Ja sit asiaan.

Tällä kierroksella 3 paria tanssi foxtrotin ja 5 paria paso doblen. Jaa niin, että miksei 4 ja 4 ? No, kun esityskerrat menee niin, että pari joka tanssi viime kerralla lattarin, tanssii seuraavalla kerralla vakion ja päinvastoin. Kaks edellistä pudonnutta paria oli molemmat tanssineen lattarin.

Mua ärsyttää kun iltapäivälehdet hehkuttaa Jorman ja Joonaksen riidoista. Mistä ihmeen riidoista ? Mun mielestäni se on sellaista leikinlaskua, eikä riitelyä.
No, täytyyhän iltapäivälehtien tälläkin ohjelmalla ratsastaa ja niissä jos missä tehdään kärpäsestä härkänen. Harmittaa vaan kun on niitä jotka uskoo sellaisten roskalehtien juttuihin.

line042.gif

Ensimmäisenä tanssi  Nicke ja Susa (pari n:o 10)
paso doblen

tanssikappaleena
Torero.

1423741.jpg  1423740.jpg

Kerta kerran jälkeen upeempaa tanssia. Yks niistä pareista jotka tällä kierroksella onnistui tanssissaan. Ihav varmana tää pari o semifinaalissa. Eks ookkin ?


Tuomariston kommentteja:
J.H:
Tässä esityksessä oli kaikki
paso doblen elementit juuri sellaisena kuin niiden pitääkin olla.

J.R-K:
Huikaiseva, hengästyttävä, vauhdikas aloitus tälle illalle. Tuli hienosti esille tanssin latinalainen luonne.

H.A-H:
Vartalon kaari lupaava.  ? ja ? löytyi sieltä. Marssiaskeleiden osalta jäin odottamaan kanta-askeleita ja vähän jämäkämpää menoa.

J.U:
Teidän läsnäolonne on kyllä niin vahva, että se peittoaa alleen välillä ammattitanssijatkin. Tässä oli hyvin tiukka vahva ote ja jämpti ja hyvä askellus. Ylävartalon asennot vaihteli hyvin. Olen usein sanonut, että tyyli on mielipide ja vain yksi. Tällä parilla on pettämätön tyylitaju. Ei huono.

Pisteet:
9        9        8        9    =    35

line042.gif

Toisena  Joonas  ja  Kati (pari n:o 1)  tanssi
foxtrotin

Tanssikappaleenaan
Layla.

1423842.jpg  1423827.jpg

Jotenkin liian neutraali. Matkin taas Uotista: hajuton ja mauton. Hauskaa tässä tanssissa oli ne Joonaksen balettipyörähdykset, mitä lienevätkään varsinaiselta nimeltään. Kati taas pyörähteli liikaakin.

Tuomariston kommentteja:
J.H:
Hyvännäköinen look, hyvä musiikkivalinta, vaikka ei olekaan perinteinen foxtrot. Aika suuria vaikeuksia jalkatyössä, oli kuitenkin tyylikäs.

J.R-K:
Kaunis ja herkkä pari, mutta liikaa jotain. Yleensä yksinkertaiselta näyttäminen ja tekeminen on se kaikkein vaativin asia.

H.A-H:
Hienostunut ja vähäeleinen. Liikaa vierekkäin tanssahtelua  (mikä ihmeen sana toi on ammattilaisen suusta ?), jalkatyössä ongelmia. Jalkaterät pitää vakiotansseissa olla samaan suuntaan, eikä auki.

J.U:
En kauheesti vakuuttunut tästä tanssista. Varovainen ja vaisu esitys ja vähän jäykkäkin, tosi yksinkertainen. Pitkää liukua, legatoa jäin kaipaamaan ja eläytymistä ja herkkyyttä. Päälimäiseksi jäi sellainen vaikutelma, että jos tästä nyt jotenkin selviäis. Juu ei.

Pisteet:
4       5       5       5    =    19

line042.gif

Kolmantena  Tuuli  ja  Aleksi  (pari n:o 4)  tanssi
paso doblen
tanssikappaleenaan
Spanish Gipsy.

