Eedittii klo: 18.30.
Perskutarallaa, tollai kauniisti sanottuna, koko ilta on PILALLA ! Ei tuu Greyn anatomiaa, kun tulee jotain halvatun huutamista.Tässoon päivänä muutamana mietiskellyt yhtä asiaa, kun jotenkin silmäni bongaa nykyään kaikki pömppövatsaiset  (raskaana olevat). Muistelen kaikkia niitä juttuja mitä olen kuullut tuttavapiirin naisimmeisten ruokavaliosta ko. aikana.

Yksi ystävättäreni keitti kaurapuurosta niin vahvaa, että kun se jäähtyi kattilaan, sen sai kumota lautaselle. Sitten hän leikkasi siitä paksuja siivuja, laittoi siivun ruisleipäviipaleen päälle ja kaiken kruunasi mansikkahillokerros.
Äitin sisko taas söi heidän tiilitalostaan rappaukset tiilien välistä.

Mää jouduin koko raskausaikani syömään lääkkeitä  (sairastin toksoplasmoosia)   ja siksi ei tahtonut mikään ruoka pysyä sisuksissa. Voin siis pahoin koko raskausajan. Ruokavaliooni kuului keitetty kana (ei broileri, vaan kana)  ja maito. Siinä se sitten olikin. Kahvin hajua en edes sietänyt.

Muistan yhden silloiseen syömiseeni liittyvän tapauksen oikein selvästi. Tein silloin jo ravintolatöitä ja tulin sitten yks ilta (yö) töistä kotiin ihan rättiväsyneenä. Kihlattuni oli saanut inspiraation ja  laittanut lämpöisiä voileipiä yöruuaksi. Juu, kuulostaa vallan ihanalta. Paha vaan, kun niissä voileivissä oli silliä ja tietysti juustoa päällä.

Oon sillin ystävä ja juustojenkin ystävä, mutta lämmin sillivoileipä juuston kanssa ei ollut paras mahdollinen yhdistelmä. Etten sanoisi kamala !  Varsinkin tuolloin, kun en muutenkaan saanut juuri mitään syötyä, niin se voileipien hajukin jo alkoi kuvottaan.

No tuosta pahoinvoinnistani  (ruokavaliostani) johtuen lihoin raskausaikanani vain 7,5 kiloa. Itse asiassa reiteni kapenivat aika paljonkin ja takaapäin katsoessa näytin siltä niinkuin olisin laihtunut. Eipä vatsanikaan ollut suuri;  en levinnyt mihinkään muuhun suuntaan kuin eteenpäin. Näytti siltä kuin olisin nielaissut potkupallon.
Poitsu oli syntyessään siro, pitkä "puikula". Strategiset mitat oli  3020 g ja 54 cm. Osastolta lähtiessäni painoin vähemmän kuin ennen raskauttani.

Onkoos teitillä kokemuksia omituista ruokailutottumuksista raskausaikana ?