Ens sunnuntaina, 30.3.2008 on vuorossa  paso doble  ja  foxtrot.Juu-u ! Oikeen arvasit, tää on taas Tanssii Tähtien Kanssa - hehkutus. Nyt pikkuisen myöhässä, kun vietin pääsiäislomaa koneesta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Laitan tähän Marco Bjurströmin selvityksen tän ko. formaatin luonteesta:

"Niinkuin alussa kuultiin tuomareiden suusta, tanssi voi olla melkein mitä tahansa.
Se miten paljon siinä pitää olla kilpatanssia tai ei, niin se on ihan teistä kiinni  (toim. huom.  siis meistä katsojista ja äänestäjistä).
Formaatti antaa mahdollisuuden pieneen kapinaan, niin tanssijoilla, tuomareilla ja tottakai teilläkin."


En oo muuten tainnut mainita, että pareilla on jotakuinkin
1 minuutti 30 sekuntia aikaa esittää tanssinsa. Ei siinoo liiemmin aikaa vakuuttaa yleisöä ja tuomaristoa taidoillaan.line042.gif


Ensimmäisenä tanssi  Merja  ja  Janne  (pari n:o 2)  tangon
tanssikappaleena
Tanguera.

1409286.jpg  1409287.jpg

Mää jotenkin tykkäsin tästä, vaikka ei tää niin hyvä esitys ollutkaan kuin Merjan ja Jannen aikaisemmat tanssit on ollut. Merja oli nyt jotenkin poissaolevan oloinen. Tai sitten minä.
Tuomarit ei kovin innostuneita olleet.


Tuomariston kommentteja:
J.H:
Upean näköinen pari. Argentiinalaisen tangon keinoilla toteutettu, jäin formaatin mukaisesti kaipaamaan niitä kilpatanssitangon elementtejä.

J.R-K:
Vangitseva ja intensiivinen pari olemukseltaan ja tulkinnaltaan. Kuitenkin kokonaisuus jäi vähän hengästyttäväksi.

H.A-H:
Hieno musiikki, ihana alku joka antoi enemmän odottaa, kuin loppua kohti tuli. Jäi fiilis, että oli enemmänkin argentiinalaisen tangon show.

J.U:
Olette todella hehkeä pari, mutta alun iskevät aksentit ja muut, legatot (?), venytykset ei ihan tee vielä sitä tangon taikaa ja täyttymystä. Taiteellinen vaikutelma jäi vähän kesyksi kokonaisuudeksi. Tyylikäs, mutta varovainen, ehkä viileäkin.

Pisteet:
6        6        6        6    =    24

line042.gif


Toisena Vappu  ja  Jani (pari n:o 7)  tanssi jiven,
tanssikappaleena
Bad, bad Leroy Brown.

1409336.jpg

Kertakaikkisen ihana tanssi ! Heti ensimmäisistä askelista lähtien tuli oikein hyvälle mielelle ja yleisökin oli mukana täysin rinnoin. Jive näytti sopivan Vapulle kuin nenä päähän.

Tuomariston kommentteja:
J.H:
Suoritus tosi hyvä ! Vapun valoisuus sopii tähän tanssiin ja rytmi pysyi.

J.R-K:
Vapun pirskahteleva persoona on luotu jiveen.

H.A-H:
Iloinen ja mukaansa tempaava tanssi. Koreografiassa älyttömän hyvin yhdistelty peruskuvioita potkusarjoihin. Upea suoritus !

J.U:
Delicious ! Pidän tän parin keskinäisestä kemiasta. Esitys oli vapautunut ja paikoin jopa riehakaskin. Vappu veivaa vartaloaan mehukkaasti ja Janissa on jytkettä. Ihana, positiivinen latinki !


Pisteet:
8       8       8       8    =    32

line042.gif


Kolmas pari eli
Antti  ja  Sutu
(pari n:o 8)  tanssi tangon

tanssikappaleena
Santa Maria.

1409328.jpg  1409329.jpg

Tän parin tanssille ei voi olla hymyilemättä. Hattua täytyy nostaa Antin sitkeydelle ja asenteelle. Antti antaa tälle ohjelmalle sen fiiliksen, ettei tanssimiselle ole sääntöjä. Sitä voi harrastaa kuka tahansa. Yes !

Tuomariston kommentteja:
J.R-K:
Antissa havaittavissa itsetunnon ja ryhdin kohotusta. Tango oli kulmikas ja siinä oli asennetta, mutta ei sensuellia sielukkuutta.

H.A-H:
Löytyi tangon askeleita ja oli hyvä yritys. Valitettavasti asento oli sellainen, että Sutua kävi sääliksi, koska Antti oli kaatumaisillaan päälle.