1423885.jpg  1423887.jpg

Tää on niin ihana pieni pari, joka tanssii täydellisesti yhteen. Tän tanssin loppuosasta tuli kumminkin sellainen aerobicmainen olo. Siinä oli liikaa jonkunmoisia "voimisteluliikkeitä".
 

Tuomariston kommentteja:
J.R-K:
Aleksin henkeäsalpaavaa koreografiaa. Taidokas, mutta hivenen temperamentiton esitys.

H.A-H:
Hieno alotus. Paso doblen kaksi ensimmäistä osaa meni aivan loistavasti, mutta viimeinen osa meni ihan täysin aerobicin puolelle. Huikean taitavaa, mutta ei paso doblea.

J.U:
Sairaan hyvä. Loistava meno, iskevä ja vaihteleva, vivahteikas koreografia. Yllättävä lattian käyttö siinä. Sitä paitsi erittäin hyvin harjoiteltu; pari ei jätä mitään sattuman varaan. Tää meni jo melkein taiteen puolelle.

J.H:
Atleettisuudessaan erittäin vakuuttava esitys. Paso dobleen kuuluvia marssiaskeleita ei löytynyt.

Pisteet:
8       8       8       8    =    33

line042.gif

Neljäntenä  Vappu  ja  Jani  (pari n:o 7)
tanssi vuorostaan foxtrotin
tanssikappaleena
Roxanne.

1423983.jpg

1423984.jpg

Ihanan herkkää ja hempeetä, sellaista seesteistä ja haikeaa. Oon katsonut tämänkin nyt kahteen kertaan ja vasta toisella kerralla pääsin oikeaan tunnelmaan. No, mää oon juuriltani ihka aito hämäläinen.

Tuomariston kommentteja:
H.A-H:
Ihanan haikea, intiimi tunnelma. Vakioasento on huimasti parantunut. Jalkatekniikasta ei löytynyt foxin  [hilpullia] ?.

J.U:
Tosi cool ja semmoinen herkkä ja syvästi sensuelli. Teidän olemuksessa on kyllä sellaista eroottista latausta, tihkuvaa meininkiä. Kaipasin Janille frakkia ja toi paita on ehkä vähän arkinen. Frakki on se joka tuo tähän lajiin sen glamourin. Tunnelmaltaan äärettömän kaunis.

J.H:
Tämä pari parantaa ihan hurjasti viikko viikolta. Tää oli vielä parempi kuin viime viikolla, sellainen supersexyhot. Musiikista huokui kaunis viipyilevyisyys joka foxtrotissa pitäisikin olla.

J.R-K:
Kiehtovimpia piirteitä tässä ohjelmassa on muuntautumiskyky ja te kyllä teitte sen. Vappu nautti uudesta olemuksestaan ja herkkyydestä ja kauniista yhteispelistä.

Pisteet:

9       8       8       8    =    33

line042.gif

Jimi  ja  Anna (pari n:o 6) esiintyivät viidentenä ja
tanssivat paso doblen tanssikappaleenaan
Paint It Black.

1426435.jpg

1426437.jpg

Ehdottomasti väärä pari putosi. Niin no, eihän Jimin tanssitaito mikään järisyttävän ihmeellinen vieläkään ole, mutta onhan se nyt 10 x parempi kuin Antin. Ilmeisesti niistä Jimin/Tecnicolourin faneista ei riittävän moni seuraa TTK:a kisaa.

Tuomariston kommentteja:

J.U:
Anna jätti Jimin varjoonsa, vaikka Jimissä esiintyjänä onkin sitä törinää. Siitä huolimatta Anna vei tässä pidemmän......(korren ?). Puhtaasti tanssillisesti sanoisin, että Jimi ei osoita oikein suurta lahjakkuutta ja edistymistä. Askellus on aika haakkaava ja polkeva ja töksähteleväkin. Kokonaisuus jäi sellaiseksi harjoitelmaksi, mutta joku niin kuin kummallinen kemia siinä on joka toimii.

J.H:

Vähän ylitehtyjä marssiaskelia, tömähteleviä. Upeasti karaktääriseti puettu, persoonallista Ei paso doblea musiikilliseti, mutta hyviä peruskuvioita. Jäi vähän sekavaksi.

