Tää postaus on pitkä kuin nälkävuosi. Seuraavat  Tanssii Tähtien Kanssa - postaukset ei tuu oleen näin pitkiä.


1. osa sunnuntaina 9.3.2008  Cha-Cha  ja  Valssi.


Joka jaksossa tanssitaan lattari/vakio. Tanssahtelu aloitettiin siis cha-challa ja valssilla. Pareja on kymmenen ja nyt 5 paria tanssi cha-chaan ja 5 paria valssin. Tuolta sivut-kategoriasta löytyy tarkemmat tiedot  julkimo-osallistujista  ja opettajista.

Tässä seuraa mun oma perinjuurin virallinen arvostelukooste ja
ihan ensimmäisenä tuli mieleen
, että milläköhän perusteella jo valmiiksi notkeille ja tanssia harrastaneille julkkiksille annetaan kaikkein parhaimmat opettajat ? Toiset parit on ihan selvästi etulyöntiasemassa, ninkus nyt esimerkiks Aleksi Seppänen ja Mikko Ahti.
Niille studio, tanssilattia ja muukin systeemi on tuttuja, koska nehän on olleet jo aikaisemmissakin Tanssii Tähtien Kanssa - kausissa mukana.

M
uutamalla sanalla noita tuomarien kommenttejakin. Oon jotenkin mieltänyt noi tuomarien roolit näin:

Jukka Haapalainen arvostelee sekä tekniikkaa, että tanssiparin tietynlaista luonnetta sillai kohtalaisen pehmeästi ja huumorintajuisesti.
Johanna Rusanen-Kartano kommentoi esityksiä vähän niinkuin maallikon näkökulmasta.
Helena Ahti-Hallberg arvostelee pääosin tanssitekniikkaa, välillä aikas tiukastikin ja
Jorma Uotisen arvostelu on taide- ja tunnepohjaista.



l-dazy.gif


Ekana lavalle tuli  Joonas Hytönen  ja  Kati Koivisto ja ne tanssi cha-chaan:
"Mambo Italiano".

1362413.jpg  1362419.jpg

Mää kun tykkään tosta Joonaksesta, niin katselin hymyssä suin tota niitten tanssiakin. Mun mielestä se meni hienosti ja just sillai rennon hauskasti kuin pitääkin, eikä mikään ....no sarvi ottassa. Parillakin näytti olevan hauskaa. Tuomaritkin huomioivat Joonaksen "baletillisuuden". Siitä varmaan irtoo vielä vitsi jos toinenkin.
Äänestänkö ?
No, kyllä !

Tuomarien kommentit:
Jukka Haapalainen  (tuomariston puheenjohtaja):
"Jalkojen rytmi paikallaan eli pysyitte rytmissä, aloittelijalle oikein hyvä saavutus. Hämmentävällä tavalla näkyvissä sellaista aikaisempaa tanssikokemusta, tietynlaista baletillisuutta.
Chateissa (taas sitä ammattislangia, joten oikein kirjoituksesta ei oo takeita) oli pieni hiphopmainen hyppy, joka ei oikein kuulu sinne, mutta kyllä tää kaiken kaikkiaan oli reilu, mukava aloitus."


Johanna Rusanen-Kartano:
"Joonas, ihan turhaan vähättelet itseäs ja tanssitaitojasi. Hauskaa, että näkyi se balettitausta. Koska sulla on upea, tempperamenttinen daami, niin löydä itsestäsi se latino lover ja uskaltaudu vielä syvemmälle."

Helena Ahti-Hallberg:
"Rytmiikka loistava ja kädet löysi paikkansa. Jalkatyöskentelyssä, jalan liikkuessa, polven pitäisi olla pehmeä ja paikalle saapuessaan polvi ojennetaan ja se mahdollistaa lantion liikkeen. Se valitettavasti puuttui."

Jorma Uotinen:
"Jäykäksi jäi tämä cha-chaa. Turhan totista toimintaa, flirttiä jäin odottelemaan. Enemmän paistoi se, että meneekö askeleet oikein. Iloa ja irrottelua peliin ens kerralla."

Tuomareiden pisteet:

4       4       3       2     =   13


l-dazy.gif


Toisena tanssi  Merja Larivaara ja Janne Talasma valssin:
"If You Go Away".

