Alkumalja
 - mikä sitten lieneekin ?

Kylmät ruoat:


   Graavilohi / Konjakilla graavattu lohi / Graavilohi sipulirenkailla

    - sinappikastike tavalliseen graaviloheen
    - lohen voi graavata myös niin, että laittaa graavausaineiden lisäksi lohifileiden väliin ohuen ohuita sipulirenkaita
    - alakuva by Kettuterroristit

Klikkaa kuvaa.


   Savustettu lohi tai siika
          - savustetun kalan kanssa olisi majoneesikastike hyvää, mutta vuodenaika taitaa olla rajoittava tekijä sen tarjoamiselle



   Venäläinen silli

    - mm. hienonnettuna sipulia, punasipulirenkaita, punajuurta, kananmunaa, herkkukurkkua/maustekurkkua



   Silli

             - joku matjess-sillin tyyppinen perussilli
P
arasta silliä on Monarch-ravintolafileet (iso valkoinen säilyketölkki, siniset kirjaimet). Siitä ei silli parane; sitä ei oo maustekastikkeilla pilattu.


   Tuorejuustotäytteiset graavikirjolohirullat



   Sinappisilakoita ja/tai valkosipulisilakoita - nää on ihan must ! Kenties vielä omenasilliä lisäksi ?



  Paahtopaistia siivuina / kinkkua tmv. lihaleikkelettä, kinkkua todennäköisesti. Lisäksi jotain hyytelöä, mustaherukkaako ?



   Lihahyytelö, siis ihka oikee alatoopi ja vielä semmonen perinteisen näköinen, eikä mikään kasvisversio.


 
 

Salaatit:

- alla olevista vaihtoehdoista 3, korkeintaan 4 !


   Vihersalaatti

              - ja parissa kipossa fetajuustokuutioita ja oliiveja erikseen





   Pastasalaatti

   - esim. savukinkku / paahtopaisti ja ranskalainen öljykastike


 

   Kanasalaatti / Kana-Caesar-salaatti ?

  - kuvassa broiler-ananas salaatti
  - mitenkähän toi broiler menestyy kesäilmalla ?




   Sekasalaatteja. Korvaamaan vihreän salaatin ?
        
             - vain toinen näistä






   Tomaatti-sipulisalaatti



   Marinoidut herkkusienet ja
Marinoidut valkosipulit            

             - toinenko vain ?



   Keitetyt perunat läpi aterian.


Lämpimät ruoat:

   Smetanauunilohi tai joku muu kala





  Possunkassler uunissa + ihka aito ja oikea pippurikastike konjakkeineen.



   Lihapyörykät, pikkuisen tulisemmat ja tomaatilla maustetut.



   Ratatouille, ei rottatouille.

    - ihan tavallinen kasvishöystö tai -pata, jolla on hieno nimi, koska se on Ranskasta kotoisin
    - voi tehdä muutamaa päivää ennen tarjoamista, se paranee lämmitettäessä



   Gratinoidut kasvikset

 - parsakaali, kukkakaali, porkkana, yms.

 



   Valkosipuliperunat ja/tai  Juustoperunat

             - mietittävä uunien käyttö



   Leipä

   - voi
   - tuorejuusto/rahkalevitte
et
   - sämpylät ja patongit leivon itse ja ainakin ruisnappeja saa raakapakasteinakin











   Olut, kotikalja, vesi, maito ja sima (?).

 

Jälkiruoka/Kahvi:


   Täytekakku

         Minkälainen ? Traditio on ollut Britan kakku a la Anne, mutta nyt tekis mieli vaihtaa.
         - kinuskikakku ? Kestääkö kinuski kesäilman ?


   Herrasväen leivät tai lusikkaleivät. Todennäköisesti lusikkaleivät.

 - pikkuleipien aatelia

http://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/04/pahkinasuklaalusikkaleivat.JPG

  Tuulihatut - joku makea ja Aurajuusto ? ? ?


  Leipäjuustoa ja lakkahilloa ? ? ?
   


   Kahvi, tee ja mehu

 


Boolia ruokailun jälkeen, muita juomia koko ajan.

Illemmalla, "yöruokana" grillattuja makkaroita ja "rääppeitä".