706149q8uckmqy9q.gif


Mullon tänään vapaapäivä. Oon ihan väskä *.

Nää pari päivää on vienyt ihan mehut tästä akasta. Onneksi ei tarvitse
huhkia putkeen maanantaista perjantaihin. Tai no, eihän sitä voi huhkimiseksi sanoa, kun työtahdin saa, tai siis voi, ihan itse määrätä.

Mun ensisijainen toivehan on, tai siis oli, päästä sinne Käsityöpajalle, jossa ommellaan, kudotaan ja tehdään erikoistekniikoilla kaikennäköisiä käsitöitä. Kakkossijalla oli Pakkaamo ja kolmossijalla tää Ruokapaja, jossa siis oon. Onks erikoista, että ravintola-alan ammattilainen tekee töitä mielummin Käsityöpajalla kuin Ruokapajalla ?

Ei oo.
Mää kun haluaisin tehdä sitä ompeluhommaa tällä hetkellä enemmän kuin lounaskahvilahommia. Sais vähän verestää noita  ompelutaitojaan, jos sit innostuis vähän enemmän ompeleen kotonakin. Nythän mun ompelemiseni on ollut vähän sitä sun tätä. Verhonkäänteiden ompelua ei meikäläinen
voi oikeen ompelemiseksi sanoa, sitä kuitenkaan halveksimatta.

No, Käsityöpajalla ei ollut yhtään vapaata, tai vapautumassa olevaa paikkaa, eikä Pakkaamossakaan ja koin kumminkin kuntouttavan työtoiminnan aloittamisen niin tärkeenä, että menin sit Ruokapajalle. Oon siellä niin kauan, kunnes Käsityöpajalta vapautuu paikka.
Jos sitten vielä haluan vaihtaa osastoa.


Mitääs mää oon sit tehnyt siellä  Ruokapajalla  ?
Mun toiveeni mukaisesti saan keskittyä kaikkiin yksinkertaisiin hommiin, kuten esimerkiksi vihannesten, kasvisten ja kaikenlaisten ruoka-aineiden kuorimisiin ja pilkkomisiin, erilaisten salaattien tekoon eli sellaisiin ihan yksinkertaisiin kylmäkeittiön hommiin
**.
No, tein mää täytettyjä paprikoita heti tiistaina ja tuli kuulkaa hyviä.

Oikeastaan pyysin ihan varta vasten noihin hommiin. Mää tunnen nyt nää omat voimavarani, ainakin joten kuten, ja yritän tehdä kaikkea sellaista joka ei rasita päätä. Noissa hommissa ei tarvitse ajatella yhtään mitään, eikä ne aiheuta minkäänlaisia suorituspaineita.


1971758.jpg1971760.jpg
1971761.jpg1971782.jpg
1971768.jpg


Näin, tai siis sain käsittelyyni, ihka uuden vihanneksen, joka on vasta tuotekehittelyssä.
Valkosipulipurjon.
Varsi on kuin purjolla ja se "hedelmä"osuus on päältä purjon näköinen, joskin vaaleampi ja normaalin sipulin kokoinen. Kun sen "hedelmä"osuuden leikkaa kahtia, niin päälimmäisenä on pari kerrosta sipulia ja sit sieltä paljastuu sellaiset samannäköiset kynnet
kuin valkosipulissa. Tuoksu on valkosipulin ja purjon väliltä. Kertakaikkisen hieno oivallus.
Se on sellainen puolivahinko, kuulemma. Niinhän ne parhaat ideat syntyy. Puolivahingossa.


Ote Pajan esitteestä:
"Samassa rakennuksessa kuin Työpaja  on Iideshovin Ruokapaja (4 krs.).
Ruokapajalla valmistetaan maukasta kotiruokaa ja leivonnaisia. Lounas-kahvilan palveluita käyttävät kuntoutujien lisäksi myös ulkopuoliset asiakkaat. Ruokapajalta voi tilata ruokaa eri tilaisuuksiin sekä myös kotiin vietäväksi. Ruokapajalle työtoimintaan tulevalle ei keittiöalan koulutus ja/tai työkokemus ole välttämätöntä."




Kuljen joka päivä PiHRon ohitse  (PIRAMK; Pirkanmaan Hotelli- ja Ravintolaopisto) ja mietin, että mitähän mun opettajani sanoisivat jos tietäisivät, että oon vähän niin kuin keittiöapulaisen hommissa hovimestarin koulutuksella. Heh !

1395720p03h8lv6k0.gif



Ja sitten toi palkanmaksupuoli tai oikeestaan se "tukiraha".
Eihän se oo suuren suuri, mutta tuleepahan jostain vähän "suolarahoja". Mää saan nyt alkuun jotakuinkin 150 euroa/kk. Kuukauden päästä se nousee parikymppiä ja maksimissaan se voi olla n. 270 euroa/kk. Se on verotonta tuloa, eikä se vaikuta mihinkään tukiin, eikä muihin etuuksiin. Sehän siinä se tärkein asia on. Mää en käy
läpi toista samanlaista rumbaa Kelan kanssa, kuin mikä nyt on meneillään.
Ha-haa ! Uusi tanssi: Kelarumba !



Nyt juon presspotkahvit, tiskaan, pesen
2-3 koneellista pyykkiä ja sit tietysti pistän pyykit kuivuun. Sen jälkeen imuroin ja laitan ruuan. Muuta en sitten tänään teekään eli lopun päivää laiskottelen.
Som moro !








*Väskä
= ryytynyt, väsynyt, raato (väsymyksestä), yms. Mun ex-ystävättäreni käytti tota sanaa paljon. Voi tietysti käyttää vieläkin, en vaan oo ollut häneen yhteydessä kolmeen vuoteen.

** Ei oo sit mikään kylmäkön homma. Kylmäkön työ on ihan toinen juttu ja vaatii jo paljon, paljon enemmän ammattitaitoa ja erityisosaamista.