1362636.jpg  1362645.jpg

Tykkään Merja Larivaarastakin eli tietysti nää mun kommenttini tukeutuu hölökohtasiin  (siis hölö) mielikuviin ko. julkimosta.
Tää
valssi oli aivan ihana, ihana. Jotenkin niin eteerinen  (wau, mikä sana !)  ja herkkä. Merja Larivaara on kaunis nainen ja osas jo, ainakin mun mielestä, pitää päänsäkin oikein. Siitähän noi tuomarit aina tolkottaa:  pään asento oli sitä tai tätä.
Äänestänkö ?
Kyllä.

Tuomarien kommentit:
Jukka Haapalainen:
"Herkkä ja surumielinen sävy, joka valssiin kuuluu, oli läsnä. Tanssiasentoon avautumista ja laajuutta enemmän. Kaikki jalkatyö ei mennyt ihan oikeen paikalleen.
Silmiä kannattaa käyttää hyväkseen (Merjan), niihin lankee kuka tahansa mies."

Johanna Rusanen-Kartano:
"Ihana, eteerinen ja tasapainoinen esitys, jota oli kiva katsoa rauhallisin mielin."

Helena Ahti-Hallberg:
"Herkkä tunnelma, mutta jalkatekniikkavirheitä, jotka vaikuttaa nousuihin ja laskuihin."

Jorma Uotinen:
"Lumoava lupaus. Tyylikkäitä taivutuksia ja valssille ominaista romantiikkaa. Elegantti avaus tältä parilta."

Tuomareiden pisteet:

5       6       5       5     =   21


 l-dazy.gif


Kolmantena tanssi  Jyrki Anttila  ja  Satu Suomi cha-chan:
"Oh, Pretty Woman".

1362669.jpg  1362672.jpg

En tykkää Jyrki Anttilan tyylistä. Joko oon vaan saanut päähäni, että se on itteensä täynnä tai sitten se on itteensä täynnä. Tanssi meni ihan kohtalaisesti, mutta vaikka tää pari tanssisi ihan täydellisesti, niin tokkopa niitä äänestäisin.
Äänestänkö ?
En.

Tuomarien kommentit:
Jukka Haapalainen:
"Sankaritenori osoittautui huimaksi latinohurmuriksi. Erittäin hyvin liikkuvat peruskuviostot ja lattia hyvin käytössä. Jyrkillä yllättävää finessiä jalkatyössä."

Johanna Rusanen-Kartano:
"Jyrki on tottunut olemaan näyttämön valtias, eikä itsetunnossakaan ole mitään vikaa, niin kuin kaikki huomasi. Lantio liikkui hyvin. Minä toivoisin huumoria, letkeyttä ja rentoutta. Ei tarvisi olla niin tosissaan."

Helena Ahti-Hallberg:
"Karismaattinen esitys. Polvet ojentui hienosti ja new yorkkien  (avaus)  ja chekkien (?) tekniikka toimi. Pehmeyttä enemmän, mutta teknisesti oli hyvä."

Jorma Uotinen:
"Oli yritystä, säpinää ja oikeata esiintyjän otetta. Komea pari ilmestyessään ja selvästi tässä kohtaa mies ja nainen. Vielä vähän lisää liikettä lantioon."

Pisteet:

6       5       5       6     =   22


l-dazy.gif


Neljäs pari eli Tuuli Matinsalo ja Aleksi Seppänen tanssivat valssin:
"The Grove Of Eurora"   (Aivan ihana kappale !).

1362681.jpg  1362684.jpg

Heh !
Tästä parista tykkään kanssa. Tää
pari on niin ihanan sopusuhtainen ja hyväntuulinen ja ne tanssii niin tunteella, niin tunteella. Taitavat olla porukan lyhyin pari. Näyttävät meinaan kovin pieniltä Marco Bjurströmin vieressä.
Äänestänkö ?

Kyllä.

Tuomarien kommentit:
Jukka Haapalainen:
"Upea musiikkivalinta; kaunis hepreankielinen valssi. Tanssi ei ollut ollenkaan hepreaa. Vaikeita juttuja; progressiivisia lukkoaskeleita, pivotteja  (?). Todella haastava ja vaikea, Aleksi jatkaa ihan omaa linjaansa. Hämmästyttävän valmiin näköistä valssia. Pehmeyttä ja laajuutta jäin kaipaamaan kaariin."

Johanna Rusanen-Kartano:
"Vaikken pivoteista ymmärrä, niin näytti ammattimaiselta. Mykistävä ja huikea."