J.R-K:
Ette jätä kylmäksi. Look musiikkia myöten synkronoi hienosti yhteen.

H.A-H:
Käytetty paljon paso doblen perusvuoroja, mutta teknisesti jäin kaipaamaan vähän vahvempaa suoritusta.

Pisteet:
6       7       6       7    =    26

line042.gif

Kuudentena Merja  ja  Janne (pari n:o 2) tanssi myös
paso doblen
tanssikappaleenaan
The Good, the Bad, the Ugly.

1426484.jpg  1426497.jpg

Merjalla on kans tota heittäytymisen taitoa ja tässäkin taas tuli hyvin esiin sen näyttelijälahjat. Yks tanssiin virallisesti kuulumaton asia on pistänyt silmään. Merjan hiukset on joka kerta suht samalla tavalla. Sillä ei oo ollut minkäänlaisia lisäkkeitä yms.

Tuomariston kommentteja:
J.H:

Merja on upea näky niin kuin aina. Musiikin marssimaisuus sopii paso dopleen. OOn hämmentynyt tästä, mutta oli paljon hyviä kuvioita.

J.R-K:
Uskollista tyylille; asua, musiikkia yms. myöten.

H.A-H:
Kaikki paso doblen peruskuviot oli hyvin tanssittu. Ei kuitenkaan ollut perinteistä pasoa.

J.U:
Perinteistä viis, mutta ulkoisestihan tää on upea pari. Tää oli niinkuin sinne päin, muttei ihan sinne asti. Merjan jalat vähän liian harallaan, niin kuin koko ajan. Oli siä muutama semmoinen humosritinen pompahdus. Jos ei luota ihan jalkoihinsa, niin tulee vähän liian alleviivaavaa esittämistä, joka mua tällä kertaa häiritsi.

Pisteet:
7       8       6       6    =    27

line042.gif

Toiseksi viimeisenä tanssi Antti  ja  Sutu (pari n:o 8) ja hekin paso doblen
tanssikappaleenaan
Toreador.

1426555.jpg  1426553.jpg

Kyllä mää oon sitä mieltä, että tän parin pitäis jo pudota. Antti sekos ihan totaalisesti askelissaan, eikä toi lampsiminen muutenkaan tanssimista muistuta. Tähän asti sitä on jaksanut seurata sellaisella pienellä huumorilla, mutta ei enää. Aikansa kutakin.
Tohon Rusasen kommenttiin vastaan, että toivottavasti mun kohdalleni ei tanssilavalla osu Antti Kaikkosen esimerkin innoittamia hakijoita. Niitä on jo yllin kyllin ennestäänkin.

Tuomariston kommentteja:
J.R-K:
Ihana verevä Carmen ja jäykähkö Don Jose. Ensi kesänä on tanssilavoilla paljon rohkeampia miehiä Antti Kaikkosen jalanjäljillä.

H.A-H:
Hyvä yritys tanssia paso doblen peruskuvioita, joskus tosin väärällä jalalla ja oli rytmivirheitä.

J.U:
Saatte mut hyvälle tuulelle ja hymyilemään ja ette jätä tyhjäksi. Antin totinen lähtö ja askellus sai jopa mutkin kohottautumaan, mutta noi tanssilliset arvot on aika vaatimattomat, etten sanoisi heikot.
Mutta se välillä kääntyy semmoisen tahattomankin komiikan puolelle, mutta hyvin hellyyttävää.

J.H:
Tämän illan puhtain  [thö plaaz] aloitus ja se meni hienosti, mutta sen jälkeen ei sitten mennytkään. Vähäeleisyys jatkuu, ehkä aika viisaatikin. Sieltä puuttui kaikki ne matadorin jutut, jotka pitäisi näkyä [shateet] yms.

Pisteet:
2       6       3       5    =    16

line042.gif

Viimeisenä  Maria  ja  Mikko (pari n:o 9) tanssi
foxtrotin
tanssikappaleenaan
Stray Cats Strut.