J.U:
Olen aina sanonut, että koreografian tekemiseen kuuluu uskallus ottaa riski. Tämä oli vähäeleisyydessään väkevä, askelluksessa suorastaan minimalistinen meininki. Olisin kaivannut askelluksessa vartalon oman painon käyttöä, koska se tuo sellaista niinkuin... Ettei yritäkään olla kepeä. Jalo yritys.

J.H:
Satu oli pystynyt luomaan tähän täydellisen tunnelman ja se oli kokonaisuus esityksenä. Kilpatanssiotetta ei näkynyt, mutta tykkäsin tästä.

Pisteet:
5       5       3       5    =    18

line042.gif


Neljäntenä tanssi
  Maria  ja  Mikko
 
(pari n:o 9)  jiven,

tanssikappaleena
Candyman.

1409333.jpg

Nyt luulen tietäväni, miksi tää pari ei sytytä mua.
Vaikka
niiden tanssi on ilmeisestikin teknisesti hienoa.
Vaikka tää pari on kaunis/komea ja kaikin puolin näyttävä.
Vaikka
Maria on varmasti saanut jo äidinmaidosta rytmin vereensä, niin jotain puuttuu ja se on se Tunne, isolla teellä. Ilo tanssia ja intohimo tanssiin kuuluu tanssimiseen, eikä se ilman niitä tunnu miltään. Maria suorittaa annettua tehtävää fyysisesti täydellisesti ja tietynlaisella nuoruuden paremmuuden tunnolla, mutta ilman aitoutta ja tunnetta.

Tuomariston kommentteja:
H.A-H:
Taidokasta, mutta jäin kaipaamaan letkeyttä ja rentoutta, sitä luontevaa iloisuutta, tohon jiveen. Koreografiassa paljon poseerauksia ja erillään tanssimista, jolloin se ohjauksen antama bonus naiselle jäi kokonaan käyttämättä.

J.U:
Juu ja ei. Marian hurmaavat helmat vähän hämää. Koreografiassa ei ollut ihan riittävästi vaihtelevuutta, liian yksinkertainen mun mielestäni teille. Odotin riemukkaampaa otetta. Te jäitte sen tavanomaisen tasonne alapuolelle. Siisti, mutta vähän lattea.

J.H:
Täsmällistä rytmisesti ja ajoituksellisesti. Askelkuviot osui oikeille iskuille, jäi kovaksi ja yritteliääksi.

J.R-K:
Musikaalista, tarkkaa, täsmällistä, hyvin harjoiteltua, mutta herkullinen hurja heittäytyminen jäi puuttumaan.

Pisteet:

6       7       6       6    =    25

line042.gif


Viides pari
  Jimi  ja  Anna
 
(pari n:o 6)  
tanssi tangon,
tanssikappaleena
Poison/Alice Cooper.

1409320.jpg  1409322.jpg

Tää pari on hyvä vastapaino tolle edelliselle parille. Jimin tanssitaito ei ole teknisesti täydellistä, lähestulkoonkaan, mutta se ilon tunne välittyy katsojalle asti. Jälleen kerran matkin Marcoa: Tältä parilta riittää attackia tähän juttuun.

Tuomariston kommentteja:
J.U:
Magic !

Jimillä latinkia enemmän kuin tanssin taitoa, mut Anna antautuu tän Dracula-Jimin puristukseen. Köyhä koreografia, mutta ei kiihkoton esitys.
Karhee !

J.H:

Stailaus, musiikin valinta, koko tää juttu, show kaikkineen mätsäs ja esitykselliset elementit paikallaan. Kun musiikki ei ollut tangomusiikkia, vaikka
olikin hieno biisi ja hyvin valittu, niin siksi tuli vähän sellaista tassuttelua liikaa.

J.R-K:
Teidän tanssimiseen on vaikea suhtautua neutraalisti, ootte vahva pari. Tässä oli taas jotain hurmaavaa ja se veti mukanaan.

H.A-H:
Showta kerrakseen, mutta missä oli tango ? Esitys oli kuitenkin viihdyttävä.

Pisteet:
3       6       4       6    =    19

line042.gif


Kuudentena 
Joonas  ja  Kati   (pari n:o 1)  tanssi jiven,
tanssikappaleena
Get on.

1412376.jpg  1409276.jpg

Kyllä jo huomaa kuinka Joonaskin alkaa lämpeneen tanssille ja osaa ottaa tanssimisen tietynlaisella innolla.
BTW: Mää oon aina tykännyt ihmisistä, joilla on taito kyseenalaistaa normit ja Joonaksella se taito on.


Tuomariston kommentteja:
J.U:
No, ihan kiva !
Loistava alku, siinä se hyppy, mutta sit siinä tuli kyllä vähän semmosta puppua välissä. Vauhti ja ote hyytyi ja sit taas loopussa oli tommonen voittajan ele. Vekkuli vemputus.