Helena Ahti-Hallberg:
"Tanssiasento laaja, joka on valssissa toivottavaakin. Pikkasen meinas oikea hartia lähtee nouseen. Nousuihin ja laskuihin lisää pehmeyttä. Aivan loistava koreografia."

Jorma Uotinen:
"Hienostunut ja detaljoitu koreografia ja vaihteleva tilankäyttö. Osaava, varma ja vaikuttava esitys."

Pisteet:

8       7       6       6     =   27


l-dazy.gif


Viidentenä tanssilattialle tuli  Sikke Sumari  ja  Daniel Ylimäki  tanssiin cha-chan:

"Chain Of Fools".

1362691.jpg  1362724.jpg

Anteeks ihan hirveesti, mutta tästä tanssimisesta ei tullut yhtään mitään. Sikellä ei ilmeisesti ole rytmitajua tai sitten se vaan jännitti niin paljon, että jalat oli kuin puupölkyt, eikä pysynyt Danielin tahdissa eli mettään meni koko tanssiesitys.
Jotenkin tuli mieleen Pirkko Arstilan viime vuotinen tanssiminen, mutta onhan Pirkko Sikkeä 13 vuotta vanhempikin; Pirkko täyttää tänä vuonna 70 vuotta.
Äänestänkö ?

En.

Tuomarien kommentit:
Jukka Haapalainen:
"Koreografiassa haasteellisuuksia, eikä sen perässä meinattu pysyä. Vartalossa ei ollut pehmeetä rytmiä, jalat oli ojennuksessa, mutta ne eivät ojentunut, koska olivat koko ajan niin suorana. Rytmi hieman karkas."

Johanna Rusanen-Kartano:
"Erroottisia ilmestyksiä ovat molemmat. Kuitenkin tuli mieleen Danishow  (?); Sikke tuli vähän perässä."

Helena Ahti-Hallberg:
"Showmeininkiä todella riitti, ehkä vähän liikaakin minun makuuni. Olisin halunnut nähdä peruskuvioita ja perusajoituksia, että Sikke olis päässyt näyttään todellisia taitojaan."

Jorma Uotinen:
"No ilmestyessään tää pari antaa odottaa enemmän kuin oikeesti näin. Esitys hyyty loppua kohti ja askellus hukkui välillä. Kuitenkin Sikellä säihkysääret ja Danielilla erotiikkaa."

Pisteet:

3       3       3       3     =   12


l-dazy.gif


Kuudes pari,  Jimi Pääkallo  ja  Anna Sainila, taipuivat valssiin:

"Love theme from Romeo and Juliet"
.

1362731.jpg  1362734.jpg

KÄÄK !
Ihana peikkopari ! Iiiiihana !
Toi Jimi on vaan niin upee ilmestys ja vaikuttaa niin sympaattiselta mieheltä. Oikee Rokkikukko. Kuinkahan sen selkä antaa myöten noi kaikenlaiset taivutukset ?
Saattaapi olla, että tää pari saa nuoremmatkin äänestäjät liikkeelle. Technicolourin kotisivuilla on kyllä maininta asiasta.
Äänestänkö ?
Ihav varmana !

Tuomarien kommentit:
Jukka Haapalainen:
"Sympaattinen, kaunis ja herkkä esitys. Rockprinssi ja -prinsessa valssaa menemään. Siinä on sellaista sydämen sulattavaa kun rokkivillimies alkaa harjotteleen valssin perusaskelta. Nousut ja laskut meni aikalailla oikein, oli kuitenkin vähän liikaa sitä "yritän tehdä kaiken oikein" meininkiä. Olen myyty tälle parille."

Johanna Rusanen-Kartano:
"Ihana, että juuri te ootte pari, koska teillä on loistavat henkilökemiat ja sovitte yhteen niin täydellisesti. Teiltä varmaan tullaan näkemään hienoja esityksiä. Kyllä siinä on jotain sangen hellyttävää, kun rokkikukosta sukeutuu salonkileijona. Ihana !"

Helena Ahti-Hallberg:
"Tanssiasennon osalta Jimin pää on kääntynyt vähän liikaa vasemmalle ja siksi on vähän eksynyt olemus. Jalkaterän tekniikka vähän erikoinen. Hyvä yritys, mutta toteutus kummallinen."

