Lisäys 1.11.2008  klo: 00.34, löytyy kuvien perästä.multa voit huutaa HuutoNetistä kankaita, lankoja ja muuta tarviketta ? Jaa, et tiennyt ? No, nyt sit tiädät. Mulla on siä jo jotain myynnissä ja laittelen niitä pikku hiljaa lisää.

Tästä huushollista on saatava liiat tavarat veke, vaikka eihän niitä ookaan enää noin paljoa kuin noissa kuvissa. En raskis kaikkia noita kalliimpiaKIN kankaita lahjottaa Pelastusarmeijalle, joten yritän sit myymällä saada niistä muutaman euron. Sais vähän suolarahoja.

Joten siitä vaan sit Huutonettiin huutelemaan *klik-klik* . Esimerkiksi ne jakku-, hame- ja housukankaat on todella hyvälaatuisia. Osan kankaista olen ostanut vaatturiopettajaltani, joka on ostanut ne suoraan Italian ja Ranskan pukutehtailta. Että semmottia kankaita. Toki on mulla sellaisia normaalihintaisiakin kankaita. Kaikki ei oo noita kalliita kankaita.

Tässon vähän kuvia:Lisäys 1.11.2008  klo: 00.34.

Kaikkia en ole vielä listannut myyntiin, kun oon kuvannutkin vasta murto-osan.
Suurin osa pukukankaista on yksivärisiä tai meleerattuja, on tummaa vihreää, petroolinsinistä, mustaa, tummaa violettia yms. ja laatu on sitä luokkaa, ettei sellaista meidän kangaskaupoista löydy. Anteeksi, mutta se on ihan tosiasia.

On niin ohuita villakankaitakin, ettei sitä suomalainen villaksi edes usko. Meille kun se villan tavaramerkki on ne "pässinpökkimät" villasukat tai villaiset välihousut. Kuinkaas moni aattelee, että tuolla etelämpänä Euroopassa ne miesten hienot kesäpuvut on villakankaista tehty. Ohuen ohuesta villasta ja niin ihania. Aaah ! Niin siis villa, miehistä en niin tiedä.

Tämmöttenä 'rutturaatarina' voin sanoo, että villa on paras materiaali kaikenlaisiin vaatteisiin ja se antaa kokemattomallekin ompelijalle paljon "anteeksi". Sitä on helppo muokata prässäämällä ja se muotoutuu hyvin höyrysilitysraudalla.
Kunhan suomalainen vaan oppis sen, että villavaatetta ei tarvi joka välissä pestä, tuulettaminenkin riittää. Niin kuin nyt villapaidatkin. Villahan ns. puhdistaa itse itsensä. Aatelkaa nyt vaikka kestovaippoja.

Että semmonen villasaarna tällä kertaa.
Samanlaisen "saarnan" voisin pitää silkistäkin. Se on kanssa ihana materiaali eli kyllä luonto antaa meille ihania tuotteita; niitä parhaiat.
Silkkiäkin mulla olis. On vaalean aprikoosin väristä bourettesilkkiä ja sitten oikeaa raakasilkkiä, jonka metrihinta on tällä hetkellä 30 euron paremmalla puolella. Meinaan kaupassa.

Mulla on muuten silkkivillasta tehty neulepuku; hame ja jakku. Sen ihanampaa kesävaatetta ei olekaan. Se on mun Olavinlinna-asuni. Sitä käytän silloin kun käyn Savonlinnan Oopperajuhlilla.

"Ja tähän päättyi Maamiehen tietolaari."
Eli olen puhunut. 

Hyvää perstakia kaikille - taas !