Silloin kun olisi aikaa ja intoa kiertää ystävien blogeja ja jättää jonkunmoinen elonmerkki itsestään, niin Vuodatus herjaa vaan

500 - Internal Server Error !No joo, mutta entäs sitten toi Vinetto ! ? !
On meinaan niitä Alkon alkuperäisiä tuotteita vuodelta 1932, jota tosin nykyään ei enää myydä. Oliskoos ollut parisen vuotta pois listoilta ?
Mulla on sattuneesta syystä tallella vanhoja Alkon hinnastoja ja tuoteluetteloita. Vielä siltäkin ajalta kun menin kassanhoitaja-tarjoilijalinjalle v. 1981 eli siis jo 27 vuotta vanhoja. Oho ! Tänään löysin vähän tuoreemman, sellaisen joka on tammikuulta 1994.
Siellä kerrotaan näin:

Miedot juomasekoitukset
Vinetto
2551
2552
1/1p.  50.00 mk
1/2p.  26.50 mk

Alko 18%
Suomi 140g/l
Punaruskea, hehkuviinityyppinen. Maustettu kanelilla, neilikalla ja pomeranssinkuorella.

http://photos1.blogger.com/blogger/849/1849/400/255_Vinetto.jpg


Alkuperäisen etiketin kuvaa ei löytynyt, toi saa kelvata.
Muita niitä mun vanhempien aikaisia klassikkojahan on Sorbus, Herba, Aperita, Kir, Cordita, Vermouth Cassis, Patras Muscatel, Nordfors, jne.

No, joo !
Silloin kun mää olin kakara ja kokeilin ensimmäisiä kertoja kavereitten kanssa noita alkomahoolijuomia, niin se eka juoma oli Hölmöilevää eli Marlin Helmeilevää Omenaviiniä, n:o 397, pullokoko 1/1p. ja sit jossain vaiheessa maisteltiin Alkon Minttu Suklaata. Ne ne ensimmäiset kaiketikin oli. Joo ja jätkien tekemää kiljua. YÄK ! Nyt en suuhuni mokomaa laittais.
Sit oli tietysti lonkero. Se ihka aito ja ainoa oikea The Lonkero eli Mallasjuoman Gin Long Drink. Tehty sillai niin kuin pitääkin. Sekoittamalla.
Ei niitä lonkeroita sitten muita ollutkaan.
Siideriä ei juurikaan vielä silloin juotu. Marlin Golden Cap oli oikeastaan se 'suosituin', koska ei muita ollut. Eikä sekään kovin suosittu ollut.
Lonkero on ollut aika hervottoman hintaista v. 1994, 8.80 mk + 50 penniä pullo.

Tuli tässä mieleen tarina elävästä elämästä kesältä 1978.
Muutaman nuoren porukka pysäköi autonsa Kirkonkylän Alkon eteen. Autosta nousi nuori nainen joka suuntasi hyvin varmoin askelin tuon Alkon ovesta sisälle ja suoraan myyntitiskille. No, ei nyt ihan tiskille asti.
Tiskin toisella puolella sattui myyntivuorossa oleen tuon Alkon myymäläpäällikkö ja hän tietysti kohteliaasti tiedusteli, että mitä saisi olla. "Pöytäviinaa yksi pullo" sanoi neitonen. Myymäläpäällikkö haki pullon ja kääräisi sen paperipussiin, antoi pussin neitoselle ja kysyi "Saisiko rouvalle olla vielä jotakin muuta ?".

Neitonen puristi nopeasti päätään, maksoi ostoksensa pika pikaa ja lähti varmoin, mutta huomattavasti rivakoimmin askelin ulos ovesta ja takaisin autoon. Siellä hän vasta uskalsi hengittää. Tuo 17-vuotias.
Ikuisiksi ajoiksi hänen korviinsa jäi soimaan myymäläpäällikön kysymys
"Saisiko rouvalle olla vielä jotakin muuta ?".


Takaisin asiaan (?):
1970-luvun hintoja en muista, enkä nyt ainakaan ala niitä noista arkistoistani kaivaan, mutta v. 1994 Hölmöilevä on maksanut 31 mk ja Minttusuklaa 46 mk. Kossupullo maksoi silloin 91 mk. Ja mitääs se kossupullo nykyään maksaakaan ?
Siis sehän on
nyt halvempaa !
Voi perseensuti, etten sano ! Ja sanonkin ! Että voi perseensuti !


Älkää nyt kumminkaan intaantuko vallan juopotteleen mun kirjoitusten takia. Kuhan vähän muistelin menneitä.

Hyvää viikonloppua vaan !

59862kegpinhr5e.jpg