankaan tarvitse pirskotella paljoa, koska sen tuoksua ei häiritse muut hajut.

Photobucket  1308381002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huh, huh ! Jopas vuodatinkin. Tulikohan paljon krjtsvihreitä ?

Sininen Siskoni, saanhan taas lainata, saanhan ? Eli

Ugh, olen puhunut !