Varmaan mansikkajäätelöö ehtoommalla jälkkäriks, kun eturuokana oli smetanassa haudutettua uunilohta. Kuvan otin vasta syömisen jälkeen, kun en kerennyt sitä heti ottaa.
Tässä on jämät.

1641926.jpg


Lisätty 15.6.2008.
Poitsu teki eilenkin smetanauunilohta. Toi vuoka on aikas iso,
vaikka se näyttääkin kuvassa pieneltä.
Lohta on n. 1 kg, josta pitäisi hyvin riittää  5-6 hengelle.

Arvatkaas riittääkö ?


1646250.jpg

Smetanassa haudutettu uunilohi
a la Anne


800g lohta
- tai niin iso file kuin haluat
3 - 4 rkl sitruunamehua tai maun mukaan
- itse käytän sitä lasipullomehua
sitruunapippuria tai mustapippuria
- ei paljoa, ettei kalan oma maku peity
suolaa
- sitruunapippurissakin on suolaa
tilliä

Haudutuskastike:
1:1  maitoa
1:2  smetanaa
eli jos laitat 1 dl smetanaa, niin maitoa tulee 2 dl
tohon uunipannulliseen laitoin 2-3 dl smetanaa ja 4 dl maitoa


  • laita file teflonvuokaan/voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin
  • tee lohifileeseen veitsellä viillot, nahkaan asti, n. 5 cm välein
  • lorauttele sitruunamehua fileen päälle maun mukaan
  • ripottele fileen päälle myös tilliä, suolaa ja pippuria
  • anna maustua n. 30 minuuttia
  • sekoita smetana ja maito hyvin vispilällä
  • kaada smetanamaito fileen päälle
  • paista 200 asteessa 30-40 minuuttia


Tän kanssa on keitetyt perunat
ihan parhaita. Lisäksi meillä oli silliä. Parasta silliä on Monarch ravintolafileet  (valkoinen säilyketölkki, siniset kirjaimet).
Siitä ei silli parane; sitä ei oo maustekastikkeilla kovetettu vaan se on ihanan pehmeää. Me molemmat syödään sitä kesäaikaan ihan simona.

Poitsu söi nyt 7 perunaa, puolet siitä lohifileestä ja 3 sillifilettä. Silti se sälli on hoikka.
Hhhmmm. En ole katkera, mutta kuitenkin.




No, mulle kumminkin lienee pieni ruoansulattamisjumppatuokio tarpeen. Ainakin katselu.
Tässä on esitanssijat.
Ja eikun yy-kaa-koo-nee...