Täydentelin tätä postausta tiistaina 18.3.2008.


Niin siinä sitten kävi, että Sikke ja Daniel putos ensimmäisinä, vaikka täytyy rehellisyyden nimissä munkin myöntää, että ne tanssi nyt paljon paremmin kuin viikko sitten. Tuomarit sen huomioikin, mutta kansa oli eri mieltä, koska tää pari ei saanut tarpeeksi puhelinääniä.

Nyt olikin esiintymisjärjestys arvottu. Eli parin numero on koko tanssikauden sama, mutta esiintymisjärjestys arvotaan joka kerta.

Nää mun kirjoittelemat tuomariston kommentit on nyt lyhyitä ja ytimekkäitä ja pääosin Jorma Uotisen kommentteja.
Lopullisesti ihastuin Jorma "Törinää pyttyyn" Uotisen kommentteihin sen runon myötä, jonka Jorma lausui Sarille ja Mikolle viime vuotisessa kisassa:

"Pane kaikki mitä olet, pienimpäänkin mitä teet.
Älä mitään itsessäsi liioittele tai sulje pois,
ole kaikki kaikessa.
Kuu mahtuu lampeen, koska se loistaa niin korkealta."

On varmaan monta jotka ei siitä miehestä tykkää.
Mun mielestäni sen kommentit on napakoita ja taiteellisuuteen ja tunteisiinkin vetoavia ja aina oikeen odotan, että mitä Jorma nyt lohkaisee.
Enkä jaksa kaikkien kommentteja kirjoittaa, kun siellä on niin paljon sitä ammattisanastoa josta en ymmärrä hölkäsenpöläystä. Menis ikuisuus etsiä ja tarkistaa netistä ne kaikki.
Jos haluat kuulla
kommentit kokonaisuudessaan niin koko ohjelmanhan voit katsoa ilmaiseksi ilman mitään rekisteröintiä tai kirjautumista osoitteessa

MTV3 Tanssii Tähtien kanssa

ja sieltä vasemmasta reunasta -> Netti-tv. Sen jälkeen avautunutta sivua rullaat vasemmalta alas. Sieltä löytyy kaikki 3 tähän mennessä esitettyä jaksoa kokonaisuudessaan ja jokaisen parin tanssi vielä erikseen.1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Ensimmäisenä tanssi  Vappu ja Jani   (pari n:o 7)  quickstepin
Rhythm Throw That Girl Around - tahtiin.


1384659.jpg  1384661.jpg 

Tää oli oikein ilottelua. Olkoonkin, että niitten tanssi ei oikeen pysynyt rytmissä, mutta Vapulla on niin hyvä huumorintaju ja se ottaa kisan just sellaisena, kuin miksi se on tarkoitettukin: viihteenä.
Mää tykkään quickstepistä. Ihanaa 20-lukua ! Oon joskus tanssinut charlestonia ja ne kaks tanssiahan on vähän kuin sisarukset.

Tuomariston kommentteja:
J.H:
Koreografiassa huomioitu hyvin, että showelementit pysyivät otteessa. Potkut hyviä. Perusliikesarjoissa asennon kanssa ongelmia.

J.R-K:
Pirteä ja hauska heittäytyminen 20-luvun tunnelmiin. Sopii Vapun persoonaan. Vauhtia riitti, vaikkei ihan mennyt rytmin mukaan.

H.A-H:
Tykkäsin alun hyppysarjasta; iloa ja vauhtia. Vauhti hiipui keskivaiheilla ja asennon puolelta ongelmia.

J.U:
Ei tää nyt pöllömpi esitys ollut. Vaikka sieltä puuttui rotaatio kokonaan ja oli vaihtelevaa hypähtelyäkin, mutta molemmissa on iloa esiintyjinä. Vapun hartioihin ja olkapäihin täytyisi saada samalla tavalla elämää kuin kasvoissa ja välillä jaloissakin löytyy. Rytmi on vähän hukassa. Kokonaisuus jää keskinkertaiseksi. Silti pari herättää elävän mielenkiinnon.

Pisteet:
5       5       5       5    =    20

1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Toisena Tuuli ja Aleksi  (pari n:o 4) tanssi rumban
 The Look Of Love - tahtiin.


1382095.jpg  1384675.jpg

Tosi kaunis ja tunnelmallinen rumba. Jotenkin tanssimisesta näkyy niin hyvin eletyn elämän kirjo. Tunnelma on ihan toinen kuin nuoremmilla tanssijoilla.
Tuulilla on
ihanat jalat. Sen verran määkin tanssimisesta ymmärrän, että Tuulin jalat on oikeen rumba-jalat. Noi nilkkojen ojennukset on tosi hienoa katsottavaa. Jotenkin toi sen puku ja sen yläkropan lihaksikkuus on ristiriidassa. Vai kuvittelenko mää vaan ?