Jorma Uotinen:
"Esittämisen otteessa vähän koomisiakin sävyjä. Alku ei ollut ihan huonokaan, mutta kun erositte toisistanne, niin touhu meni jumpan puolelle."

Pisteet:

5       6       4       2     =   17


l-dazy.gif


Seitsemäs pari eli  Vappu Pimiä  ja  Jani Rasimus tanssivat cha-chaan:

"Summertime
"

1362742.jpg  1362743.jpg

Vappu Pimiästä mulla ei oo minkäänlaista mielipidettä
näin ennakkoon, kun en ikinä oo seurannut Big Brotheria, enkä seuraa jos se minusta on kiinni. Hienosti heiltä tanssi sujui ja Vapulla näyttää olevan kans sellainen iloinen ote tanssiin. Antautuminen näkyi niin selvästi ja Vapulla on notkee kroppa. Tää pari on tosi positiivinen yllätys mulle.
Äänestänkö ?
Ehkä.

Tuomarien kommentit:
Jukka Haapalainen:
"Vapun asenne on "Vau" ja hän on tosi valloittava ! Uskaliasta heittäytymistä ja koreografiasta tosi paljon pisteitä. Valitettavasti se oli kuitenkin suuren osan ajasta ulkona musiikista."

Johanna Rusanen-Kartano:
"Teillä on ihana asenne. Hyvä henkilökemia, ootte ihanan näköinen pari."

Helena Ahti-Hallberg:
"Tosi sähäkkä alku ja loppu ja monipuolinen koreofrafia. Vapulla upea elastinen vartalonliike. Muutamia rytmilipsahduksia tapahtu ja välillä liiankin vauhdikasta."

Jorma Uotinen:
"Iloista irrottelua. Nyt kun mää sanon näin, niin tää on paljon: "Tämä pari ei osoita suurta lahjattomuutta." Kuuma kuhina ja Vapussa on vauhtia. Ja  tää oli vielä seksikäskin."

Pisteet:

7      7       4       6     =   24

l-dazy.gif


Kahdeksas pari,  Antti Kaikkonen  ja  Sutu Markkanen tanssivat valssin:

"Godfather Walz".

1362756.jpg  1362758.jpg

Hhmmm.....
Vaikka oon ittekin pullukka, niin jotenkin se pullukkamaisuus
tökki tossa Sutu Markkasen esityksessä. Vaikka en mitään ymmärrä koreografioiden hienouksista, niin tää näytti kamalan teennäiseltä kädenojennuksineen kaikkineen. Tuli baletti mieleen.
Antti Kaikkonen ilmeisesti jännitti aikas lailla ja jalat oli tanakasti lattiassa. Taidan olla ilonpilaaja jos ennustan, että tää pari putoo ensimmäisenä ?
Äänestänkö ?
En.

Tuomarien kommentit:
Jukka Haapalainen:
"Kummisedältä unohtui nousut ja laskut. Yhden kerran näin kun kanta nousi lattiasta irti. Oli kuitenkin Kummisedälle ominaista dramatiikkaa."

Johanna Rusanen-Kartano:
"Don Corleone näytti aika huolestuneelta. Antti vapauta sisäinen leijonasi."

Helena Ahti-Hallberg:
"On todella taidokasta, että valssiin onnistuu saamaan näin paljon humoristisia piirteitä. Tää oli kuitenkin viihdyttävä. Tänään ei olla nähty yhtä paljon jalkatekniikkavirheitä kuin tässä esityksessä."

Jorma Uotinen:
"No, juu...ei. Kankeasti keinuu Kaikkonen."

Pisteet:

2      3       2       1     =   8

l-dazy.gif


Toiseksi viimeinen pari,  Maria Lund  ja  Mikko Ahti  tanssivat cha-chan:
"Lets Get Loud"
.

1362760.jpg  1362761.jpg

Voi taivas mikä esitys !
Niin, niin kaunis Maria ja ihanaakin ihanampi Mikko. Mikko on niin sympaattinen !
Tää pari on ihan taatusti finaalikaksikossa. No joo, eihän suomalaisten äänestämisestä ikinä tiedä  (vrt. Suomen Euroviisukarsintaäänestykseen). Tosin tässä nyt näkee kuinka eriarvoisessa asemassa tanssiparit on toisiinsa nähden.

Äänestänkö ?
En osaa sanoa. Tanssi oli liian täydellistä ollakseen ensimmäinen tanssi.


