Edit  20.9.2007:
MTV3  on poistanut  Youtubesta  suurimman osan Idols-esitysvideoista, ilmeisestikin tekijänoikeuksiin tms. vedoten !II. finaaliEilen saatiin taas jännittää Idolsin jatkopaikkoja. Kyllä tää vanha nahka on jäänyt ihan koukkuun tohon kilpailuun.
Nämähän olivat nyt ne biisit, jonka jokainen esiintyjä osoitti jollekin itsellensä tärkeälle ihmiselle/ihmisille. Ja vierailevana tuomarina oli Remu Aaltonen. Hyvä Remu !

Mia Permanto - Nobody Knows         (Pink)


Kristian Meurman - Are You Gonna Go My Way         (Lenny Kravitz)


Ari Koivunen - The Evil That Men Do          (Iron Maiden)


Panu Larnos - Tears In Heaven         (Eric Clapton)Anna Abreu - A Woman's Worth          (Alicia Keys)


Kristiina Brask - My Heart Will Go On         (Celine Dion)
Täytyy nyt todeta, että en ole (taaskaan) samaa mieltä Suomen kansan kanssa siitä, kenet olisi pitänyt äänestää putoamaan jatkosta.

Mian esitys oli  tämän kierroksen parhaita. Sillä on tosi hyvä ja vahva ääni, joka nyt vasta alkoi avautuun. Ja muijassa olis ollut ytyä selviytyä vähän kovemmistakin vastustajista.

Muutenkin tän kierroksen putoajaa oli  vaikeaa päätellä etukäteen. Esitykset oli niin hyviä ja niinkuin tuomaristokin sanoi, tämä on tähän mennessä Suomen Idolsin kovatasoisin skaba.

Kristianin kappaleesta en tykännyt, koska siinä
oli kitara pääosassa, eikä esittäjän ääni. Vaikka muuten se jätkä saa vanhankin polvet tutiseen tyylillään.

Ari jatkaa samalla tutulla linjalla - sällillä on hyvä ääni, mutta nyt täytyisi taas vaihtaa vähän linjaa, ettei leimaudu vallan hevimieheks. No joo, joo, onhan se hevimies, mutta ei kai Idols mikään hevikisa oo ? Monipuolisuutta vaan peliin.

Annan ääni on ihan spesiaali. Miten voikin sellaisesta "kirpusta" lähteä sellainen ääni ? On varmaan suosikki, paitsi jos nämä "tiedätkö-mitä-naapuri-teki"-tädit pudottavat sen kateuttaan.

Kristiina ja Panu on selvästi valinneet oman linjansa, sellaisen herkän ja balladimaisen. YÄK ! Vähän on keinotekoisen ja muovimaisen oloista, ainakin Kristiinan nasaali. Ei iske meikäläiseen, ei, vaikka oonkin vanha nahka.
Nää viis finalistia jatkaa sit ens viikolle  (torstai 15.3.),  jolloin teemana on musiikin kuninkaalliset. Vierailevana tuomarina on SonyBMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtanen. Kuka sekin sitten lienee ?