Tuomariston kommentteja:
J.H:
Tuulilla upeat ojennukset jaloissa. Perusliikkeissä voisi olla pehmeyttä lisää. Hieno, kaunis
ja taitava nosto, mutta tän formaatin mukaisesti ei pitäisi niitä nostoja olla.

J.R-K:
Hienosti käytetty hyväksi Tuulin käsittämätöntä fysiikkaa. Mielenkiintoinen ristiriita, joka tuli lihaksikkaasta energiasta ja raukean pidättyväisestä erotiikasta.

H.A-H:
Alussa näyte hienoista rumbakävelyistä, jalat ihan hämmentävän hyvin ojennetut. Vähän lissää pehmeyttä ylävartaloon. Nosto oli huikea, mutta tuollaisista nostoista joudutaan rokottamaan.

J.U:
Hallittu, hillitty. vähän haalee ja ehdottomasti hajuton. Koreografisesti varmalla otteella läpiviety suoritus ja Tuulin puku on seksuaalisempi kuin tulkinta. Jotain sisäistä värinää jäin kaipaamaan. Varma, mutta vivahteeton.

Pisteet:
7       7       7       6    =    27

1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Kolmantena tanssi Sikke ja Daniel  (pari n:o 5) quickstepin
Dancing Fool (musikaalista Copacabana) - tahtiin.


1382149.jpg1384689.jpg

Nyt Sikeltä sujui tanssi paljon, paljon paremmin kuin viikko sitten ja ilmeisesti tää quickstep oli mieluisampi tanssi kuin se viime sunnuntain cha-cha. Tosin silloin oli paineetkin ihan toista luokkaa, kun oli ekasta tanssista kyse.

Tuomariston kommentteja:
J.R-K:
Olitte aivan kuin eri pari kuin viime viikolla. Ihana fiilis, hyvin yhteen, mieletöntä musikaalimeininkiä. Sikke tuntui tässä olomuodossa olevan enemmän kotonaan.

H.A-H:
Iso parannus viime viikkoon verrattuna. Koreografia Siken näköinen. Hieman enemmän laajuutta tanssiasentoon. Jäi positiivinen mieli.

J.U:
Pysyn tän parin suhteen nyt uteliaana, että mitä sieltä sit mahdollisesti vielä vois tulla. Ulkoiset raamit on mitä mahtavimmat todellakin, mutta joku siinä tanssissa vielä tökkii. Siihen pitää saada vielä joku semmoinen vapauden aste. Ootte vielä vähän kysymysmerkki mulle.

J.H:
Alkuasento antoi odottaa todella hyvää suoritusta. Ootte kaunis pari. Keskellä asento karkas ja siihen tuli sellainen tarrautuminen.

Pisteet:
4       7       5       4   =   20

1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Neljäntenä  Nicke ja Susa  (pari n:o 10)  vetäsivät rumban
Golden Eye - tahtiin.


1382179.jpg  1384618.jpg

Mää alan yhä enemmän ja enemmän kallistuun tän parin puolelle. Mulle tuli ihan täytenä yllätyksenä toi Nicken tanssiminen. Ajattelin heti alkuunsa, ettei siitä tuu mitään. No, taas kerran sitä joutuu peruun puheensa.
Hieno tanssi, komea ja tyylikäs pari ja ihana Susa. Niin ja Nicke on upeen lihaksikas.

Tuomariston kommentteja:
H.A-H:
Hyvää jalkatekniikkaa, olin oikein yllättynyt. Koreografia oli hyvä variaatio peruskuvioita yhdistettynä vaikeampiin vuoroihin. Vähän enemmän Nickelle askeleita.

J.U:
Sanotaan että, Nicken vahva selkä, rumbaavat pakarat ja tinkimätön läsnäolo luovat sellaisen maskuliinisuuden, ilman minkäänlaista kliseistä machoilua. Susa on super Nana. Tää oli selkeä, oikein mitoitettu koreografia. Vakuuttava kokonaisuus.

J.H:
Perusliike ja -rytmi, ne
elementit kaikki ihan kohdallaan. Nicke on kropaltaan kuin luotu tanssijaksi. Erittäin selkeä kokonaisuus.

J.R-K:
Nickellä täydellinen latinovartalo.