J.H:

Loistava parannus, tässä oli tyyli kohdallaan. Look, hiukset ja puvustus meni vähän boogievoogie-maailman puolelle. Melkein koko ajan rytmissä ja lantiokin löytyi. Kokonaisuus showna aivan mahtava ja olitte saaneet kaikki osaalueet kohdalleen.

J.R-K:
Hirmu ihana kokonaisuus. Puvut, musiikki, kaikki, kuului hyvin yhteen ja kruununa Joonaksen kampaus. Ja tää oli teidän näköinen.

H.A-H:
Vauhdikas ja viihdyttävä. Suunnaton parannus viime viikonlopusta. Vähän liian boogievoogiemainen ja kaipasin jiven perusaskeleisiin lisää lantionliikettä.

Pisteet:
7       7       6       7    =    27

line042.gif


Seitsemäs pari 
Nicke ja Susa (pari n:o 10)  tanssi tangon,
tanssikappaleena
Tähdet meren yllä.

  1409360.jpg

Mää oon myyty ! Sille ei nyt vaan maha mittään. Tää pari on vaan niin hyvä ja tunnelmaan antautuva, että se on vienyt tän vanhan nahan muassaan.
Kappalevalintakin meni aivan nappiin ja sen huomasi yleisökin. Unto Mononen on niin kiinteä osa suomalaista tangoa ja suomalaisen sielunmaisemaa.

Tuomariston kommentteja:
J.H:
Erittäin kaunista perustangoa, tyylikästä ja vakavaa, konstailematonta tanssimista. Sellaista tanssiin luottavaa tanssimista. Koska tanssi on niin puhdasta, niin alkaa kiinnittään huomiota pikkuseikkoihin, joihin muiden kohdalla ei edes ehdi kiinnittämään huomiota. Harottava käsi.

J.R-K:
Upea esitys, jossa tango luotti perinteisen tangon vetovoimaan.

H.A-H:
Hyvä, että tässä luotettiin tanssiin ilman ylimääräistä kikkailua. Tanssilla saatiin luotua ihan mieletön tunnelma, mikä varmasti välittyi katsojille asti. Tää oli loistava suoritus.
......, mutta ne sormet.

J.U:
Tää pari osoittaa varmaa tyylitajua ja sisäistä ryhtiä. Ehjä, hieno kokonaisuus. Te luotte semmoisen intensiteetin ja tiheyden, jota ainakin mun on hyvin......et se menee kyllä......Ei jätä minua kylmäksi. Se oli tanssia tässä ja nyt.
Bravo.

Pisteet:
8       9       8       9    =    34

line042.gif


Kahdeksantena 
Jyrki  ja  Satu   (pari n:o 3)  tanssi jiven,
tanssikappaleena
Vie mut minne vaan.

1409313.jpg  1409315.jpg

Ei, ei, ei, ei ja vielä kerran ei !
Minkähän ihmeen takia ton Jyrkin täytyy joka välissä hehkuttaa omaa erinomaisuuttaan ? Tän tanssin harjoituksista asti. Vaikka se olis ihan vitsailuksi tarkoitettu, niin se alkaa yököttään.
Tanssiesitys ei ollut kummoinenkaan. Se The Tunne puuttui tästäkin.

Tuomariston kommentteja:
H.A-H:
Vähän sekava koreografia. Rytmivirheitä, jotka laskisin musiikkivalinnan piikkiin. Lantio heilahteli oikeeseen suuntaan oikeeseen aikaan.

J.U:
Mää en tästä nyt niin erityisesti syttynyt. Tää oli vähän rytmitön ja keskinkertainen kokonaisuus. Jyrkin keskivartaloasento tulis kyllä korjata. Se vähän pullistelee. Se on fundamentaalinen asia tässä tanssissa eli turha pullistelu pois ja rentoutta lisää. Oliko tää nyt sitten katu-uskottava ?

J.H:
Tosi haasteellinen koreografia. Rytmiosastolla suuria vaikeuksia. Musiikkivalinta ei ollut swingtyyppinen, joten swing jäi tanssista puuttumaan.

J.R-K:

Hauska lavatanssitunnelma asuja myöten ja haastava kappalevalinta loi sellaisia epätarkkuuksia. Ehdoton lisäpiste tulee Jyrkin Kalevakorusta joka on Ratsumies-oopperasta.

Pisteet:

5       6       4       5    =    20

line042.gif


Yhdeksäntenä 
Tuuli  ja  Aleksi   (pari n:o 4)  tanssi tangon,
tanssikappaleena
Bahia Blanca.