1426617.jpg  1426624.jpg

En mää viitsi enää pahemmin kommentoida tän parin tanssia. Kun en tykkää, niin en tykkää. Teennäisyys loistaa niin pahasti läpi Marian tanssista, olkoon teknisesti miten loitavaa tahansa.
BTW: miten Maria nyt pystyi tanssin jälkeen puhumaan niin paljon, kun tähän asti se on puuskuttanut kuin höyryveturi tanssin jälkeen ? Mää tiedän olevani ilkee, kun ajattelen, että ne puuskutukset on olleet ihan näyttelemistä.
Muutenkin sen puhuminen oli niin siirappia, niin siirappia.

Tuomariston kommentteja:
H.A-H:

Päivän parasta foxtrotia. Marialla upea asento. Liitelevää ja liukuvaa. Jalkatyö erinomaista.

J.U:
Marialla ja Mikolla on tämmöinen meno ja meininki. Hyvä liito, dramaattisesti keinuva tulkinta. Lopun syleilyyn sulaminen oli tavattoman kaunis. Ihana lopetus tälle illalle.

J.H:

Komea, kaunis pari. Komea esitys, mutta ei kaikkein elegantein, musiikki antoi sen sävyn. Hyvä ja tasapainoinen esitys.

J.R-K:
Ihanaa, sulavaa, sensuellia liikettä. Kaunista, helppoa. Hyvin yhteen sulautuva pari.

Pisteet:
9       9       9       8    =    35

line042.gif


Tässä pistetaulukko tältä kierrokselta eli neljäs suora lähetys ja kolmas pudotus:


Maria  ja  Mikko    35

Nicke  ja  Susa    35

Tuuli  ja  Aleksi    33
Vappu  ja  Jani    33
Merja  ja  Janne    27
Jimi  ja  Anna    26

3. pudonnut pari

Joonas  ja  Kati    19
Antti  ja  Sutu    16

line042.gif


Mulle oli aika yllätys, että Jimi ja Anna putos. Se oli ihan väärä pari.Antti ja Sutu ?
Nyt tuntuu jo siltä, että Kaikkonen ratsastaa ihan vallan jonkinlaisen komiikan varjolla. Tanssiksihan sitä lampsimista ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa. Äänestääkö Keskustalaiset
vielä Antin jatkoon ?

Joonas ja Kati ?
Ei mikään paras mahdollinen esitys. Joonaksella hyvä huumorintaju, mutta vieläkö tämän parin rockhenkisyys puree ?

Merja ja Janne ?
Kuinka paljon parin toinen puolisko vaikuttaa äänestykseen ? Merjassa on karismaa, mutta jotenkin tuntuu siltä, että Janne on vähän tosikko.


Vappu ja Jani ?
Tää pari ei varmaan ole pudotusuhan alla vielä ensi sunnuntainakaan. Vappu on niin ihanan pirteä pakkaus noiden tanssijoitten joukossa.

Tuuli ja Aleksi ?
Tuulin notkeus ja Aleksin koreografiat on niin omaa luokkaansa, etten usko tän parin olevan pudotuksen vaarassa vielä pitkään aikaan.

Maria ja Mikko ?
Tanssitaito ihan huippuluokkaa, mutta ei tunnetta, eikä oikeaa eläytymistä. Ihan varmaan jatkossa.

Nicke ja Susa ?
Nicke on aikamoinen yllättäjä ja jo kovan suosion saanut. Todennäköisesti kärkikolmikossa, eikä vielä pudotusuhan alla.Seuraava putoaja ?
Antti ja Sutu ja eiköhän olisi jo aikakin. Voihan Antti tehdä "Eput". Eihän Salminenkaan mikään tanssija ole, mutta sai Anna Sainilan parikseen ja putosivat vasta kuudensina. Tosin Sutun koreografiat on aika vaatimattomia. Todennäköiseti Antin taitoja vastaavia.line042.gif


Osa 6 sunnuntaina  6.4.2008  klo: 19.25 - 21.00,
jolloin kaikki parit tanssivat samban.Koskahan ne alkaa tanssia 2 tanssia/ohjelma ?