Pisteet:
8      8      8      8   =   32

1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Viides pari oli Jyrki ja Satu  (pari n:o 3) ja ne tanssi quickstepin
The Lady Is A Tramp - tahtiin.


1382253.jpg  1384702.jpg

En ymmärrä mikä mua tossa Jyrkissä tökkii.
Enkä pysty oikeen kommentoimaan sen tanssimistakaan, kun en tykkää koko miehestä !
YÄK, YÄK !
Vauhdikas tanssi ja mun silmääni aika vaikeitakin juoksukuvioita, mutta siltikin......

Tuomariston kommentteja:
J.U.
Satu on suloinen ja Jyrkin komeus ja karisma kantaa enemmän kuin askellus ja tanssitaito. Koreografiassa käytiin piirileikin puolella, mutta ei silti ole ihan toivotontakaan.

J.H:
Hauska alku, hyvä nousuliike jalkatyössä. Asento liian korkeella.

J.R-K:
Keväisen keveät soidinmenot. Jyrkillä nyt pilkettä silmäkulmassa.

H.A-H:
Tanssiasennossa hankaluuksia. Itse tiedän kuinka vaikeeta on saada mies tanssiasennossa pysymään.

Pisteet:
6      6      6      6   =   24

1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Kuudes pari oli Merja ja Janne  (pari n:o 2) ja ne tanssi rumban
Kepeät mullat - tahtiin.


1382460.jpg  1384730.jpg

Ai, että toi Merja on sitten kaunis ja hyvä tanssiin eläytyjä. Niin kai näyttelijän täytyy ollakin ? Siinä naisessa on vetovoimaa. Huomasitteko kuinka hienosti niiden kädet kiemurteli siinä yhdessä kohtaa ?

Tuomariston kommentteja:
J.H:
Kaunis laulu ja tunnelma. Kaunis ja arvoituksellinen nainen. Erittäin hyvä suoritus.

J.R-K:
Paljon taide-elementtejä, upeasti valittu ja tulkittu laulu. Mielettömät asut ja Merjan käsittämätön karisma joka täyttää koko lavan.

H.A-H:
Koreografiassa luotettu peruskuvioihin  (tässä kohtaa taas sellaisia termejä, etten ala edes arvailemaan). Herkkä, hieno tunnelma.

J.U:
Tässä oli sitä aikaisemmin kaipaamaani hajua eli naisen tuoksua. Hengittävä ja Merjan pehmeä naisellisuus joka ei tyrkytä vaan luottaa omaan olemiseensa. Pidän tän parin yhteisestä kemiasta vaikka siellä oli pientä jännittyneisyyttäkin.

Pisteet:

8      8      6      7   =   29

1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Seitsemäs pari, Maria ja Mikko  (pari n:o 9) tanssi quickstepin
1382524.jpg  1384750.jpg

Upea pari, hieno puku, kaunis tanssi. Kertakaikkiaan. Liian täydellinen ?
Jotenkin vaan tökkii. Tuntuu meinaan siltä, että tää pari ei kuulu tähän joukkoon ollenkaan.

Tuomariston kommentteja:
J.R-K:
Olen hurmaantunut tähän pariin. Tanssia on helppo katsoa se vei suoraan Hollywood tunnelmiin.

H.A-H:
Sulavaa, helppoa, kevyttä liikettä. Eleganssia. Marialla loistava tanssiasento.

J.U.
Ilmava meno, hyppyjen keveys ja rytmisesti vaihteleva askellus. Marian ihanat päänkäännökset. Pari luo kauniin kokonaisuuden jota on nautinto katsoa ja vaikea vastustaa. Yksi miinus: lopun kömpelö nosto.

J.H:
Todella hyvätasoista tanssia. Asento alkaa hiipumaan puoleen välin paikkeilla.

Pisteet:

8      9      8      9   =   34

1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Kahdeksantena tanssi Antti ja Sutu  (pari n:o 8)  rumban

1382598.jpg  1384754.jpg
Heh !
Yritystä ei ainakaan puutu ja Antilla ON asenne kohdallaan. Tätä paria kannustetaankin just sen yrittämisen ja huumorin takia. Sutunkin tanssi oli jo luontevampaa kun ekalla kierroksella. Tää on mun mielestäni paljon paremmin taidoiltaan tähän kilpailuun sopiva pari. Vaikka Antin jalkatyöskentely onkin sellaista raskasta tassuttelua, niin askeleet on kuitenkin hallussa.

Tuomariston kommentteja:

H.A-H:
Koreografiassa selkee tarina. Antilla asenne kohdallaan.