1409317.jpg  1409318.jpg

Tää oli upea esitys ! Se kyllä lumosi tuomaristonkin, eikä vain mua.
Onkohan niin, että semifinaalissa nähdään Nicke ja Susa, Maria ja Mikko, sekä Tuuli ja Aleksi ? Se olis se mun toiveeni. Jotta saatais vaihtelua finaaliin niin siinä kaksikossa pitäisi ehdottomasti olla joku muu kuin Mikko/Aleksi toisena parina.

Tuomariston kommentteja:

J.U:
Hienoa, hienoa. Huikean upea esitys ! Älykkäästi ton koreografian niin kuin punotut, emotionaaliset vaihdokset ja unohtamatta sellaisia viiltäviäkin sävyjä sieltä. Tunteikas ja tunnelmastaan vakuuttava ja osaamisen taso on huippuluokkaa. Todella hienostunut esitys.

J.H:

Tällä parilla tää perustanssin taso on aivan huippuluokkaa. Näyttää niin oikeanlaiselta vakiotanssilta. Siellä on kaikki koreografisesti niin paljon......, siis sellaisia vaikeita elementtejä. Aleksi ei todellakaan päästä pariaan helpolla tässä, mutta hän suoriutuu kaikesta loisteliaasti. Myös showelementit oli tyylikkäästi siellä mukana ja hallinnan kautta sitä tunnetta alkaa tulemaan sitten lisää. Tämä oli kyllä kilpatanssillisesti illan ja koko tämän sarjan korkeatasoisin esitys.

J.R-K:
Intensiivistä heittäytymistä, jossa yhdistyvät hienolla tavalla herkkyys ja tulinen temperamentti.

H.A-H:
Taidokasta, tunnelmallista, todellista tangoa. Teknisesti erittäin taitavaa. Koreografia taattua Aleksityyliä; vaikeeta, varmaa. Loistava suoritus !

Pisteet:
9       9       9       10    =    37

line042.gif


Tässä pistetaulukko tältä kierrokselta eli kolmas suora lähetys ja toinen pudotus:

Tuuli  ja  Aleksi    37
Nicke  ja  Susa    34
Vappu  ja  Jani    32
Joonas  ja  Kati    27
Maria  ja  Mikko    25
Merja  ja  Janne    24
Jyrki   ja  Satu    20
Jimi  ja  Anna    19
Antti  ja  Sutu    18

line042.gifYleisö se sitten pudotti Jyrkin ja Satun jatkosta. Mää sitä jo sunnuntaina lapsellisesti lällättelin, kun olin sitä mieltä, että oikea pari putosi.
Kuinkahan mun ennustukseni nyt sit ens sunnuntaina käy ?Antti ja Sutu ?
Antti saa paljon empatiapisteitä jo pelkästään sitkeän yrittämisen takia.
Mää toivoisin niiden jatkavan. Vähän väriä ja huumoria mukaan tähän ohjelmaan.

Joonas ja Kati ?
Tää pari alkaa jo saamaan juonesta kiinni. Joonas saattaa ärsyttää tota vanhempaa katsojakuntaa. Mää tykkään sen huumorista.

Merja ja Janne ?

Merjan esitys oli pikkuisen lattea ja se voi vaikuttaa viikon aikana annettuihin ääniin.En usko, että pudotusuhan alla on näistä lopusta viidestä parista kukaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että jokaisella on takanaan ihan omat kannattajajoukkonsa, eikä sitä multa kysellä.


Vappu ja Jani ?
Vappu on BB-katsojien tiedossa eli ilmeisestikin ton nuorison. Katsooko sen ikäiset just tätä ohjelmaa ? No, vähän vanhemmat BB-fanit varmaankin katsoo.

Jimi ja Anna ?
Jimi on rokkari. Katsooko sen kannattajaporukka sen tanssimista ?
Mää oon sitä mieltä, että katsoo. Onhan se villinnyt sillä asenteellaan ja empatiallaan nää keski-ikäiset huuhkajatkin ihan 6 - 0.


Tuuli ja Aleksi, sekä Maria ja Mikko ?
Aleksi ja Mikko on jo tuttuja ja siksi monen katsojan ennakkosuosikkeja. Aavistelen, että tässä on taas finaalikaksikko. Tylsäks menee jos niin on. Vaihtelu virkistäis.

Nicke ja Susa ?
Nicke on tuttu monesta tv-ohjelmasta ja sillä saattaa siksikin olla aika kova kannattajajoukko. Mää en ole aikaisemmin siitä erityisemmin tykännyt. Nyt oon ihan myyty sen tanssitaitoon ja tanssijan kroppaan.Osa 5 sunnuntaina  30.3.2008  klo: 19.20 - 21.00,
jolloin tansseina on paso doble ja foxtrot.