Jukka Haapalainen:
"Upea pari, hyvin rakennettu koreografia ja koko lattia hyvin käytössä. Flirttailu ei ollut kevyttä, vaan ihan suoraa toimintaa. Sääret ojentuu hyvin, mutta nilkat ei oo käytössä. Melkein kanta-askeleita, jotka ei kuulu tän tanssin tekniikkaan."

Johanna Rusanen-Kartano:
"Lahjakkuutta on ilo seurata. Maria on jo äidinmaidosta imenyt slaavilaislatinalaisen- tempperamentin joka tuli hienosti esille. Makee esitys."

Helena Ahti-Hallberg:
"Todella dramaattinen koreografia ja loistava musiikinkäyttö. Marialla kauniit kädet ja ihanat kädenliikkeet. Tanssiasento liian ylhäällä ja kannat irti lattiasta."

Jorma Uotinen:
"Vau ! Tämä pari ottaa estradin haltuunsa, eikä ainakaan minua jätä kylmäksi. Upea fyysinen vastaavuus ja valloittava esitys ja varmuus. Upea pari."

Pisteet:

7      8       7       8    =   30

l-dazy.gif


Viimeinen, siis kymmenes pari,  Nicke Lignell  ja  Susa Matson  tanssivat valssin:

"Kaunis on hän"
.

1362766.jpg  1362767.jpg

Oho !
Nicke taipuikin valssiin huomattavasti paremmin kuin odotin. Siis aivan ihanan näköistä valssia.
Vertasin
jo etukäteen mielessäni Nicken tanssitaitoa Eppu Salmisen tanssimiseen. No, kaikki kunnia Epulle. Hän osasi ottaa kilpailun huumorin kannalta ja pääsi yllättävän pitkälle.
Äänestänkö ?
Varmasti.

Jukka Haapalainen:
"Upeat nilkat Nickellä, täytyy sanoa. Synnynnäinen vakiotanssija ja ilmiömäinen oppija. Miesoppilaalta upea suoritus. Nousee ihan huipputanssien (?) joukkoon.

Johanna Rusanen-Kartano:
"Hieno tasapainoinen esitys, intensiivinen ja rauhallinen. Sujuva, jota oli mukava ja helppo katsoa."

Helena Ahti-Hallberg:
"Hyvin levollinen ja toisiinsa luottava tanssi. Päivän parasta jalkatekniikkaa. Vähän lähti hartiat nouseen."

Jorma Uotinen:
"Miehekäs Nicke ja suloinen Susa. Oikeen mitoitettu koreografia. Hallittu, tyylivarma kokonaisuus ja pehmeä, hieno lopetus ensimmäiselle kierrokselle."

Pisteet:

8      7       7       7    =   29

l-dazy.gif


Tässä pistetaulukko:

Maria ja Mikko  30

Nicke ja Susa 29
Tuuli ja Aleksi 27
Vappu ja Jani 24
Jyrki ja Satu 22
Merja ja Janne 21
Jimi ja Anna 17
Joonas ja Kati 13
Sikke ja Daniel 12
Antti ja Sutu 8

Mää nyt laskin keskiarvonkin:  20,3 pistettä.



Koko ohjelmanhan voi katsoa  maikkarin nettitv:stä.  Tänä vuonna se onkin ilmaista hupia, viime vuonna se maksoi. Suosittelen, että katsot esitykset useampaan kertaan. Mää oon katsonut ne nyt 4 kertaa läpi kuulokkeet päässäni ja vasta nyt alkaa noitten tanssijoiden suoritukset avautuun mulle. Oon nääs hämäläinen.

 • Etusivulle
 • Uutiset
 • Videotervehdykset
 • Netti-tv
   • rullaa vasemmalta sivua alas 09.03.2008 Tanssii tähtien kanssa
 • Äänestysohjeet
 • Kuvaboxi
 • Blogi
 • Parit
 • Juontajat
 • Tuomaristo
 • Tuomareiden pisteet
 • Kappaleet
 • Orkesteri
 • Verkkovieras
 • Jaksot
 • Ohjelmasta
 • Kilpailu
 • Mobiilikisa
 • TTK Soittoäänet

Osa 3 sunnuntaina  16.3.2008  klo: 19.10 - 21.00,
jolloin tansseina on käsitykseni mukaan quickstep ja rumba.