J.U:
Herrasmiehenä Antti viisaasti jätti estradin Sutulle, joka tuo mieleeni Bette Midlerin rehevyyden. Koreografisesti vaatimaton esitys. Antin viimeinen päänkäännös kyllä sulattaa jään. Saitte minut hymyilemään ja hyvälle tuulelle.

J.H:
Antin kuuma latinolantio löytyi lopussa. Kuubalainen tunnelma paikallaan. Hieman koominen, mutta sympaattinen esitys.

J.R-K:
Nautin teidän hullusta heittäytymisestä. Antissa on epäsuomalaista hulluutta. Siviilirohkeutta lähteä ihan selvinpäin tohon lavalle kaiken kansan eteen. Toivon, että pysytte tässä kilpailussa, koska tuotte tähän sitä jotain.

Pisteet:

5        7        5        3   =   20

1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Yhdeksäntenä tanssi  Joonas ja Kati  (pari n:o 1)  quickstepin
Rebel Yell - tahtiin.


1382067.jpg  1384763.jpg

Biisivalinta meni mettään ! Muuten tää tanssi oliskin onnistunut. Vaikka Kati onkin sellainen sähäkkä rokkari, niin jotkut jutut vaan on semmottia, ettei niitä kovin radikaalisti voi muutella. Niinkuin nyt tää biisivalinta.

Tuomariston kommentteja:
J.U:
No, erikoinen jo musiikkivalintana. Kun näin Joonaksen tossa frakissa niin ajattelin, että tulee porvariston hillittyä charmia, mutta se olikin varsin väkinäinen vääntö. Musiikin ja askelten sisäistä johdonmukaisuutta en löytänyt. Heikko esitys.

J.H:
Sisääntulossa eleganttia lupausta, mutta jäi lupaukseksi. Quick puuttui kokonaan. Ei avautunut mulle lainkaan.

J.R-K:
Hämmentävä taidepläjäys, kuin surrealistisesta elokuvasta.

H.A-H:
Musiikkivalinta erikoinen. Tunnisti quickstepiksi vaan askelista, mutta joilla ei ollut mitään tekemistä musiikin kanssa.

Pisteet:

2        5        2        2   =   11

1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg

Viimeisenä tanssi  Jimi ja Anna  (pari n:o 6)  rumban
Godfather - tahtiin.


1382724.jpg  1382726.jpg

Siis niii-in ihana Jimi ! Jaa toistan itteeni ? Niin toistankin. Jimi vaan on niin sympaattinen rokkikukko ja tää on kaiken kaikkiaan niin sopiva pari toisilleen !
Annalla on jotenkin toi tarinankerronta hanskassa, se on niin
värikästä. Sehän nähtiin jo viime vuonna kun Anna tanssi Eppu Salmisen kanssa.

Tuomariston kommentteja:
J.H:
Asennetta on ja ryhtiä löyty vähän liikaakin. Pisteitä tulee persoonallisuudesta, tatuoinnista ja lookista.

J.R-K:
Erittäin hyvin toisillensa sopiva pari ja hienoa, että pidätte ton oman linjanne.

H.A-H:
Lupaava alku. Teknisiltä avuiltaan köyhä, mutta muuten ihanan hellyyttävä esitys.

J.U:
Vaikka Jimin liikkumista ei voi oikein tanssiksi sanoa, niin siitä huolimatta pyykkilautavatsa ja brutaalit kädenavaukset vetoavat vaistoihin. Ja cool koreografia on vertaansa vailla. Anna on melkoinen mafiagirl. Tämä oli rumban tulkinta taiteilijoiden vapaudella.

Pisteet:

3        6        5        8   =   22


1384934.jpg1384934.jpg1384934.jpg
Tässä pistetaulukko tältä kierrokselta:

Maria ja Mikko  34
Nicke ja Susa 32
Merja ja Janne 29
Tuuli ja Aleksi 27
Jyrki ja Satu 24
Jimi ja Anna 22
Sikke ja Daniel 20
Vappu ja Jani 20
Antti ja Sutu 20
Joonas ja Kati 11Osa 4 sunnuntaina  23.3.2008  klo: 19.10 - 21.00,
jolloin tansseina on jive ja tango.
1384934.jpg1384934.jpg

Sanastoa:
 - rotaatio  =
kiertyminen, kääntyminen tai pyöriminen itsensä ympäri
 - cuban motion  = 
lantion liike askeleita otettaessa jalan sisäsyrjällä

small rabit dividersmall rabit divider